Trucks

Η Volvo Trucks δημιουργεί το μέλλον του ισχυρότερου εργοταξιακού φορτηγού της με το νέο Volvo FMX

Η Volvo Trucks παρουσίασε το εντελώς νέο Volvo FMX με μια εξ ολοκλήρου νέα καμπίνα, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Με αυξημένα φορτία εμπρόσθιου άξονα μέχρι 20 τόνους και διάταξη αξόνων 38 τόνων, το νέο Volvo FMX είναι κατασκευασμένο για τις πιο δύσκολες συνθήκες και τις πιο απαιτητικές μεταφορικές εργασίες.
Το νέο Volvo FMX

"Οι πελάτες του κατασκευαστικού κλάδου αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις βελτίωσης σε τομείς όπως η βιωσιμότητα, η αποδοτικότητα κόστους, η ασφάλεια και η παραγωγικότητα", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. "Με την παρουσίαση του νέου Volvo FMX, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε αυτούς τους πελάτες δημιουργώντας στιβαρά φορτηγά και καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες στο να γίνει η δραστηριότητά τους ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο επικερδής".

Εντελώς νέα καμπίνα, με ανθεκτικό εξωτερικό
Το νέο Volvo FMX είναι χτισμένο επάνω σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα καμπίνας, βασισμένη στη μακρά και επιτυχημένη εμπειρία της Volvo με τα στιβαρά και λειτουργικά εργοταξιακά φορτηγά.

"Το νέο Volvo FMX έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό ευελιξίας και ανθεκτικότητας", εξηγεί ο Ismail Ovacik, Chief Designer Exterior της Volvo Trucks. "Η εντελώς νέα καμπίνα περιλαμβάνει ένα εμπρόσθιο τμήμα με εύκολα αντικαθιστώμενα ανθεκτικά εξαρτήματα, προστατευτικά προβολέων και νέους προβολείς LED σχήματος V. Για να διευκολύνεται η είσοδος ή η έξοδος των οδηγών, σχεδιάσαμε νέα αντιολισθητικά σκαλοπάτια."

Περισσότερη προσοχή στον οδηγό
Το νέο Volvo FMX διαθέτει αυξημένο χώρο στην καμπίνα ημέρας και αποθηκευτικό χώρο έως και 800 λίτρα. Ακόμα, η ορατότητα για τον οδηγό είναι καλύτερη χάρη στη χαμηλότερη γραμμή θυρών και τους νέους καθρέφτες οπισθοπορείας. Η ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη κάμερας στην πλευρά του συνοδηγού, η οποία παρέχει μια συμπληρωματική θέα της πλευράς του φορτηγού.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από νέο ταμπλό με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, νέα χρώματα και ένα σύγχρονο πίνακα οργάνων. Περιλαμβάνει μια δυναμική οθόνη οργάνων 12 ιντσών υψηλής ανάλυσης, με φιλικό περιβάλλον χρήσης που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει αμέσως τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν και να επιλέγει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές προβολές οθόνης, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Η οθόνη οργάνων είναι έτοιμη για μελλοντικές ενημερώσεις και συνδεδεμένες υπηρεσίες.

Μια προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών παρέχει Infotainment, υποστήριξη πλοήγησης, πληροφορίες μεταφορών και παρακολούθηση καμερών. Η οθόνη, τοποθετημένη σε ευπρόσιτο σημείο, προσφέρει στον οδηγό μεγάλη ευελιξία στη χρήση της: με τα φυσικά τοποθετημένα κουμπιά στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή απευθείας μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων.

Τόσο η οθόνη οργάνων όσο και η πλευρική οθόνη μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές γλώσσες.

Το νέο FMX είναι επίσης εξοπλισμένο με νέο πίνακα ελέγχου πρόσφυσης που βοηθά τον οδηγό να αντιμετωπίζει εύκολα και γρήγορα δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει περισσότερη πρόσφυση με την εύκολη εμπλοκή των μπλοκέ διαφορικών, γυρίζοντας ένα διακόπτη και με την ταυτόχρονη προβολή των συνθηκών πρόσφυσης στην οθόνη οργάνων.

Ένα νέο σπαστό τιμόνι συμβάλλει στο να γίνει πιο εργονομική η θέση του οδηγού.

Χώρος διαβίωσης με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και μεγαλύτερη άνεση
Η νέα καμπίνα με κρεβάτι στο νέο Volvo FMX διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου χώρου αποθήκευσης κάτω από το υπερυψωμένο κρεβάτι και ενός επάνω αποθηκευτικού χώρου με φωτιστικά LED στα διαχωριστικά της καμπίνας. Η άνεση της καμπίνας ενισχύεται περαιτέρω με τη βελτιωμένη μόνωση που σας προφυλάσσει από το κρύο, τη ζέστη και τον θόρυβο. Η μετακίνηση από το κάθισμα στο κρεβάτι είναι ευκολότερη από ποτέ, χάρη στο νέο, λεπτότερο και εργονομικό επιλογέα ταχυτήτων I-Shift.

