Trucks

Συστήματα οδηγικής υποστήριξης

Σε περιβάλλον κυκλοφορίας, μπορεί να υπάρχει έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ των οδηγών και άλλων χρηστών του δρόμου. Σε ένα φορτηγό Volvo, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε μια σειρά συστημάτων υποστήριξης για την αποφυγή ατυχημάτων και την προστασία όλων των χρηστών του δρόμου.

Βελτιωμένη ασφάλεια για τους οδηγούς και άλλους χρήστες του δρόμου


Τα συστήματά μας έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τους οδηγούς να βελτιώσουν την ασφάλεια σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων – είτε πηγαίνουν με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, είτε οδηγούν αργά στην κίνηση της πόλης είτε σε στάση με άλλους χρήστες του δρόμου κοντά. Ανακαλύψτε παρακάτω τα πλεονεκτήματα των συστημάτων υποστήριξης οδηγών σε αυτοκινητόδρομους και σε αστικά περιβάλλοντα.

  Pilot Assist

  Το Pilot Assist, ενεργοποιημένο από το Volvo Dynamic Steering, χρησιμοποιεί την κάμερα για να διαβάζει τα σημάδια της λωρίδας και παρέχει στους οδηγούς συνεχή ενεργή υποστήριξη διεύθυνσης για να διατηρήσουν την πορεία τους και να παραμείνουν στη λωρίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο προληπτική υποστήριξη, σχεδιασμένη για ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη οδήγηση. Το σύστημα απαιτεί από τον οδηγό να κρατά τα χέρια στο τιμόνι.

  Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας

  Εάν το φορτηγό παρεκκλίνει από τη λωρίδα, το Volvo Dynamic Steering with Lane Keeping Assist έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί τον οδηγό και να παρέχει υποβοήθηση διεύθυνσης για να οδηγεί το φορτηγό προς το κέντρο της λωρίδας.

  Υποβοήθηση ευστάθειας

  Το Volvo Dynamic Steering with Υποβοήθηση ευστάθειας έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει εάν το φορτηγό αρχίζει να γλιστρά. Στη συνέχεια, στρίβει αμέσως το φορτηγό στην αντίθετη κατεύθυνση για να σταθεροποιήσει τον συνδυασμό και να αποτρέψει μια πιθανή ανεξέλεγκτη κατάσταση.

  Ρυθμιζόμενος έλεγχος πορείας

  Το προσαρμοζόμενο cruise control ρυθμίζει την ταχύτητα για να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα επιταχύνοντας αυτόματα και φρενάροντας. Λειτουργεί σε όλη τη διαδρομή από την πλεύση με πλήρη ταχύτητα μέχρι την πλήρη στάση – και στη συνέχεια ξεκινά αυτόματα ξανά όταν αρχίσει να κινείται η κυκλοφορία. Προσθέτει άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

  Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Ταχύτητας - Intelligent Speed Assist

  Η διατήρηση της σωστής ταχύτητας είναι το κλειδί για την ασφαλή οδήγηση. Το Intelligent Speed ​​Assist ενημερώνει τον οδηγό για το όριο ταχύτητας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό οχημάτων στο τρέχον τμήμα του δρόμου. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου, παρέχεται ειδοποίηση στον οδηγό.

  Σύστημα υποστήριξης εγρήγορσης οδηγού

  Για ασφαλή οδήγηση, πρέπει να είστε σε εγρήγορση και σε καλή κατάσταση για να οδηγείτε. Το Σύστημα υποστήριξης εγρήγορσης οδηγού εντοπίζει σημάδια υπνηλίας ή απροσεξίας κατά την οδήγηση. Εάν εντοπιστούν σημάδια, ειδοποιείται ο οδηγός και συνιστάται να κάνει ένα διάλειμμα.

  Προειδοποίηση σύγκρουσης με πέδηση έκτακτης ανάγκης

  Η προειδοποίηση σύγκρουσης με φρένο έκτακτης ανάγκης έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς μπροστά, καθώς και ποδηλάτες και πεζούς που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με το φορτηγό. Όταν εντοπιστεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό. Εάν ο οδηγός δεν λάβει μέτρα ενώ ο κίνδυνος παραμένει, το φορτηγό φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει μια σύγκρουση.

