Trucks

Volvo FM. Το ευέλικτο ειδικό μεταφορικό εργαλείο.

Το Volvo FM είναι ένα ευέλικτο φορτηγό βαρέως τύπου για δυναμικούς οδηγούς και είναι έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία με ευκολία. Προσαρμόστε το δικό σας φορτηγό για κάθε χρήση, από εργασίες περιφερειακών μεταφορών έως εξειδικευμένες αποστολές σε αστικές περιοχές που απαιτούν άκαμπτα φορτηγά. Επιλέξτε μεταξύ ηλεκτροκίνησης, κίνησης με αέριο και πετρελαιοκίνησης.

  Volvo FM


  Εφαρμογές: Αναθέσεις περιφερειακών μεταφορών, μεταφορά χημικών και πετρελαίου, μεταφορά παράδοσης, μεταφορά απορριμμάτων και ανακύκλωσης, δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές κοινής ωφέλειας
  Ισχύς: 330–500 ίπποι

  Δείτε τις πλήρεις προδιαγραφές 

  Volvo FM Electric


  Εφαρμογές: Αναθέσεις περιφερειακών μεταφορών, μεταφορά απορριμμάτων και ανακύκλωσης, μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορά κτιρίων και κατασκευών, δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές κοινής ωφέλειας
  Συνδυαστικό βάρος: 44 τόνοι
  Ισχύς: έως 490 kW
  Αυτονομία: έως 300 χλμ.

  Διαβάστε περισσότερα για το Volvo FM Electric

  Volvo FM με κινητήρα αερίου


  Εφαρμογές: Αναθέσεις περιφερειακών μεταφορών, μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορά χημικών και πετρελαίου
  Ισχύς: 420–500 ίπποι
  Αυτονομία: έως 1000 χλμ.

  Διαβάστε περισσότερα για το Volvo FM με κινητήρα αερίου

Μια καμπίνα σχεδιασμένη για πολυάσχολες ημέρες

Φτιαγμένη για οδηγούς που κινούνται μέσα, έξω και γύρω από την καμπίνα. Το Volvo FM προσφέρει άνεση και χώρο στο ίδιο επίπεδο με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Η άμεση ορατότητα και οι λύσεις υποστήριξης εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας στις αστικές περιοχές. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο εξαίρετο περιβάλλον εργασίας του φορτηγού στην παρακάτω συλλογή εικόνων.

Σύστημα παρακολούθησης με κάμερα

Το Σύστημα παρακολούθησης με κάμερα παρέχει σαφή, άμεση θέα και ανοίγει το οπτικό σας πεδίο τόσο σε καλές όσο και σε δύσκολες συνθήκες. Η νυκτερινή όραση βελτιώνει την ορατότητα στο σκοτάδι. Με τη γωνιακή κάμερα συνοδηγού, αποκαλύπτετε την κρυμμένη περιοχή κοντά στο φορτηγό στην πλευρά του συνοδηγού για βελτιωμένη ασφάλεια.
 

Εξερευνήστε το Σύστημα παρακολούθησης με κάμερα

Infotainment και ήχος

Το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας οδηγού, το σύστημα Infotainment και το σύστημα ήχου δύο επιπέδων του Volvo FH16 σας προσφέρουν μια άνετη εμπειρία, είτε κατά την οδήγηση είτε κατά την ανάπαυση.

Πιο κοντά στο έδαφος

Η σχεδίαση καμπίνας του Volvo FM είναι χαμηλή με τη θέση οδήγησης κοντά στο έδαφος. Από εδώ, διευκολύνεται η οπτική επαφή με άλλους χρήστες του δρόμου και ο έλεγχος των περιοχών κοντά στο φορτηγό. Και όσο περισσότερο μπαίνετε και βγαίνετε από την καμπίνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσετε το βολικό ύψος. Για εργασίες εντός πόλης με ηλεκτρικό όχημα, υπάρχει διαθέσιμη μια εξαιρετικά ομαλή έκδοση χαμηλής εισόδου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Volvo FM Low Entry 

Προσαρμόστε το δικό σας Volvo FΜ

Μεγάλη γκάμα προσβάσιμων καμπίνων. Επιλογή μεταξύ ηλεκτρικών συστημάτων ισχύος, συστημάτων ισχύος με κινητήρα αερίου ή πετρελαιοκίνητων συστημάτων ισχύος. Σασί που μπορεί να προετοιμαστεί για οποιαδήποτε υπερκατασκευή και εργασία μπορείτε να φανταστείτε. Λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως δισκόφρενα χωρίς τριβή. Προετοιμάστε το για οποιεσδήποτε εργασίες.

