Trucks

Η Volvo Trucks παρουσιάζει το νέο Volvo FH16 το οποίο συνδυάζει την άνεση με τη δύναμη, για εξαιρετική παραγωγικότητα

Η Volvo Trucks έχει παρουσιάσει μια νέα γενιά Volvo FH16 που συνδυάζει με επιτυχία νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ένα περιβάλλον εργασίας με επίκεντρο τον οδηγό και τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για αυξημένη παραγωγικότητα για τους πελάτες της. Η νέα ναυαρχίδα ανήκει στην επόμενη γενιά των οχημάτων της Volvo Trucks τα οποία είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τον οδηγό.
Η Volvo Trucks παρουσιάζει το νέο Volvo FH16
"Το Volvo FH16 μπορεί να ανταπεξέλθει στις πλέον απαιτητικές εφαρμογές και ταυτόχρονα να προσφέρει στους πελάτες και τους οδηγούς το απόλυτο σε όλους τους τομείς", δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

"Το Volvo FH16 είναι ένα αυθεντικό προϊόν ανώτερου επιπέδου που μπορεί να ανταπεξέλθει στις πλέον απαιτητικές εφαρμογές και ταυτόχρονα να προσφέρει στους πελάτες και τους οδηγούς το απόλυτο σε όλους τους τομείς", δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. "Με τη νέα γενιά, δημιουργήσαμε ένα σύνολο που δεν κάνει συμβιβασμούς μεταξύ ισχύος και οικονομίας καυσίμου, άνεσης και στυλ".

"Το Volvo FH16 προσφέρει όλα όσα περιμένετε από ένα φορτηγό Volvo και πολλά περισσότερα, ενισχύοντας έτσι την κυρίαρχη θέση μας στις βαριές και απαιτητικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων", προσθέτει.

Η τολμηρή εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζει τις έξυπνες τεχνολογίες του
Το εξωτερικό του νέου φορτηγού χαρακτηρίζεται από προβολείς σχήματος V, οι οποίοι διαθέτουν λεπτομέρειες που θυμίζουν κρύσταλλο, παραπέμποντας στην έξυπνη τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα φορτηγά. Ο έντονος χαρακτήρας και η κληρονομιά της ναυαρχίδας των Volvo FH16 ενισχύεται με τη γρίλια με όψη καταρράκτη, ενώ οι επιφάνειες των προβολέων έχουν μετατοπιστεί ελαφρά προς τα έξω προκειμένου να δώσουν στο όχημα τόσο βελτιωμένη αεροδυναμική όσο και σίγουρο παράστημα.

"Στο νέο Volvo FH16 έχουμε αναβιώσει τα πλέον εμβληματικά στοιχεία σχεδιασμού από τις προηγούμενες γενιές μας και τα έχουμε ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Με τους νέας τεχνολογίας προβολείς, για παράδειγμα, έχουμε αναβαθμίσει το επίπεδο της ταυτότητάς μας όπως εκφράζεται από αυτούς, ενώ ολόκληρο το μπροστινό μέρος του φορτηγού έχει επανασχεδιαστεί ώστε να αναδίδει μια ισχυρότερη εντύπωση", εξηγεί ο Ismail Ovacik, Chief Designer Exterior της Volvo Trucks.

"Πιο τολμηρό, πιο εξελιγμένο και σίγουρο, το εξωτερικό του Volvo FH16 αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι αυτό το φορτηγό είναι περισσότερο συνδεδεμένο και ευφυές από ποτέ", λέει.

Ένα ανανεωμένο και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον οδήγησης
Το εσωτερικό του νέου Volvo FH16 έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους οδηγούς και έχει ανανεωθεί με νέα χρώματα και στοιχεία διακόσμου που έχουν τόσο την εμφάνιση όσο και την αίσθηση της ποιότητας και της αποκλειστικότητας. Το αναβαθμισμένο ταμπλό περιλαμβάνει πρακτικούς νέους αποθηκευτικούς χώρους και πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων υψηλής ανάλυσης 12 ιντσών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προβολών οθόνης, ανάλογα με τις περιστάσεις οδήγησης και τις πληροφορίες που επιθυμούν να εμφανίζονται.

Η περιοχή του οδηγού μπορεί να εφοδιαστεί με πλευρική οθόνη 9 ιντσών που παρέχει δυνατότητες Infotainment, υποβοήθησης πλοήγησης, μεταφορικών πληροφοριών και παρακολούθησης των εικόνων από τις κάμερες. Η οθόνη είναι εύκολα προσβάσιμη από τη θέση του οδηγού. Ο χειρισμός των δυνατοτήτων μπορεί να γίνεται με διάφορους τρόπους: με τα φυσικά τοποθετημένα κουμπιά στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή απευθείας μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων.

Τόσο η οθόνη οργάνων όσο και η πλευρική οθόνη μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές γλώσσες.

Στα νέα φορτηγά, ο επιλογέας ταχυτήτων I-Shift έχει επανασχεδιαστεί και διαθέτει χαρακτηριστικά ανώτερης κατηγορίας και περιλαμβάνει λυχνίες επιλογής ταχυτήτων και νέες λειτουργίες οδήγησης για βέλτιστη απόδοση.