  Αυτόματος πιλότος κίνησης σε κατωφέρειες

  Για την αποφυγή της υπερθέρμανσης των φρένων τροχών σε κατηφόρα, το downhill cruise control βοηθά τον οδηγό να περιορίσει την ταχύτητα του οχήματος κάτω από την καθορισμένη ταχύτητα. Χρησιμοποιεί το βοηθητικό φρένο μαζί με μια βελτιστοποιημένη επιλογή ταχυτήτων, χρησιμοποιώντας μόνο τα φρένα των τροχών όταν χρειάζεται.

  Ενισχυμένο φρένο

  Η οδήγηση σε κατηφόρα με ρυμουλκούμενο σε ολισθηρή επιφάνεια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ρυμουλκούμενο να σπρώξει το φορτηγό και να προκαλέσει μαχαίρι, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Το ενισχυμένο φρένο μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή αυτού του φαινομένου εφαρμόζοντας παλμούς πέδησης στο τρέιλερ και αυτό επαναφέρει στην ευθεία το συνδυασμό οχημάτων και βελτιώνει την οδική ασφάλεια.

  Προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη

  Η προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει άλλα οχήματα μπροστά από το φορτηγό, επιτρέποντας την οδήγηση σε συνθήκες σκότους με τη μεγάλη σκάλα αναμμένη που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ακατάλληλη. Η λειτουργία αλλάζει δυναμικά τη φωτεινή δέσμη ώστε να παρέχεται βελτιστοποιημένος φωτισμός χωρίς να ενοχλεί τους οδηγούς άλλων οχημάτων.

  Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας

  Ο Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ολίσθησης και ανατροπής. Εάν το σύστημα εντοπίσει μια κρίσιμη κατάσταση, μειώνει την ισχύ του κινητήρα και φρενάρει μεμονωμένα τους τροχούς.

  Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών - Tire Pressure Monitoring System

  Τα ελαστικά σε καλή κατάσταση είναι μια καλή αρχή για ασφαλή οδήγηση. Το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών παρακολουθεί την πίεση σε κάθε ελαστικό του συνδυασμού οχημάτων – και ειδοποιεί για χαμηλή πίεση αέρα, γρήγορη διαρροή ή υψηλή θερμοκρασία. Παρέχει πρόσθετη προστασία από ατυχήματα που προκαλούνται από σκασμένα ελαστικά.

  Μπροστινό σύστημα υποστήριξης κοντινής εμβέλειας - Λειτουργία Front Short Range Assist

  Σε στάση και σε ταχύτητες έως 10 χλμ/ώρα, το Μπροστινό σύστημα υποστήριξης κοντινής εμβέλειας (Λειτουργία Front Short Range Assist) χρησιμοποιεί το μπροστινό ραντάρ και την κάμερα για να ανιχνεύει και να ειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με χρήστες του οδικού δικτύου που βρίσκονται στην επικίνδυνη περιοχή μπροστά από το φορτηγό. Εάν το σύστημα εντοπίσει έναν χρήστη του δρόμου μπροστά από το φορτηγό, ο οδηγός θα ενημερωθεί. Εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, θα υπάρχει επίσης μια ηχητική προειδοποίηση.

  Υποστήριξη αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης - Side Collision Avoidance Support

  Η υποστήριξη αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για την ανίχνευση πεζών, ποδηλατών και άλλων οχημάτων – και στις δύο πλευρές του φορτηγού. Ο οδηγός λαμβάνει ένα φωτεινό σήμα όταν εντοπιστεί χρήστης του δρόμου. Εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα προειδοποιεί με φως που αναβοσβήνει, με ήχο και με ενεργητική καθοδήγηση στο τιμόνι.

