Trucks

Έναρξη πωλήσεων για τα νέα φορτηγά της Volvo στην Ελλάδα

Τα νέα, εξελιγμένα, βαρέως τύπου φορτηγά της Volvo Trucks, οι πωλήσεις των οποίων ξεκινούν τώρα στην Ελλάδα, συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στο να κάνουν οι οδηγοί τη δουλειά τους αποδοτικά, με ασφάλεια και υπεύθυνα. Όλα τα μοντέλα – Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX – διαθέτουν μία νέα, ευέλικτη διεπαφή χρήστη με ψηφιακό πίνακα οργάνων όπου προβάλλονται οι κατάλληλες πληροφορίες για κάθε περίσταση. Επιπλέον, τα Volvo FM και FMX εφοδιάζονται με νέες καμπίνες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευρυχωρία και βελτιωμένη, άμεση ορατότητα.
Volvo’s new trucks that make it easier for drivers
Η συνολική σχεδίαση του ταμπλό προσφέρει μία καλή συνολική εικόνα, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειρίζεται πληροφορίες διαισθητικά και αποδοτικά, με λιγότερο στρες.

Οι έμπειροι οδηγοί οι οποίοι διαχειρίζονται τα οχήματά τους, τα φορτία και τις συνθήκες κυκλοφορίας με ασφάλεια και υπευθυνότητα αποτελούν ανεκτίμητο κεφάλαιο σε οποιαδήποτε εταιρεία μεταφορών. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσελκύσει τους καλύτερους οδηγούς. Με γνώμονα αυτό, η Volvo Trucks έχει επενδύσει στην εξέλιξη του περιβάλλοντος και της διεπαφής του οδηγού στη νέα γενιά φορτηγών της, δημιουργώντας ένα χώρο εργασίας που είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, λειτουργικός και άνετος.

 

«Με τα νέα μας φορτηγά, ικανοποιούμε τις ανάγκες τόσο των οδηγών όσο και των εταιρειών μεταφορών. Εξελίσσοντας περαιτέρω τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός Volvo όπως η εργονομία, η άνεση και η ασφάλεια, και συνδυάζοντάς τα με νέες καινοτόμες τεχνολογίες και πρωτοποριακά σχέδια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ελκυστικό και παραγωγικό περιβάλλον για τον οδηγό» δήλωσε ο Φίλιππος Μενάγιας, Διευθυντής Κλάδου Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

Στόχος η αποφυγή δαπανηρών λαθών

Ένας νέος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών προσφέρει στον οδηγό ταχεία πρόσβαση σε πληροφορίες που τον βοηθούν να αποφεύγει δαπανηρά λάθη. Για παράδειγμα, οι ώρες του οδηγού εμφανίζονται πάντα, κάτι που βοηθά στον προγραμματισμό της οδήγησης και περιορίζει τον κίνδυνο παραβίασης των κανονισμών. Η αναγνώριση πινακίδων σήμανσης είναι μία ακόμα πρακτική λειτουργία που ενημερώνει τον οδηγό για όρια ταχύτητας, απαγορευτικά προσπέρασης και είδος οδού. 

 

Κάθε οδηγός μπορεί εύκολα να προσαρμόζει το περιεχόμενο και την εμφάνιση του πίνακα οργάνων πριν την αναχώρηση, καθώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές προβολής. Το Load view επιτρέπει τον έλεγχο του βάρους του φορτίου, του μέσου μικτού βάρους του οχήματος και του φορτίου ανά άξονα. Για φορτηγά με σύστημα πλοήγησης, το Navigation view με εύχρηστους χάρτες είναι η κατάλληλη επιλογή. Όσοι προτιμούν μία κλασική εμφάνιση Volvo μπορούν να επιλέξουν το Home view, ενώ για εκείνους που προτιμούν να βλέπουν μόνο τις σημαντικές πληροφορίες, το Focus view είναι η κατάλληλη επιλογή.

 

Πέρα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μίας δεύτερης, εύχρηστης πλευρικής οθόνης 9 ιντσών για τη διαχείριση των λειτουργιών επικοινωνίας, infotainment και πληροφοριών μεταφορών.

 

Ενδεικτικές λειτουργίες:

Media player για ραδιόφωνο ή μουσική με χρήση Bluetooth ή USB.

Communications με δυνατότητα σύνδεσης δύο κινητών τηλεφώνων. 

Assignment για υποστήριξη του οδηγού με καταγραφή χρόνου οδήγησης, καθοδήγηση, απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα ταχογράφου και πλοήγηση.

Vehicle για κλιματισμό στάθμευσης, δείκτη φορτίου, παρακολούθηση πίεσης ελαστικών και εξατομικευμένη ρύθμιση του Volvo Dynamic Steering.

Άλλα χαρακτηριστικά είναι το My Apps για Android Auto, που αντικατοπτρίζει εφαρμογές από τηλέφωνα Android, και το Driver Guide, ένας πρακτικός οδηγός με συμβουλές οδήγησης και πληροφορίες προσαρμοσμένες για κάθε όχημα. Η λειτουργία μπορεί να λαμβάνει μελλοντικές ενημερώσεις και είναι συμβατή με εφαρμογές τρίτων, εκτός της Volvo Trucks, όπως για παράδειγμα κατασκευαστών αμαξωμάτων.

