Trucks

Όταν έχεις ηγετική θέση στην αγορά, ο καλύτερος σου σύμμαχος είναι η Volvo Trucks.

Ο Όμιλος Σιακανδάρη προσθέτει στον στόλο του το τριαξονικό φορτηγό Volvo FH με ιπποδύναμη 540hp. Επενδύοντας στην τεχνολογία και την αξιοπιστία , προσφέρει κορυφαίες ποιοτικά υπηρεσίες στους πελάτες του, έχοντας πάντα ως στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος,  αλλά και έναν ασφαλή, εργονομικό και άνετο χώρο εργασίας στους οδηγούς του.

Χάρη στην υπεροχή του, σε νέο ιδιόκτητο μηχανολογικό και κινητό εξοπλισμό, στην τεχνογνωσία, στην εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, στην καλή οργάνωση, καθώς και στον σεβασμό προς τους πελάτες του, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα ανακύκλωσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, η Volvo Trucks και ο Όμιλος Σιακανδάρη μοιράζονται τρεις θεμελιώδεις αξίες: την ποιότητα, την ασφάλεια και τη φροντίδα για το περιβάλλον.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο Σιακανδάρη για την εμπιστοσύνη που δείχνει τόσο στα φορτηγά μας, όσο και στους ανθρώπους του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Λίγα λόγια για το Volvo FH

Το νέο φορτηγό διαθέτει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογικές και πρωτοποριακές εφαρμογές.

Ο κινητήρας Volvo D13K540,Euro 6 είναι ένας κινητήρας 12,8 λίτρων, τετράχρονος, υδρόψυκτος και 6 κυλίνδρων στη σειρά. Είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας σύστημα άμεσου ψεκασμού, τύπου Unit Injector (αυτόνομη μονάδα ψεκασμού) η οποία είναι τοποθετημένη συμμετρικά των βαλβίδων, μία σε κάθε κύλινδρο. Κάθε μονάδα ψεκασμού ελέγχεται ηλεκτρονικά από έναν υπολογιστή και παρέχει κάθε χρονική στιγμή την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα, το φορτίο, την ταχύτητα που έχει επιλεγεί στο κιβώτιο ταχυτήτων και τη θέση των κυλίνδρων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται τέλεια καύση, η μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου και η εκμετάλλευση όλης της διαθέσιμης ροπής.

Το καινοτόμο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση (VDS-Volvo Dynamic Steering), που διαθέτει μόνο η Volvo παρέχει τέλεια σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, πλήρη έλεγχο σε χαμηλές ανεξάρτητα από το φορτίο . Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και στην άνεση του χρήστη το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης έχει τη δυνατότητα να αντισταθμίζει τους αιφνίδιους πλευρικούς ανέμους ,να επεμβαίνει σε περίπτωση που το σύστημα ευστάθειας ανιχνεύσει ολίσθηση και να διατηρεί την ευθεία όταν κατά το απότομο φρενάρισμα οι τροχοί βρίσκονται σε διαφορετικές επιφάνειες, διατηρώντας έτσι την πορεία του φορτηγού ακέραια.   

Επίσης, ο αναρτώμενος πίσω άξονας του διαφορικού προσφέρει μέγιστη οικονομία καυσίμου καθώς και ευελιξία στις καθημερινές μετακινήσεις. Παρέχοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να συμπλέκει και να κατεβάζει τον πίσω άξονα εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση και οδηγική συμπεριφορά κάτω από όλες τις συνθήκες. Ειδικότερα, στην περίπτωση που το όχημα είναι χωρίς φορτίο και με ανυψωμένο τον πίσω άξονα μπορεί να πετύχει μείωση έως και 4% στην κατανάλωση του καυσίμου.

Τέλος οι υπεραργές ταχύτητες που διαθέτει επιτρέπουν στο φορτηγό να επιτυγχάνει ιδανικές εκκινήσεις με βαριά φορτία αυξάνοντας την παραγωγικότητα στις εφαρμογές μεταφοράς τέτοιου είδους.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Σιακανδάρη

Ο Όμιλος Σιακανδάρη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα ανακύκλωσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.  Έχει βραβευθεί με το διεθνές βραβείο «LEADER IN PRESTIGE AND QUALITY 2009», ACTUALIDAD και έχει ως στόχο την ZERO WASTE πολιτική διαχείρισης για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα συλλογής, μεταφοράς, διαλογής και τελικής προώθησης στερεών μη επικίνδυνων ανόργανων και οργανικών αποβλήτων, καλύπτοντας το σύνολο της ελληνικής αγοράς, με ενεργό πελατολόγιο άνω των 4.500 επιχειρήσεων.

