Trucks

Προσφατα Δελτια Τυπου

39 matches

1 of 2

 • Η Volvo και η Boliden συνεργάζονται για μεταφορές με ηλεκτρικά φορτηγά σε υπόγεια περιβάλλοντα.

 • Πέρυσι, ο αριθμός των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στους δρόμους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε πιο γρήγορα από ποτέ. Η Volvo Trucks έχει πλέον πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά παγκοσμίως σε περισσότερες από 38 χώρες. Στην Ευρώπη, η Volvo Trucks είναι ο ηγέτης της αγοράς με μερίδιο 33% της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου.

 • Μια νέα ανεξάρτητη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία στη ναυαρχίδα της Volvo για την οικονομία καυσίμου, το πρόσφατα ανανεωμένο Volvo FH με I-Save, έδειξε ότι καταναλώνει σχεδόν 18% λιγότερο καύσιμο* σε σύγκριση με την ίδια δοκιμή πριν από τέσσερα χρόνια.

 • Η Volvo Trucks συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της με την παρουσίαση πολλών νέων ηλεκτρικών φορτηγών, καθιστώντας δυνατή την ηλεκτροκίνηση ακόμη περισσότερων διαδρομών μεταφοράς σε πόλεις και περιφέρειες. Αυτή η τελευταία προσθήκη άκαμπτων* (rigid) φορτηγών ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Volvo ως ηγέτη στις μεταφορές με ηλεκτρικά φορτηγά.

 • Η Volvo Trucks θα παραδώσει τα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στην Amazon στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους. Τα 20 Volvo FH Electric αναμένεται να διανύουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο οδικά χιλιόμετρα ετησίως, τροφοδοτούμενα με ηλεκτρική ενέργεια αντί για ντίζελ (diesel).

 • Ως ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο που το κάνει αυτό, η Volvo εισάγει τώρα χάλυβα χωρίς ορυκτά στα φορτηγά της. Ο χάλυβας παράγεται από τη σουηδική εταιρεία χάλυβα SSAB και τα βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα είναι τα πρώτα που θα τον περιλαμβάνουν.

 • Με τις πωλήσεις που ξεκινούν φέτος τριών νέων βαρέως τύπου ηλεκτρικών μοντέλων, η Volvo Trucks πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια γρήγορη μετάβαση στον εξηλεκτρισμό των βαρέων οδικών μεταφορών. Αυτή η θετική προοπτική βασίζεται στην ικανότητα των ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo να καλύπτουν μια ευρεία ποικιλία μεταφορικών αναγκών. Στην ΕΕ για παράδειγμα, σχεδόν οι μισές από όλες τις μεταφορές με φορτηγά μπορούν να γίνονται με ηλεκτρικά οχήματα, ακόμα και σήμερα.

 • Η Volvo Trucks προμηθεύει ένα πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό στον κορυφαίο λιανοπωλητή της Σουηδίας, ICA Sweden, καθώς ξεκινά τη μετάβασή του προς τις ηλεκτρικές μεταφορές. Το φορτηγό θα παραδώσει αγαθά ψύξης στην περιοχή της Στοκχόλμης. Εκτός από το ότι δεν χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα, το όχημα θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων θορύβου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 • Η καινοτομία της αυτoματοποιημένης χειροκίνητης μετάδοσης (AMT) I-Shift της Volvo Trucks εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανία, χάρη στη θετική επίδρασή της στην κατανάλωση καυσίμου, στην απόδοση του οχήματος, στην ασφάλεια και στην άνεση του οδηγού. Μέχρι το τέλος του 2020, περισσότερα από ένα εκατομμύριο φορτηγά Volvo σε όλο τον κόσμο έχουν πωληθεί με το I-Shift. Και καθώς γιορτάζουμε 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία κινητήρα συνεχίζει να αναπτύσσεται για μελλοντικά κέρδη.

 • Η DHL Freight, ένας από τους κορυφαίους παρόχους οδικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ευρώπη, και η Volvo Trucks συνεργάστηκαν για να επιταχύνουν την εισαγωγή βαρέων φορτηγών ηλεκτρικών φορτηγών που θα χρησιμοποιηθούν για περιφερειακές μεταφορές στην Ευρώπη. Η συνδυασμένη προσπάθεια σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό βήμα προς τις ουδέτερες κλιματικά λύσεις μεταφορών.

 • Το επόμενο έτος, οι μεταφορείς στην Ευρώπη θα μπορούν να παραγγέλνουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικές εκδόσεις των βαρέων φορτηγών της Volvo. Αυτό σημαίνει ότι η Volvo Trucks θα προσφέρει στην Ευρώπη μια πλήρη γκάμα βαρέων φορτηγών με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης από το 2021. Η μαζική μετάβαση της Volvo Trucks προς τον εξηλεκτρισμό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα εμπρός, στο δρόμο προς μεταφορές χωρίς ορυκτά καύσιμα.