Σταθερή οδήγηση με το Volvo Dynamic Steering

Το Volvo Dynamic Steering είναι σαν ένα χέρι βοηθείας που κάνει την οδήγησή σας ευκολότερη και πιο ακριβή και σας ανακουφίζει από την καταπόνηση. Διαμορφώστε το σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις με τις προσωπικές σας ρυθμίσεις. Προσθέτει επίσης λειτουργικότητα στα DSS, με ενεργό σύστημα διεύθυνσης σε διαφορετικές καταστάσεις. Και αν σας σκάσει λάστιχο, το σύστημα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερή πορεία μέχρι να σταματήσετε.

Πληροφορίες για το Volvo Dynamic Steering 

Τέλειες αλλαγές ταχυτήτων με το I-Shift

Το I-Shift προσφέρει μια σειρά από συστήματα μετάδοσης κίνησης που κάνουν την οδήγηση εύκολη και αποτελεσματική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και εργοταξιακές μεταφορές έως παραδόσεις εντός πόλης. Χάρη σε μια σειρά από πακέτα επιλογών, μπορείτε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας, με λειτουργίες οδήγηση με ένα πεντάλ και πολλά άλλα. Επιπλέον, το I-Shift Dual Clutch αλλάζει σχέση ταχύτητας χωρίς διακοπή στην παροχή ισχύος. Και με τις υπεραργές ταχύτητες, μπορείτε να συνδυάσετε εξαιρετική ικανότητα εκκίνησης με ενεργειακή απόδοση σε υψηλές ταχύτητες.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το I-Shift

DSS για την ασφάλειά σας

Εάν υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος σύγκρουσης μπροστά, η Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου σάς ειδοποιεί και ενεργοποιεί τα φρένα εάν χρειαστεί. Υποστήριξη αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης - Side Collision Avoidance Support και η Προειδοποίηση ανοίγματος πόρτας - Door Opening Warning καλύπτουν και τις δύο πλευρές σας. Χρησιμοποιούν αισθητήρες ραντάρ για να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης με οχήματα και άλλους χρήστες του δρόμου και σας προειδοποιούν να ανοίξετε τις πόρτες, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης. Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, όλες οι κατευθύνσεις είναι σημαντικές. 
 

Πληροφορίες για τα DSS 

Ένα σασί έτοιμο για τις προκλήσεις σας

Το Volvo FM μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε χρήση, είτε πρόκειται να παραλάβετε εμπορευματοκιβώτια σε λιμάνια είτε να μεταφέρετε χημικά είτε να κάνετε ελιγμούς σε εργοτάξια είτε να κατασκευάσετε μια εξαιρετικά εξειδικευμένη υπερκατασκευή σε ένα άκαμπτο φορτηγό. Είναι το πιο ευέλικτο μοντέλο φορτηγού μας. Εμβαθύνετε στο σασί μας στη συλλογή εικόνων.

Ευέλικτο σασί

Το σασί είναι προσαρμοσμένο για εσάς από το εργοστάσιο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ελαφρύ μπορεί να γίνει ένα Volvo FM μόλις μάθουμε πώς θα το χρησιμοποιήσετε. Ο αναρτώμενος πίσω άξονας του διαφορικού, οι μπροστινοί άξονες 10 τόνων, καθώς και οι άξονες διεύθυνσης και πρόσθιοι άξονες διαφορικού επιτρέπουν τεράστια ικανότητα φορτίου και ευελιξία. Επιπλέον, με το Work Remote, μπορείτε να ελέγχετε το αμάξωμα και το σύστημα ισχύος, όταν δεν βρίσκεστε στη θέση του οδηγού.

