Trucks

DSS

Στα κυκλοφοριακά περιβάλλοντα μπορεί να συμβαίνουν έντονες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των οδηγών και άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Σε ένα φορτηγό Volvo, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε μια σειρά συστημάτων υποστήριξης για την αποφυγή ατυχημάτων. Διαβάστε περισσότερα παρακάτω ή απευθυνθείτε σ έναν αντιπρόσωπο εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Ασφάλεια για τους οδηγούς και τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου

Τα συστήματά μας έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τους οδηγούς στη βελτίωση της ασφάλειας σε μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων. Είτε κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο είτε οδηγούν αργά στην αστική κυκλοφορία είτε είναι ακίνητοι με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου σε κοντινή απόσταση.

  Φορτηγό και οδηγός σε φόρμα

  Το πρώτο βήμα για την ασφαλή οδήγηση είναι ο οδηγός να βρίσκεται σε εγρήγορση και το φορτηγό να είναι σε καλή κατάσταση. Το Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών - Tire Pressure Monitoring System παρακολουθεί την πίεση σε κάθε ελαστικό του συνδυασμού του οχήματος – και ειδοποιεί για χαμηλή πίεση αέρα, γρήγορη διαρροή ή υψηλή θερμοκρασία. Παρέχει αυξημένη προστασία από ατυχήματα που προκαλούνται από σκασμένα ελαστικά. Το Σύστημα υποστήριξης εγρήγορσης οδηγού εντοπίζει σημάδια υπνηλίας ή απροσεξίας κατά την οδήγηση. Εάν εντοπιστούν τέτοιες ενδείξεις, ο οδηγός ειδοποιείται και του προτείνεται να κάνει ένα διάλειμμα. Τα πάντα για την ασφάλεια.

  Καλύτερη ορατότητα για όλους

  Η απευθείας ορατότητα του οδηγού είναι πολύτιμο στοιχείο για την ασφαλή οδήγηση. Η Προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει άλλα οχήματα μπροστά από το φορτηγό, επιτρέποντας την οδήγηση σε συνθήκες σκότους με τη μεγάλη σκάλα αναμμένη που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ακατάλληλη. Η λειτουργία αλλάζει δυναμικά τη δέσμη φωτός, για να παρέχει βελτιστοποιημένο φωτισμό χωρίς να ενοχλεί τους οδηγούς των άλλων οχημάτων, γεγονός που βελτιώνει την ασφάλεια τόσο για τον οδηγό του φορτηγού όσο και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

  Εξασφαλίστε το περιθώριο ασφαλείας

  Σε υψηλές ταχύτητες, απόσταση σημαίνει περιθώρια ασφαλείας. Η Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα καθώς και πεζούς και ποδηλάτες που πλησιάζουν από το πλάι ή κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με το φορτηγό και ειδοποιεί τον οδηγό εάν υπάρχει ορισμένος κίνδυνος σύγκρουσης. Εάν ο οδηγός δεν λάβει μέτρα και ο κίνδυνος παραμένει, το φορτηγό φρενάρει αυτόματα για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Ο Ρυθμιζόμενος έλεγχος πορείας προσαρμόζει την ταχύτητα για να διατηρεί ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα επιταχύνοντας και φρενάροντας αυτόματα. Λειτουργεί σε όλο το εύρος, από το ταξίδι με μεγάλη ταχύτητα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση – και στη συνέχεια ξαναρχίζει αυτόματα με το ξεκίνημα του οχήματος. Προσθέτει άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

  Διαχειριστείτε το βάρος του τρέιλερ

  Η οδήγηση σε κατηφόρα με τρέιλερ σε ολισθηρή επιφάνεια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το τρέιλερ να ωθήσει το φορτηγό και να προκαλέσει δίπλωμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Το Ενισχυμένο φρένο μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή αυτού του φαινομένου εφαρμόζοντας παλμούς πέδησης στο τρέιλερ και αυτό επαναφέρει στην ευθεία το συνδυασμό οχημάτων και βελτιώνει την οδική ασφάλεια.

  Δείτε τι μπορεί να κρύβεται

  Οι πεζοί και οι ποδηλάτες μπορεί να πλησιάσουν πολύ τα φορτηγά σε αστικό περιβάλλον και μπορεί να είναι δύσκολο για τους οδηγούς να δουν τι συμβαίνει από κοντά. Η γωνιακή κάμερα συνοδηγού αποκαλύπτει κρυφές γωνίες και προσφέρει εξαιρετική θέα των περιοχών στην πλευρά του συνοδηγού. Ενεργοποιείται αυτόματα από τα φλας και η προβολή της κάμερας προβάλλεται στην πλευρική οθόνη.

  Κάντε όπισθεν με σιγουριά

  Η πίσω κάμερα προσφέρει εξαιρετικό οπτικό πεδίο πίσω από το φορτηγό και βοηθά τον οδηγό να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στο περιβάλλον του. Ενεργοποιείται αυτόματα όταν είναι επιλεγμένη η όπισθεν και η προβολή της κάμερας εμφανίζεται στην πλευρική οθόνη. Η ευχρηστία διευκολύνει την κίνηση με την όπισθεν.