Ο όμιλος αποτελούμενος από τις επιχειρήσεις BS Recycling S.A., ΑΦΟΙ Σιακανδάρη ΕΠΕ και Eco Transport Express Α.Ε., απασχολεί συνολικά πάνω από 250 εργαζόμενους και εξειδικευμένα στελέχη, διαγράφοντας μια σημαντική ανάπτυξη μεγεθών μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία.

Διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων στο 1ο χλμ Σχηματαρίου-Χαλκίδας, στις οποίες στεγάζονται α) το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και υλικών δημοτικών μπλε κάδων (Κ.Δ.Α.Υ) β) το πρότυπο Κέντρο Διαλογής - Επεξεργασίας βιομηχανικών και εμπορικών αποβλήτων, γ) αδειοδοτημένο ιδιόκτητο πρατήριο καυσίμων, και δ) γραφεία διοίκησης με συνολική κτιριακή κάλυψη 7.000 m². Επίσης, διαθέτει μονάδα κομποστοποίησης σε ιδιόκτητη έκταση 52 στρεμμάτων στη Ριτσώνα Ευβοίας με συνολική κτιριακή κάλυψη 8.500 m² (βιομηχανοστάσιο και γραφεία).

Παράλληλα διαθέτει  χώρους συνεργαζόμενων μονάδων σε Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Ιωάννινα,  Αλεξανδρούπολη, καλύπτοντας όλο το εύρος του ελλαδικού δικτύου.

 

Οι κύριες παρεχόμενες υπηρεσίες του Ομίλου Σιακανδάρη είναι:

 • Παροχή Zero Waste διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων.

 • Διαχείριση στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων μέσω διαλογής, καθαρισμού και ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών.

 • Ολιστική διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων και υποπροϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, των κλάδων λιανικής και HO.RE.CA. αλλά και των χώρων αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης (π.χ. κλαδέματα, καθαρισμοί ερεισμάτων κλπ.) ή μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, αποσκοπώντας στην παραγωγή εδαφοβελτιωτικών/compost υψηλής ποιότητας.

 • Καταστροφή άχρηστων, ακατάλληλων, ελαττωματικών ή ληγμένων προϊόντων με χρήση ειδικού πιστοποιημένου εξοπλισμού.

 • Διαλογή απορριμμάτων στην έδρα του παραγωγού (διαλογή στην πηγή).

 • Μίσθωση μηχανολογικού εξοπλισμού

 • Εμπορία υλικών ανακύκλωσης (χαρτί-χαρτόνι, πλαστικό, μέταλλα κ.α.).

 • Φορτώσεις-εκφορτώσεις εμπορευμάτων, αποξήλωση εγκαταστάσεων, αποψίλωση, καθαρισμό αύλειων βιομηχανικών χώρων, παροχή μηχανημάτων έργου για στρώσιμο μπαζών, παροχή προσωπικού, κ.α. 

   

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο Όμιλος Σιακανδάρη πιστός στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, συμβάλλει στη διαρκή ενημέρωση τόσο των ίδιων των πολιτών, όσο και των οργανισμών ΟΤΑ μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενημερωτικών εκστρατειών για την ανακύκλωση αλλά και πιλοτικών προγραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

 • Έχει προχωρήσει στη δωρεά 4.000 ειδικών κάδων ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου (ecoboxes) με σκοπό να συλλέγονται οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες σε χώρους όπως το κτίριο της Π.Ε. Ευβοίας,  η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια,  ευαισθητοποιώντας γενικότερα πολίτες και ειδικότερα δε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 • Τα  τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν παροχής μπλε κάδων ανακύκλωσης σε συνεργαζόμενες εταιρείες εντός της ΒΙ.ΠΕ. Σχηματαρίου-Οινοφύτων-Ριτσώνας (βιομηχανικές μονάδες, αποθήκες) και δωρεάν παροχής υπηρεσιών αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών με δικό της απορριμματοφόρο ανακύκλωσης. ενισχύοντας με αυτή την πρωτοβουλία το περιβαλλοντικό προφίλ τόσο των συμμετεχουσών επιχειρήσεων όσο και της ευρύτερης περιοχής.

 • Λαμβάνει  τακτικές πρωτοβουλίες δενδροφυτεύσεων σε περιοχές της Βοιωτίας τόσο με τη βοήθεια των ανθρώπων του Ομίλου, όσο και εθελοντών όλων των ηλικιών

 • Παρέχει οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας. Μέσω της  πρωτοβουλίας αυτής, ενισχύεται το περιβαλλοντικό προφίλ τόσο των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

 • Σχεδιάζει την δημιουργία τράπεζας αίματος με την αποπεράτωση του ειδικού ιατρείου στις νέες του εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΑΣ;

Θα βρείτε την απάντηση στο δικό σας τοπικό αντιπρόσωπο της Volvo Trucks. Επισκεφθείτε τον, τηλεφωνήστε του ή ζητήστε του να σας επισκεφθεί.