Trucks

Η Volvo Trucks παρουσιάζει το νέο Volvo FM - Σχεδιασμένο για να προσελκύει τους οδηγούς με μια νέα καμπίνα και καλύτερη ορατότητα

Η Volvo Trucks παρουσίασε το Volvo FM της επόμενης γενιάς, γεμάτο βελτιώσεις στο περιβάλλον του οδηγού και καινοτομίες που προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και παραγωγικότητας. "Ευρύχωρο και με εξαιρετική ορατότητα, το νέο βαρέως τύπου φορτηγό Volvo FM έχει σχεδιαστεί για να είναι ο απόλυτος χώρος εργασίας σε τροχούς από όλες τις απόψεις", δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.
08A3740 Ελκυστήρας FM 4x2 με ρυμουλκούμενο
Το νέο βαρέως τύπου φορτηγό Volvo FM είναι σχεδιασμένο να είναι ο απόλυτος χώρος εργασίας σε τροχούς σε όλες τις κατηγορίες.

"Οι οδηγοί είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία στον κλάδο των μεταφορών", συνεχίζει ο Roger Alm. "Με το νέο Volvo FM, παρουσιάζουμε ένα ευέλικτο εργαλείο για τη δουλειά σας, που ωστόσο είναι και ένας άνετος χώρος, ώστε οι πελάτες μας να προσελκύουν και να κρατούν τους καλύτερους οδηγούς οι οποίοι θα συμβάλλουν στην πρόοδο της επιχείρησής τους".

Ένα κινητό γραφείο κατασκευασμένο για οδηγούς
"Το νέο Volvo FM είναι το ευέλικτο εργαλείο δουλειάς της σειράς μας. Είναι ευέλικτο και παράλληλα ευρύχωρο, ασφαλές και άνετο για τους οδηγούς", λέει η Carina Byström, Chief Designer Interior της Volvo Trucks. "Έχουμε επίσης επιτύχει μια πολύ καλή ορατότητα με τη χρήση χαμηλότερης γραμμής θυρών, νέους καθρέπτες και γωνιακή κάμερα συνοδηγού."

Για να το επιτύχουμε αυτό, η νέα καμπίνα διαθέτει πιο όρθιες εμπρόσθιες κολόνες, οι οποίες της δίνουν ένα επιπλέον κυβικό μέτρο χώρου και την κάνουν πιο φωτεινή. Ακόμα, διαθέτει έξυπνη τεχνολογία η οποία τονίζει την προσοχή που δίνει η Volvo στη δημιουργία του απόλυτου κινητού γραφείου για οδηγούς.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο ταμπλό που προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, νέα χρώματα και μια μοντέρνα δυναμική οθόνη. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει οθόνη οργάνων 12 ιντσών υψηλής ανάλυσης με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας, όπου ο οδηγός μπορεί εύκολα να δει σημαντικές πληροφορίες και να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές προβολές οθόνης, ανάλογα με τις περιστάσεις οδήγησης. Η οθόνη οργάνων, η οποία μπορεί να δεχθεί αμέσως μελλοντικές ενημερώσεις και συνδεδεμένες υπηρεσίες, έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τις αλληλεπιδράσεις του οδηγού και να ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς κατά την πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες.

Το νέο Volvo FM διαθέτει προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών για Infotainment, υποστήριξη πλοήγησης, πληροφορίες μεταφορών και παρακολούθηση των εικόνων από τις κάμερες. Η οθόνη επιτρέπει την αλληλεπίδραση με διάφορους τρόπους: με τα φυσικά τοποθετημένα κουμπιά στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή απευθείας μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων. Τόσο η οθόνη οργάνων όσο και η πλευρική οθόνη μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές γλώσσες. Επιπλέον, ένα νέο προαιρετικό σπαστό τιμόνι προσφέρει μια πιο εργονομική θέση οδήγησης.

Ο χώρος διαμονής αναβαθμίστηκε για καλύτερη άνεση
Η νέα καμπίνα με κρεβάτι έχει αναβαθμιστεί και διαθέτει υπερυψωμένο κρεβάτι και βελτιωμένες δυνατότητες αποθήκευσης. Αυτές περιλαμβάνουν ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι και μια επάνω και πίσω θήκη για αντικείμενα με φωτιστικά LED στα διαχωριστικά της καμπίνας. Η μετακίνηση από το κάθισμα στο κρεβάτι είναι ευκολότερη από ποτέ, χάρη σε έναν νέο, λεπτότερο και εργονομικό επιλογέα ταχυτήτων I-Shift. Η άνεση της καμπίνας ενισχύεται περαιτέρω με την ενισχυμένη μόνωση που σας προφυλάσσει από το κρύο, τη ζέστη και τον θόρυβο.

Το εξωτερικό διαθέτει νέα και τολμηρή εμφάνιση
Το εξωτερικό του επόμενης γενιάς Volvo FM διαθέτει νέο αεροδυναμικό σχήμα, με ξεχωριστές γραμμές στο μπροστινό μέρος και μια χαρακτηριστική γραμμή που διατρέχει την πλευρά της νέας καμπίνας. Επιπλέον, οι προβολείς σχήματος V είναι τοποθετημένοι σε σημείο που παρέχει ιδανική αεροδυναμική, ενώ ο μεγαλύτερος πίνακας εταιρικής πινακίδας και η άνω εμπρόσθια μάσκα με ένα νέο σχέδιο πλέγματος, δίνουν στο φορτηγό μια τολμηρή και σίγουρη όψη.