 • Οι μεταφορείς και οι πελάτες τους ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο να μειώσουν τις εκπομπές CO2 αλλά και το κόστος τους, χρησιμοποιώντας υγροποιημένο φυσικό αέριο ως καύσιμο. Για το λόγο αυτό, τα νέα φορτηγά Volvo FH και Volvo FM θα διαθέτουν κινητήρες που λειτουργούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο και βιοαέριο, οι οποίοι προσφέρουν την ίδια υψηλή απόδοση με τους κινητήρες ντίζελ. Η χρήση βιοαερίου καθιστά δυνατή τη διενέργεια μεταφορών μηδενικής επιβάρυνσης άνθρακα και τη μείωση των εκπομπών CO2 έως και 100%.

 • Τα νέα, εξελιγμένα, βαρέως τύπου φορτηγά της Volvo Trucks, οι πωλήσεις των οποίων ξεκινούν τώρα στην Ελλάδα, συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στο να κάνουν οι οδηγοί τη δουλειά τους αποδοτικά, με ασφάλεια και υπεύθυνα. Όλα τα μοντέλα – Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX – διαθέτουν μία νέα, ευέλικτη διεπαφή χρήστη με ψηφιακό πίνακα οργάνων όπου προβάλλονται οι κατάλληλες πληροφορίες για κάθε περίσταση. Επιπλέον, τα Volvo FM και FMX εφοδιάζονται με νέες καμπίνες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευρυχωρία και βελτιωμένη, άμεση ορατότητα.

 • Το Volvo FH με I-Save κυκλοφορεί τώρα σε μια ακόμη πιο οικονομική έκδοση που μπορεί να μειώσει το κόστος των καυσίμων έως και δέκα τοις εκατό. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική βελτίωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

 • Η Volvo Trucks παρουσίασε το Volvo FM της επόμενης γενιάς, γεμάτο βελτιώσεις στο περιβάλλον του οδηγού και καινοτομίες που προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και παραγωγικότητας. "Ευρύχωρο και με εξαιρετική ορατότητα, το νέο βαρέως τύπου φορτηγό Volvo FM έχει σχεδιαστεί για να είναι ο απόλυτος χώρος εργασίας σε τροχούς από όλες τις απόψεις", δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

 • Η Volvo Trucks παρουσίασε το εντελώς νέο Volvo FMX με μια εξ ολοκλήρου νέα καμπίνα, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Με αυξημένα φορτία εμπρόσθιου άξονα μέχρι 20 τόνους και διάταξη αξόνων 38 τόνων, το νέο Volvo FMX είναι κατασκευασμένο για τις πιο δύσκολες συνθήκες και τις πιο απαιτητικές μεταφορικές εργασίες.

 • Η Volvo Trucks παρουσιάζει τέσσερα νέα φορτηγά, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον του οδηγού, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα. "Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτή την μακράς πνοής επένδυση. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος των πελατών μας, καθιστώντας τους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς και να τους βοηθήσουμε να προσελκύσουν τους καλύτερους οδηγούς σε μια όλο και πιο δύσκολη αγορά", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. Τα τέσσερα βαρέα φορτηγά Volvo FH, FH16, FM και FMX, αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των παραδόσεων της Volvo Trucks.

 • Η Volvo Trucks έχει παρουσιάσει μια νέα γενιά Volvo FH16 που συνδυάζει με επιτυχία νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ένα περιβάλλον εργασίας με επίκεντρο τον οδηγό και τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για αυξημένη παραγωγικότητα για τους πελάτες της. Η νέα ναυαρχίδα ανήκει στην επόμενη γενιά των οχημάτων της Volvo Trucks τα οποία είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τον οδηγό.

 • Η Volvo Trucks έχει κυκλοφορήσει το νέο Volvo FH με επανασχεδιασμένη καμπίνα, καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας και περιβάλλον εργασίας με επίκεντρο τον οδηγό. Βασικός στόχος του νέου σχεδιασμού είναι ο οδηγός να απολαμβάνει πιο παραγωγική, ασφαλή και άνετη ζωή στο δρόμο.

 • Η τελευταία ταινία παρουσίασης της Volvo Trucks έχει φτάσει σε νέα ύψη. Για να επιδείξει τη δύναμη και την αντοχή των τεσσάρων νέων οχημάτων της, η Volvo δημιούργησε έναν κολοσσιαίο πύργο από φορτηγά με ύψος 15 μέτρα και βάρος 58 τόνους, αποτελούμενο από τα τέσσερα νέα φορτηγά τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο. Και ολοκλήρωσε τον πύργο με τον πρόεδρο της εταιρείας, Roger Alm, να στέκεται όρθιος στην κορυφή.

39 matches

1 of 2