Εξερευνήστε τις επιλογές σασί 

Βοήθεια για μονάδες αμαξοποιού

Όταν παραγγέλνετε το φορτηγό σας Volvo, το προετοιμάζουμε για υπερκατασκευές στο εργοστάσιό μας. Η μονάδα αμαξοποιού αποκτά πρόσβαση στην ηλεκτρονική πύλη Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) (Οδηγίες της Volvo για μονάδες αμαξοποιού) με όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φορτηγού σας για χρήση, αποτελεσματικά και με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Μια αποκλειστική λειτουργική μονάδα επιτρέπει στη μονάδα αμαξοποιού να επέμβει στο ηλεκτρικό σύστημα του φορτηγού για την προσαρμογή των απαιτούμενων λειτουργιών.

Διαβάστε περισσότερα για τις υπερκατασκευές 

Μια καμπίνα για όλο το προσωπικό σας

Ορισμένες εργασίες απαιτούν περισσότερα άτομα από έναν οδηγό και έναν συνοδηγό. Η καμπίνα προσωπικού της Volvo μπορεί να φιλοξενήσει έως εννέα άτομα. Η είσοδος και η έξοδος γίνονται γρήγορα και με ασφάλεια. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας υπερκατασκευής, έχουμε τοποθετήσει εξαρτήματα όπως τα ρεζερβουάρ καυσίμου, οι μπαταρίες και το σύστημα τελικής επεξεργασίας καυσαερίων κάτω από την καμπίνα.

Επιλογές καμπίνας

Προσαρμόστε το Volvo FM σας με την καμπίνα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Σύστημα παρακολούθησης με κάμερα για εξοικονόμηση ενέργειας και των πλαϊνών καθρεφτών. Ρίξτε μια προσεκτικότερη ματιά στις εναλλακτικές λύσεις εδώ.

  Καμπίνα ημέρας

  Το Volvo FM με την καμπίνα ημέρας προσφέρει ένα άνετο και εργονομικό περιβάλλον οδηγού. Το μήκος της καμπίνας έχει βελτιστοποιηθεί, για να μεγιστοποιηθεί το μήκος της πλατφόρμας μεταφοράς.

  Χαμηλή καμπίνα ημέρας

  Το Volvo FM με τη χαμηλή καμπίνα ημέρας προσφέρει ένα άνετο και εργονομικό περιβάλλον οδηγού. Η καμπίνα είναι η κατάλληλη επιλογή όταν η υπερκατασκευή χρειάζεται χώρο πάνω από την καμπίνα ή το περιβάλλον λειτουργίας περιορίζει το ύψος του οχήματος.

  Καμπίνα με κρεβάτι

  Το Volvo FM με καμπίνα με κρεβάτι συνδυάζει εξαιρετική οδηγική άνεση και άνετη διανυκτέρευση για ένα άτομο, με περιορισμένο ύψος για κυκλοφορία σε όρθια στάση.

  Χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι

  Το Volvo FM με χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι συνδυάζει εξαιρετική οδηγική άνεση και άνετη διανυκτέρευση για ένα άτομο, με περιορισμένο ύψος για κυκλοφορία σε όρθια στάση. Είναι ιδανικό όταν μια υπερκατασκευή χρειάζεται χώρο πάνω από την καμπίνα, όπως τα φορτηγά μεταφοράς αυτοκινήτων.

  Globetrotter

  Το Volvo FM με Globetrotter συνδυάζει εξαιρετική οδηγική άνεση και άνετη διαμονή για έως δύο άτομα. Προσφέρει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και ύψος για κανονική κυκλοφορία σε όρθια στάση στο δάπεδο.

  Καμπίνα προσωπικού

  Το Volvo FM με καμπίνα προσωπικού μπορεί να φιλοξενήσει έως εννέα άτομα συνολικά. Είναι σχεδιασμένο για ασφαλή και γρήγορη είσοδο και έξοδο.

Τα χαρακτηριστικά που απεικονίζονται ενδέχεται να μην είναι στον βασικό εξοπλισμό ή να μην διαθέσιμα για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και τις επιλογές συστήματος ισχύος.

Έχετε κάποια ερώτηση;

Θα βρείτε την απάντηση στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks. Επισκεφθείτε τον, τηλεφωνήστε του ή ζητήστε του να σας επισκεφθεί.