Νέα αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Εκτός από τη βελτιωμένη ορατότητα για τον οδηγό, ανάμεσα στις άλλες βελτιώσεις στην ασφάλεια στο νέο Volvo FM είναι ο αυτόματος πιλότος κίνησης σε κατωφέρειες, ο οποίος καθορίζει μέγιστη ταχύτητα για να αποτρέψει την άσκοπη επιτάχυνση όταν κινείστε σε κατηφόρα και ο ενεργός αυτόματος πιλότος που λειτουργεί τώρα με όλες τις ταχύτητες, ακόμα και σε μηδενικά χλμ/ώρα.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου και το Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός στο νέο φορτηγό. Το Volvo Dynamic Steering με τα συστήματα ασφαλείας Υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και Υποβοήθησης σταθερότητας, είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Το Volvo FM διαθέτει επίσης σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης που εμφανίζονται στην οθόνη οργάνων, για την προειδοποίηση του οδηγού. Το σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύει ενδείξεις όπως απαγορευτικά προσπεράσματος, ενδείξεις είδους οδού και όρια ταχύτητας.

Η προαιρετική γωνιακή κάμερα συνοδηγού προσφέρει μια συμπληρωματική όψη της πλευράς του φορτηγού στην πλευρική οθόνη.

Οικονομία καυσίμου και παραγωγικότητα
Η ποικιλία των διαθεσίμων συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίων σημαίνει ότι το νέο Volvo FM μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη παραγωγικότητα και οικονομία καυσίμου σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Οι βελτιώσεις στις γωνίες στροφής σε πίσω και εμπρός άξονες διαφορικού, παρέχουν επίσης στο φορτηγό εξαιρετική ευελιξία, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως - για παράδειγμα - στην πυκνή αστική κυκλοφορία.

Σε πολλές αγορές, το Volvo FΜ διατίθεται με κινητήρα Euro 6 που τροφοδοτείται με LNG και προσφέρει οικονομία καυσίμου και απόδοση συγκρίσιμη με εκείνη των ισοδύναμων πετρελαιοκίνητων φορτηγών της Volvo αλλά με πολύ μικρότερες κλιματικές επιπτώσεις. Ο κινητήρας αερίου μπορεί να λειτουργεί είτε με βιοαέριο, το οποίο περιορίζει τις εκπομπές CO2 κατά έως και 100 τοις εκατό ή με φυσικό αέριο που περιορίζει τις εκπομπές CO2 κατά έως και 20 τοις εκατό σε σύγκριση με τα ισοδύναμα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της Volvo. Το ποσοστό αυτό έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων κατά τη χρήση του οχήματος.

Το νέο συμβόλαιο συντήρησης συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας των πελατών της
Η ταχεία ανάπτυξη των συνδεδεμένων υπηρεσιών παρέχει στις μεταφορικές εταιρείες πρωτόγνωρους τρόπους για την αύξηση του χρόνου διαθεσιμότητας και τη βελτιστοποίηση της απασχόλησης των οχημάτων.

Η Volvo Trucks παρουσιάζει την Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo που προσφέρει την ίδια κάλυψη με το Χρυσό συμβόλαιο συντήρησης Volvo, με το ίδιο προβλέψιμο κόστος, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Το μηνιαίο κόστος είναι κυμαινόμενο, χάρη σε ένα εύρος ευελιξίας 40% για τα εκτιμώμενες ετήσια διανυόμενα χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό οι μεταφορείς διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής των δραστηριοτήτων τους σε εποχιακές αλλαγές και σε διακυμάνσεις της ζήτησης.

"Πολλές εταιρείες μεταφορών χρειάζονται μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα συμβόλαια συντήρησης. Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε δυναμικές και συνδεδεμένες λύσεις όπως αυτή", λέει ο Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Η Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές και θα παρουσιαστεί σταδιακά σε νέες αγορές.

Στοιχεία για το νέο Volvo FM

  • Καμπίνες: Καμπίνα ημέρας, χαμηλή καμπίνα ημέρας, χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα Globetrotter, καμπίνα προσωπικού. Πακέτα εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού για προσαρμοσμένο σχεδιασμό.
  • Κινητήρες: Οι πετρελαιοκινητήρες διατίθενται με διαφορετικές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές. Το Volvo FΜ διατίθεται επίσης σε επιλεγμένες αγορές με κινητήρα τον LNG Euro 6, προδιαγραφών Step D.
  • Σύστημα αλλαγών ταχυτήτων: I-Shift με πακέτο λογισμικού για διαφορετικούς τομείς εφαρμογής.
  • Φώτα: Προβολείς αλογόνου ή LED.

ΣΥΝΔΕΣΗ προς ταινία
ΣΥΝΔΕΣΗ προς εικόνες υψηλής ανάλυσης
ΣΥΝΔΕΣΗ προς άλλες κυκλοφορίες προϊόντων: Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.