  Ξεκάθαρη ορατότητα μπροστά

  Το Μπροστινό σύστημα υποστήριξης κοντινής εμβέλειας (Λειτουργία Front Short Range Assist) χρησιμοποιεί το μπροστινό ραντάρ για να ανιχνεύει και να ειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με χρήστες του οδικού δικτύου που βρίσκονται στην επικίνδυνη περιοχή μπροστά από το φορτηγό σε στάση και σε ταχύτητες έως 10 km/h. Εάν το σύστημα εντοπίσει χρήστη του οδικού δικτύου στην επικίνδυνη περιοχή μπροστά από το φορτηγό, ο οδηγός θα ενημερωθεί. Εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, θα εκπεμφθεί επίσης μια ηχητική προειδοποίηση.

  Πάντα με ασφάλεια

  Η στροφή ή η αλλαγή λωρίδας μπορεί να είναι επικίνδυνη. Η Υποστήριξη αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης (Side Collision Avoidance Support) χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ και στις δύο πλευρές του φορτηγού για να ανιχνεύει πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα. Το σύστημά μας καλύπτει και τις δύο πλευρές του φορτηγού για βελτιωμένη οδηγική ασφάλεια, ακόμα κι αν ο νόμος απαιτεί να υπάρχει κάλυψη μόνο από την πλευρά του συνοδηγού. Όταν εντοπιστεί χρήστης του οδικού δικτύου στο πλάι, ο οδηγός ενημερώνεται μέσω ενός φωτεινού σήματος στον πλαϊνό καθρέφτη. Εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα προειδοποιεί με φως που αναβοσβήνει και ήχο. Εάν το φορτηγό είναι εξοπλισμένο με Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, θα υπάρχει επίσης ενεργή καθοδήγηση στο τιμόνι.

  Προσοχή στις πόρτες

  Οι πεζοί και οι ποδηλάτες μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά και μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το φορτηγό. Η Προειδοποίηση ανοίγματος πόρτας χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να σαρώσει και τις δύο πλευρές του φορτηγού, προκειμένου να εντοπίσει και προειδοποιήσει τον οδηγό και τον συνοδηγό για άλλους χρήστες στον δρόμο στις επικίνδυνες περιοχές, όταν ανοίγουν οποιαδήποτε από τις πόρτες της καμπίνας. Το σύστημα προειδοποιεί έως και δύο λεπτά μετά το σβήσιμο του διακόπτη κινητήρα.

  Το σταμάτημα και το ξεκίνημα είναι πλέον εύκολο

  Η οδήγηση με ασφάλεια με συχνές εκκινήσεις και στάσεις μπορεί να είναι μια πρόκληση. Η λειτουργία Auto Hold έχει σχεδιαστεί για να κάνει την οδήγηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης πιο βολική και ασφαλέστερη. Ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να συγκρατήσει ακίνητο το φορτηγό μέχρι ο οδηγός να πατήσει το γκάζι. Λειτουργεί τόσο κατά την κίνηση εμπρός όσο και στην όπισθεν, στην ανηφόρα, στην κατηφόρα και σε επίπεδους δρόμους.

  Διατηρήστε την πρόσφυση

  Η καλή πρόσφυση είναι απαραίτητη για την αποφυγή ολίσθησης και την ασφαλή οδήγηση. Το Active Grip Control έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει το σπινάρισμα των τροχών και να βελτιώνει την ασφάλεια και την άνεση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει σημάδια ολίσθησης, ενεργοποιείται αμέσως για να βοηθήσει τον οδηγό να παραμείνει στον δρόμο βελτιώνοντας τον χειρισμό, την απόδοση των φρένων και τη σταθερότητα.

  Αθόρυβο, αλλά αντιληπτό

  Τα ηλεκτρικά μας φορτηγά είναι σχεδόν αθόρυβα. Αυτό είναι θετικό για το περιβάλλον εργασίας του οδηγού καθώς και για το αστικό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι δυσκολότερο να γίνουν αντιληπτά. Το Σύστημα ηχητικής ειδοποίησης οχήματος παράγει ήχους επαρκώς αντιληπτούς, ώστε να ειδοποιηθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο φορτηγό, που ταυτόχρονα εξακολουθούν να είναι ευχάριστοι για τον οδηγό και τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνει την ασφάλεια για πεζούς και ποδηλάτες χωρίς υπερβολικό θόρυβο.

Επισκόπηση

Χαρακτηριστικά

 

Περισσότερες πληροφορίες

FH16

FH

FM

FMX

FL

FE

Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών - Tire Pressure Monitoring System

 

 

 

 

Λήψη ενημερωτικών δελτίων >

Σύστημα υποστήριξης εγρήγορσης οδηγού

Προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός

 

 

 

 

Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Ταχύτητας - Intelligent Speed Assist

Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου

Ρυθμιζόμενος έλεγχος πορείας

Μπροστινό σύστημα υποστήριξης κοντινής εμβέλειας - Λειτουργία Front Short Range Assist

Υποστήριξη αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης - Side Collision Avoidance Support

Προειδοποίηση ανοίγματος πόρτας - Door Opening Warning

 

 

Λειτουργία Auto Hold

 

 

Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας

 

 

 

Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας

 

Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση ευστάθειας

 

 

 

Αυτόματος πιλότος κίνησης σε κατωφέρειες

 

 

 

Ενισχυμένο φρένο

 

 

 

Γωνιακή κάμερα συνοδηγού

 

Οπίσθια κάμερα

 

Active Grip Control

 

 

 

 

Σύστημα ηχητικής ειδοποίησης οχήματος*

 

 

 

*Μόνο ηλεκτρικά φορτηγά

       

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ

Ο τοπικός αντιπρόσωπος της Volvo Trucks μπορεί να σας δείξει τα DSS
μας και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.