 

Στην πλαϊνή οθόνη μπορούν να συνδεθούν μέχρι και οκτώ κάμερες, ενώ εικόνες από τέσσερις κάμερες μπορούν να προβάλλονται ταυτόχρονα στην οθόνη. Οι πληροφορίες και στις δύο οθόνες είναι διαθέσιμες σε πάνω από 30 γλώσσες. Το σύστημα δύναται να αποθηκεύει ταυτόχρονα πολλαπλές εξατομικευμένες ρυθμίσεις – κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, εάν το ίδιο φορτηγό πρόκειται να χρησιμοποιείται από πολλούς διαφορετικούς οδηγούς, ενδεχομένως και από διαφορετικές χώρες.

 

Καλύτερη εποπτεία, λιγότερο στρες

Οι λειτουργίες οργάνων ελέγχονται εύκολα μέσω νέων, εργονομικά τοποθετημένων χειριστηρίων τιμονιού, από τον ίδιο τον πίνακα οργάνων, και σε μερικές αγορές μέσω φωνητικών εντολών. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις λειτουργίες πλευρικής οθόνης αγγίζοντας απευθείας την οθόνη.

Φορτηγά τα οποία έχουν δύο ή περισσότερους κινητήριους άξονες, διαθέτουν μία νέα λειτουργία ελέγχου ολίσθησης (anti-spin) που βοηθά τον οδηγό να διαχειρίζεται γρήγορα και εύκολα επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες, στο δρόμο και εκτός δρόμου. Ο οδηγός πρέπει απλά να περιστρέψει ένα μοχλό για να ενεργοποιήσει το μπλοκέ του διαφορικού. Η αυξημένη πρόσφυση εμφανίζεται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

 

«Η συνολική σχεδίαση του ταμπλό προσφέρει μία καλή συνολική εικόνα, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειρίζεται πληροφορίες διαισθητικά  και αποδοτικά, με λιγότερο στρες. Η λειτουργική, στιβαρή σχεδίαση υποστηρίζεται από τη χρήση ανθεκτικού υλικού, ενώ πλαισιώνεται από σταθερές ποτηροθήκες, άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και αρκετές θύρες φόρτισης USB» αναφέρει ο Βασίλης Δαμιανός, Διευθυντής Πωλήσεων Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων Volvo του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

Ο επιλογέας ταχυτήτων του Volvo I-Shift υιοθετεί νέα, πιο πρακτική και αποδοτική σχεδίαση,  προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων μέσα στην καμπίνα. Τα προγράμματα αλλαγής ταχυτήτων έχουν επίσης εξελιχθεί και τώρα περιλαμβάνουν οικονομικό, στάνταρ και υψηλών επιδόσεων προφίλ (economy, standard & performance).

 

Νέες καμπίνες με  αυξημένη ευρυχωρία  και βελτιωμένη ορατότητα για τα Volvo FM και Volvo FMX

Τα Volvo FM και Volvo FMX διαθέτουν νέες καμπίνες με αυξημένη χωρητικότητα κατά ένα κυβικό μέτρο σε σχέση με πριν. Αυτό προσφέρει μία αίσθηση ευρυχωρίας, περισσότερο ωφέλιμο χώρο εργασίας  και αισθητά βελτιωμένη άμεση ορατότητα, μεταξύ άλλων λόγω της χαμηλωμένης γραμμής των παραθύρων. Η χαμηλή, φαρδιά είσοδος με τα δύο αντιολισθητικά και φωτιζόμενα σκαλοπάτια διευκολύνει τους οδηγούς που χρειάζεται να κάνουν συχνές στάσεις. Κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών, για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από την καμπίνα 50 φορές την ημέρα.

 

Όπως στα Volvo FH και Volvo FH16, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στον οδηγό. Το κάτω κρεβάτι στην καμπίνα με κρεβάτι (sleeper cab) είναι τοποθετημένο ψηλότερα σε σχέση με πριν, προσφέροντας περισσότερη άνεση και δημιουργώντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από αυτό. Η καμπίνα ημέρας διαθέτει ένα νέο αποθηκευτικό χώρο 40 λίτρων με εσωτερικό φωτισμό.

 

Η νέα ενισχυμένη μόνωση καμπίνας προστατεύει από το ψύχος, τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ενοχλητικούς θορύβους. Μία ελεγχόμενη από αισθητήρα μονάδα κλιματισμού με φίλτρο άνθρακα, εξασφαλίζει καλή ποιότητα αέρα ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

 

 

Μπορείτε να πατήσετε εδώ για να κατεβάσετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

 

 

Σχετικά δελτία τύπου:

 

Related press releases:

27/02/2020: Η Volvo Trucks παρουσιάζει μια νέα γενιά βαρέων φορτηγών με τον οδηγό στο επίκεντρο

27/02/2020: Η Volvo Trucks παρουσιάζει το νέο Volvo FH - Επόμενη γενιά φορτηγών σχεδιασμένη με γνώμονα τον οδηγό

27/02/2020: Η Volvo Trucks παρουσιάζει το νέο Volvo FH16 το οποίο συνδυάζει την άνεση με τη δύναμη, για εξαιρετική παραγωγικότητα

27/02/2020: Η Volvo Trucks παρουσιάζει το νέο Volvo FM - Σχεδιασμένο για να προσελκύει τους οδηγούς με μια νέα καμπίνα και καλύτερη ορατότητα

27/02/2020: Η Volvo Trucks δημιουργεί το μέλλον του ισχυρότερου εργοταξιακού φορτηγού της με το νέο Volvo FMX

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.