Βελτιωμένη ευελιξία και παραγωγικότητα
Η αυξημένη ικανότητα φόρτωσης του μπροστινού άξονα και εμπρός και πίσω άξονες διαφορικού με καλύτερες γωνίες στροφής, ενισχύουν τόσο την ευελιξία όσο και την παραγωγικότητα του νέου Volvo FH16. Μια νέα διάταξη αξόνων 38 τόνων διατίθεται επίσης για ιδιαίτερα απαιτητικές μεταφορές.

Μια πρωτιά για τον κλάδο: Προβολείς με προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός
Το νέο Volvo FH16 διαθέτει πρωτοποριακούς προβολείς με προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός που παρέχουν αυξημένη για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, απενεργοποιώντας αυτόματα επιλεγμένα τμήματα των LED της υψηλής δέσμης όταν το όχημα πλησιάζει σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα ή σε προπορευόμενο όχημα. Η υψηλή δέσμη ρυθμίζεται όταν η κάμερα και το ραντάρ εντοπίσουν άλλα οχήματα ή όταν η κάμερα ανιχνεύσει αλλαγές στην ποσότητα του φωτός γύρω από το φορτηγό.

Η ασφάλεια ωφελείται ακόμα περισσότερο με τον αυτόματο πιλότο κίνησης σε κατωφέρειες, ο οποίος ορίζει μια μέγιστη ταχύτητα για να αποτρέψει την άσκοπη επιτάχυνση κατά την κίνηση στην κατηφόρα, και τον ενεργό αυτόματο πιλότο που πλέον λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες, ακόμα και στα μηδέν χλμ/ώρα.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου και το Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός στο νέο φορτηγό. Το Volvo Dynamic Steering με τα συστήματα ασφαλείας Υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και Υποβοήθησης σταθερότητας, είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Το νέο Volvo FH16 διαθέτει επίσης σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης του οποίου οι ενδείξεις εμφανίζονται στην οθόνη οργάνων. Το σύστημα ανιχνεύει ενδείξεις όπως απαγορευτικά προσπεράσματος, ενδείξεις είδους οδού και όρια ταχύτητας.

Η ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη κάμερας στην πλευρά του συνοδηγού, η οποία παρέχει μια συμπληρωματική εικόνα της πλευράς του φορτηγού στην πλευρική οθόνη.

Ο τέλειος συνδυασμός για απαιτητικές εργασίες
Συνδυάζοντας έναν ισχυρό κινητήρα 16 λίτρων με έως και 750 ίππους, με βελτιωμένη ευελιξία, την τελευταία τεχνολογία ασφάλειας και καλύτερη υποστήριξη οδηγών, το νέο Volvo FH16 προσφέρει εξαιρετική παραγωγικότητα για τις πλέον απαιτητικές μεταφορικές εργασίες.

Το νέο συμβόλαιο συντήρησης συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας των πελατών της
Η ταχεία ανάπτυξη των συνδεδεμένων υπηρεσιών παρέχει στις μεταφορικές εταιρείες πρωτόγνωρους τρόπους για την αύξηση του χρόνου διαθεσιμότητας και τη βελτιστοποίηση της απασχόλησης των οχημάτων.

Η Volvo Trucks παρουσιάζει την Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo που προσφέρει την ίδια κάλυψη με το Χρυσό συμβόλαιο συντήρησης Volvo, με το ίδιο προβλέψιμο κόστος, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Το μηνιαίο κόστος είναι κυμαινόμενο, χάρη σε ένα εύρος ευελιξίας 40% για τα εκτιμώμενες ετήσια διανυόμενα χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό οι μεταφορείς διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής των δραστηριοτήτων τους σε εποχιακές αλλαγές και σε διακυμάνσεις της ζήτησης.

"Πολλές εταιρείες μεταφορών χρειάζονται μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα συμβόλαια συντήρησης. Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε δυναμικές και συνδεδεμένες λύσεις όπως αυτή", λέει ο Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Η Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές και θα παρουσιαστεί σταδιακά σε νέες αγορές.

Στοιχεία για το νέο Volvo FH16

  • Καμπίνες: Χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα Globetrotter, Globetrotter XL και Globetrotter XXL. Πακέτα εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού για προσαρμοσμένο σχεδιασμό.
  • Κινητήρες: Οι πετρελαιοκινητήρες διατίθενται με διαφορετικές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές. Ο D16K με προδιαγραφές Euro 6 Step D διατίθεται με 550 ίππους / 2800 Nm, 650 ίππους / 3150 Nm και 750 ίππους / 3550 Nm.
  • Σύστημα αλλαγών ταχυτήτων: I-Shift με πακέτα λογισμικού για διαφορετικούς τομείς εφαρμογής.

ΣΥΝΔΕΣΗ προς ταινία
ΣΥΝΔΕΣΗ προς εικόνες υψηλής ανάλυσης
ΣΥΝΔΕΣΗ προς άλλες κυκλοφορίες προϊόντων: Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.