Trucks

Κινηθείτε με όπισθεν όταν χρειάζεται

Συστηματα υποστηριξης οδηγου Volvo

Αναπόσπαστο μέρος της ασφάλειας του φορτηγού είναι να σας παρέχει τη σωστή υποστήριξη στη θέση του οδηγού. Με τα συστήματα υποστήριξης οδηγών της Volvo Trucks, προσφέρεται κορυφαία υποστήριξη και προστασία στο φορτηγό σας και τους άλλους οδηγούς. Όταν σχεδιάζουμε συστήματα υποστήριξης οδηγών, στόχος μας είναι να τα κάνουμε εύχρηστα και να σας παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια. Πολλά από τα συστήματα υποστήριξης οδηγών μας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της ασφάλειας.

Υποστήριξη Αποφυγής Πλευρικής Σύγκρουσης

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για τον εντοπισμό ευάλωτων χρηστών του δρόμου και άλλων οχημάτων στα πλάγια του φορτηγού σας. Στόχος είναι η πρόληψη ατυχημάτων κατά το στρίψιμο και κατά την αλλαγή της λωρίδας. Το σύστημά μας καλύπτει και τις δύο πλευρές του φορτηγού, ακόμα κι αν ο νόμος απαιτεί να υπάρχει κάλυψη μόνο από την πλευρά του συνοδηγού. Ο οδηγός λαμβάνει μια προειδοποίηση εάν εντοπιστεί κάποιο αντικείμενο στην επιτηρούμενη περιοχή. Εάν το φορτηγό είναι εξοπλισμένο με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, θα υπάρχει επίσης καθοδήγηση στο τιμόνι.

Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης με Φρένο Κινδύνου

Ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενα οχήματα. Το Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου σας ειδοποιεί όταν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται και το σύστημα διαπιστώνει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης. Εάν δεν ενεργήσετε άμεσα και το σύστημα θεωρεί ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης είναι άμεσος, επενεργούν τα φρένα του οχήματος για να σταματήσει το φορτηγό σας.

Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας

Απολαύστε την υποστήριξη που παρέχει η σταθερή πορεία του φορτηγού σας στη λωρίδα του. Η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για να παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις των λωρίδων του δρόμου. Εάν το φορτηγό παρεκκλίνει από τη λωρίδα, το σύστημα σας ειδοποιεί και παρέχει υποβοήθηση στο τιμόνι για να καθοδηγήσει το φορτηγό προς το κέντρο της λωρίδας. Το σύστημα είναι ενεργό σε ταχύτητες άνω των 55 χλμ./ώρα και υπάρχει για να σας βοηθήσει να αποφεύγετε ατυχήματα όταν το φορτηγό παρεκκλίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας, κυρίως σε αυτοκινητόδρομους.

Γωνιακή κάμερα συνοδηγού

Αποκαλύψτε κρυφές γωνίες και αποκτήστε εξαιρετική θέα των περιοχών στην πλευρά του συνοδηγού και μπροστά από το φορτηγό. Η γωνιακή κάμερα συνοδηγού είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του εξωτερικού καθρέφτη στην πλευρά του συνοδηγού. Ενεργοποιείται αυτόματα από τα φλας και η προβολή της κάμερας προβάλλεται στην πλευρική οθόνη σας. Αυτό αποτελεί τέλεια υποστήριξη σε πολυσύχναστους δρόμους, αυτοκινητόδρομους με πυκνή κίνηση και εργοτάξια.

Ενισχυμένο Φρένο

Όταν κινείστε στην κατηφόρα σε ολισθηρούς και γεμάτους στροφές δρόμους, το ενισχυμένο φρένο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφευχθεί το δίπλωμα του συνδυασμού. Λειτουργεί με την εφαρμογή παλμών πέδησης στο ρυμουλκούμενο και αυτό επαναφέρει στην ευθεία το συνδυασμό οχημάτων. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Ενισχυμένο Φρένο σε ταχύτητες μέχρι 40 χλμ/ώρα. Το Ενισχυμένο Φρένο είναι διαθέσιμο και για πλαίσια και για ελκυστήρες.

Αυτόματος πιλότος κίνησης σε κατηφορικό οδόστρωμα

Τα δρομολόγιά σας περιλαμβάνουν ορεινούς δρόμους και θέλετε να αποφύγετε την υπερθέρμανση των φρένων τροχών στις κατηφόρες; Το downhill cruise control σάς βοηθά να περιορίζετε την ταχύτητα του οχήματος κάτω από την καθορισμένη ταχύτητα. Χρησιμοποιεί το βοηθητικό φρένο μαζί με βελτιστοποιημένη επιλογή ταχύτητας και τα φρένα των τροχών χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαίο. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πεντάλ του φρένου για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την ταχύτητα χωρίς να απενεργοποιήσετε το downhill cruise control. 

Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας

Ο Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας (ESC) της Volvo μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο ολίσθησης και ανατροπής. Εάν το σύστημα εντοπίσει μια κρίσιμη κατάσταση, επεμβαίνει αστραπιαία μειώνοντας την ισχύ του κινητήρα και φρενάροντας μεμονωμένα τους τροχούς. Το σύστημα φρενάρει επίσης τους τροχούς του ρυμουλκούμενου, παρέχοντας έτσι σταθερότητα για ολόκληρο τον συνδυασμό του οχήματος.

Σύστημα Υποστήριξης Εγρήγορσης Οδηγού

Εάν είστε κουρασμένοι ή απρόσεκτοι στη θέση οδήγησης, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος. Το Σύστημα Υποστήριξης Εγρήγορσης Οδηγού στοχεύει να αποτρέψει κάτι τέτοιο παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του οδηγού και τη θέση του φορτηγού σε σχέση με τις άκρες της λωρίδας και του δρόμου. Εάν το σύστημα εντοπίσει σημάδια υπνηλίας ή απρόσεκτης οδήγησης, ειδοποιείστε με μια ηχητική προειδοποίηση και ένα μήνυμα που σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Η λειτουργία λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 65 χλμ/ώρα.

Distance Alert

Όταν κινείστε με ταχύτητες άνω των 60 χλμ/ώρα και δεν χρησιμοποιείτε τον ενεργό αυτόματο πιλότο, ενεργοποιείται η λειτουργία Distance Alert. Εάν οδηγείτε υπερβολικά κοντά στο προπορευόμενο όχημα, εμφανίζεται μια οπτική ειδοποίηση στο παρμπρίζ. Το σύστημα Distance Alert σας δίνει την ευκαιρία να επιβραδύνετε και να διατηρήσετε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Φώτα Φρένων Κινδύνου

Οι συγκρούσεις στο πίσω μέρος μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Εάν πατήσετε με δύναμη το φρένο, η λειτουργία φώτων φρένων κινδύνου αναβοσβήνουν με γρήγορο ρυθμό για να ειδοποιήσουν τα οχήματα που βρίσκονται πίσω σας.

Σύστημα υποστήριξης διατήρησης λωρίδας

Μείνετε στη λωρίδα σας. Το Σύστημα υποστήριξης διατήρησης λωρίδας σάς ειδοποιεί σε περίπτωση ακούσιας παρέκκλισης από τη λωρίδα σας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ και σας ειδοποιεί με ήχο εάν ο μπροστινός τροχός του φορτηγού πατήσει τις ορατές διαγραμμίσεις λωρίδων. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες από 60 χλμ/ώρα και άνω.

Εχετε καποια ερωτηση;

Θα βρείτε την απάντηση στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks. Επισκεφθείτε τον, τηλεφωνήστε του ή ζητήστε του να σας επισκεφθεί.