Το μέχρι 150 τόνων ΜΜΒ αυξάνει την παραγωγικότητα
Το νέο Volvo FMX διαθέτει τη βαρύτερη προσθήκη στην γκάμα πλαισίων της Volvo: μια διάταξη αξόνων 38 τόνων η οποία επιτρέπει Μικτό Βάρος (ΜΜΒ) έως και 150 τόνους. Επιπλέον, η εμπρός ανάρτηση αέρα έχει ανανεωθεί, επιτρέποντας φορτία εμπρόσθιου άξονα μέχρι 10 τόνους ή 20 τόνους για διπλούς εμπρόσθιους άξονες. Για φορτηγά με πίσω ή εμπρός άξονα διαφορικού με στρέψη, οι γωνίες στροφής έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα καλύτερη ευελιξία και μειωμένη φθορά των ελαστικών. Όλες αυτές οι βελτιώσεις συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας κόστους για μεταφορικές εργασίες σε εργοτάξια.

Δυνατότητες ασφαλείας που συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων
Το νέο Volvo FMX διαθέτει ενεργό αυτόματο πιλότο ο οποίος τώρα λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες μέχρι και μηδέν χλμ/ώρα. Άλλα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της ασφάλειας στο Volvo FMX είναι ο αυτόματος πιλότος κίνησης σε κατωφέρειες, ο οποίος καθορίζει μέγιστη ταχύτητα για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη επιτάχυνση σε κατηφόρες. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, αποτελούν τώρα στάνταρ εξοπλισμό στο νέο φορτηγό. Το Volvo Dynamic Steering με τα συστήματα ασφαλείας Υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και Υποβοήθησης σταθερότητας, είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Ένα νέο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης αυξάνει την ασφάλεια στο Volvo FMX με την εμφάνιση στην οθόνη οργάνων πινακίδων σήμανσης όπως τα όρια ταχύτητας, περιορισμούς στο προσπέρασμα και τον τύπο του δρόμου.

Για ιδιαίτερα σκληροτράχηλες εφαρμογές όπως μεταλλεία, το Volvo FMX διαθέτει προαιρετική χαλύβδινη θυρίδα οροφής με χειρολαβή εξόδου κινδύνου, με την οποία αφαιρείται ολόκληρη η θυρίδα.

Ένα στιβαρό και ολοκληρωμένο σύνολο
Με το σχεδιασμό του στιβαρού νέου εργοταξιακού φορτηγού FMX που μπορεί να μεταφέρει περισσότερους τόνους και ελίσσεται ευκολότερα, διατηρώντας τον οδηγό ασφαλή και άνετο, η Volvo Trucks συμβάλλει στην αύξηση τόσο της παραγωγικότητας όσο και της κερδοφορίας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το νέο συμβόλαιο συντήρησης συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας των πελατών της
Η ταχεία ανάπτυξη των συνδεδεμένων υπηρεσιών παρέχει στις μεταφορικές εταιρείες πρωτόγνωρους τρόπους για την αύξηση του χρόνου διαθεσιμότητας και τη βελτιστοποίηση της απασχόλησης των οχημάτων.

Η Volvo Trucks παρουσιάζει την Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo που προσφέρει την ίδια κάλυψη με το Χρυσό συμβόλαιο συντήρησης Volvo, με το ίδιο προβλέψιμο κόστος, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Το μηνιαίο κόστος είναι κυμαινόμενο, χάρη σε ένα εύρος ευελιξίας 40% για τα εκτιμώμενες ετήσια διανυόμενα χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό οι μεταφορείς διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής των δραστηριοτήτων τους σε εποχιακές αλλαγές και σε διακυμάνσεις της ζήτησης.

"Πολλές εταιρείες μεταφορών χρειάζονται μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα συμβόλαια συντήρησης. Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε δυναμικές και συνδεδεμένες λύσεις όπως αυτή", λέει ο Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Η Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές και θα παρουσιαστεί σταδιακά σε νέες αγορές.

Στοιχεία για το νέο Volvo FMΧ

  • Καμπίνες: Καμπίνα ημέρας, χαμηλή καμπίνα ημέρας, χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα Globetrotter, καμπίνα προσωπικού. Πακέτα εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού για προσαρμοσμένο σχεδιασμό.
  • Ένα νέο τιμόνι με δυνατότητα σπαστής λειτουργίας για πιο εργονομική θέση οδήγησης.
  • Κινητήρες: Οι κινητήρες ντίζελ διατίθενται με διαφορετικές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές.
  • Σύστημα αλλαγών ταχυτήτων: I-Shift και I-Shift με υπεραργές ταχύτητες, με πακέτα λογισμικού για διαφορετικούς τομείς εφαρμογής.
  • Φώτα: Προβολείς αλογόνου ή LED.

ΣΥΝΔΕΣΗ προς ταινία
ΣΥΝΔΕΣΗ προς εικόνες υψηλής ανάλυσης
ΣΥΝΔΕΣΗ προς άλλες κυκλοφορίες προϊόντων: Volvo FH, Volvo FH16 και Volvo FM

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.