  Προειδοποίηση ανοίγματος πόρτας - Door Opening Warning

  Ενδέχεται οι πεζοί και οι ποδηλάτες να είναι δύσκολο να εντοπιστούν όταν βρίσκονται κοντά στο φορτηγό. Η Προειδοποίηση ανοίγματος πόρτας χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να σαρώσει και τις δύο πλευρές του φορτηγού, προκειμένου να εντοπίσει και προειδοποιήσει για άλλους χρήστες στον δρόμο στις επικίνδυνες περιοχές, όταν ανοίγουν οποιαδήποτε από τις πόρτες της καμπίνας. Το σύστημα προειδοποιεί έως και δύο λεπτά μετά το σβήσιμο του διακόπτη κινητήρα.

  Γωνιακή κάμερα συνοδηγού

  Οι πεζοί και οι ποδηλάτες μπορεί να πλησιάσουν πολύ τα φορτηγά στο αστικό περιβάλλον και μπορεί να είναι δύσκολο οι οδηγοί να τους δουν. Η γωνιακή κάμερα συνοδηγού προσφέρει εξαιρετική θέα των περιοχών στην πλευρά του συνοδηγού. Ενεργοποιείται αυτόματα από τα φλας και η προβολή της κάμερας απεικονίζεται στην πλευρική οθόνη.

  Οπίσθια κάμερα

  Η πίσω κάμερα προσφέρει εξαιρετικό οπτικό πεδίο πίσω από το φορτηγό, δίνοντας στον οδηγό περισσότερο έλεγχο του περιβάλλοντος. Ενεργοποιείται αυτόματα όταν είναι επιλεγμένη η όπισθεν και η προβολή της κάμερας εμφανίζεται στην πλευρική οθόνη.

  Ακουστικό σύστημα ειδοποίησης οχημάτων

  Τα ηλεκτρικά μας φορτηγά είναι σχεδόν αθόρυβα. Αυτό είναι καλό για το περιβάλλον εργασίας του οδηγού καθώς και για το αστικό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα καθιστά τα ηλεκτρικά φορτηγά δυσκολότερο να γίνουν αντιληπτά. Το σύστημα ακουστικής ειδοποίησης οχημάτων παράγει λεπτούς αλλά αξιοσημείωτους ήχους για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα φορτηγά. Σχεδιασμένο για τη βελτίωση της ασφάλειας για πεζούς και ποδηλάτες.

  Λειτουργία Auto Hold

  Η ασφαλής οδήγηση με συχνές στάσεις και εκκινήσεις μπορεί να είναι μια πρόκληση. Η λειτουργία Auto Hold έχει σχεδιαστεί για να κάνει την οδήγηση με συνεχή σταμάτα-ξεκίνα πιο ασφαλή και πιο βολική, πατώντας αυτόματα τα φρένα για να κρατήσει το φορτηγό στη θέση του μέχρι ο οδηγός να πιέσει το πεντάλ του γκαζιού. Λειτουργεί τόσο κατά την κίνηση εμπρός όσο και στην όπισθεν, στην ανηφόρα, στην κατηφόρα και σε επίπεδους δρόμους.

  Active Grip Control

  Η καλή πρόσφυση είναι απαραίτητη για την ασφαλή οδήγηση και την αποφυγή ολίσθησης. Το Active Grip Control έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει την περιστροφή του τροχού για να βελτιώσει τη σταθερότητα, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε ολισθηρές συνθήκες. Το σύστημα ενεργοποιείται αμέσως όταν ανιχνεύσει σημάδια ολίσθησης.

Ψάξτε βαθύτερα στην υποστήριξη του οδηγού

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με μια επιλογή των συστημάτων υποστήριξης οδηγού υπάρχουν διαθέσιμες σε μια συλλογή από δελτία πληροφοριών. Προσβάσιμο για λήψη εδώ.


Κατεβάστε τα φύλλα πληροφοριών

Τα χαρακτηριστικά που απεικονίζονται ενδέχεται να μην είναι στον βασικό εξοπλισμό ή να μην διαθέσιμα για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και τις επιλογές συστήματος ισχύος.

Έχετε κάποια ερώτηση;

Θα βρείτε την απάντηση στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks. Επισκεφθείτε τον, τηλεφωνήστε του ή ζητήστε του να σας επισκεφθεί.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ

Ο τοπικός αντιπρόσωπος της Volvo Trucks μπορεί να σας δείξει τα DSS
μας και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.