Trucks

Η Volvo Trucks παρουσιάζει μια νέα γενιά βαρέων φορτηγών με τον οδηγό στο επίκεντρο

Η Volvo Trucks παρουσιάζει τέσσερα νέα φορτηγά, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον του οδηγού, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα. "Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτή την μακράς πνοής επένδυση. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος των πελατών μας, καθιστώντας τους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς και να τους βοηθήσουμε να προσελκύσουν τους καλύτερους οδηγούς σε μια όλο και πιο δύσκολη αγορά", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. Τα τέσσερα βαρέα φορτηγά Volvo FH, FH16, FM και FMX, αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των παραδόσεων της Volvo Trucks.
R2A8182 Η νέα σειρά βαρέων φορτηγών της Volvo Trucks
Η Volvo Trucks παρουσιάζει τέσσερα νέα βαρέα φορτηγά, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον του οδηγού, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα.

Η αναμενόμενη αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορές είναι στοιχείο που περιορίζει την προσφορά εξειδικευμένων οδηγών σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου το 20 τοις εκατό όλων των θέσεων εργασίας οδηγών είναι διαθέσιμες. Για να βοηθήσει τους πελάτες να προσλάβουν και να κρατήσουν τους καλύτερους οδηγούς, η Volvo Trucks εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των νέων φορτηγών ώστε να γίνουν ασφαλέστερα, αποδοτικότερα και πιο ελκυστικά εργαλεία δουλειάς για ειδικευμένους οδηγούς.

"Οι οδηγοί που κουμαντάρουν το φορτηγό τους με ασφάλεια και αποτελεσματικά αποτελούν ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της κάθε μεταφορικής εταιρείας. Η υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2και τις δαπάνες για καύσιμα, καθώς και στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων, τραυματισμών και απρογραμμάτιστων ακινητοποιήσεων. Τα νέα φορτηγά μας θα βοηθήσουν τους οδηγούς να εργάζονται ασφαλέστερα και παραγωγικότερα και θα δώσουν στους πελάτες μας ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην προσπάθεια προσέλκυσης των καλύτερων οδηγών", συνεχίζει ο Roger Alm.  

Τα διάφορα μοντέλα φορτηγών της γκάμας της Volvo Trucks διατίθενται με πολλές διαφορετικές παραλλαγές καμπίνας και μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές εφαρμογές. Στα φορτηγά μεταφορών μεγάλων αποστάσεων, η καμπίνα είναι συχνά η δεύτερη κατοικία του οδηγού. Σε φορτηγά εθνικών μεταφορών, συχνά χρησιμεύει ως κινητό γραφείο, ενώ σε εργοταξιακές εφαρμογές τα φορτηγά είναι σκληροτράχηλα και πρακτικά εργαλεία δουλειάς. Κατά συνέπεια, η ορατότητα, η άνεση, η εργονομία, το επίπεδο θορύβου, η ευελιξία και η ασφάλεια ήταν τα βασικά σημεία εστίασης για την ανάπτυξη όλων των νέων μοντέλων φορτηγών. Το εξωτερικό του φορτηγού έχει επίσης αναβαθμιστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά των νέων φορτηγών και να δημιουργεί μια ελκυστική συνολική γραμμή.

Νέα καμπίνα, η οποία προσφέρει περισσότερο χώρο και βελτιωμένη ορατότητα: Volvo FM και Volvo FMX
Τα νέα Volvo FM και Volvo FMX διαθέτουν μια ολοκαίνουργια καμπίνα, καθώς και πολλές από τις ίδιες λειτουργίες οθόνης οργάνων όπως και τα μεγαλύτερα Volvo της ίδιας κατηγορίας. Ο εσωτερικός τους όγκος έχει αυξηθεί κατά έως και ένα κυβικό μέτρο, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση και περισσότερο εκμεταλλεύσιμο χώρο. Τώρα, η ορατότητα είναι ακόμα καλύτερη λόγω των μεγαλύτερων παραθύρων, της χαμηλότερης γραμμής παραθύρων και των νέων καθρεπτών.

Το τιμόνι είναι σπαστό και επιτρέπει τη ρύθμιση της θέσης οδήγησης με μεγαλύτερη ακρίβεια στα μέτρα του οδηγού. Το κάτω κρεβάτι στην καμπίνα με κρεβάτι είναι τοποθετημένο υψηλότερα από προηγουμένως, προσφέροντας περισσότερη άνεση και δημιουργώντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από αυτό. Η καμπίνα ημέρας διαθέτει ένα νέο αποθηκευτικό χώρο 40 λίτρων στο πίσω τοίχωμα της καμπίνας, με εσωτερικό φωτισμό. Η άνεση της καμπίνας έχει ενισχυθεί περισσότερο μέσω ενισχυμένης μόνωσης που βοηθά στην απομόνωση του ψύχους, της θερμότητας και του θορύβου, ενώ μια ελεγχόμενη από αισθητήρα κλιματική μονάδα με φίλτρο άνθρακα, εξασφαλίζει καλή ποιότητα αέρα σε όλες τις συνθήκες.

Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με νέο περιβάλλον οδηγού
Η περιοχή του οδηγού έχει τώρα μια εντελώς νέα διεπαφή πληροφόρησης και επικοινωνίας, με στόχο να διευκολύνει την επισκόπηση και τη διαχείριση διαφορετικών λειτουργιών, προκαλώντας λιγότερο άγχος και περισπασμούς. Η οθόνη οργάνων είναι πλήρως ψηφιακή, με οθόνη 12 ιντσών που διευκολύνει τον οδηγό να επιλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Σε μικρή απόσταση από τον οδηγό υπάρχει μια πρόσθετη πλευρική οθόνη 9 ιντσών διαθέσιμη για Infotainment, πλοήγηση, πληροφορίες μεταφορών και παρακολούθηση εικόνων από κάμερες. Οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται μέσω των κουμπιών στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων.

Ενισχυμένα συστήματα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων
Η ασφάλεια βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο με λειτουργίες όπως οι προσαρμοζόμενοι προβολείς υψηλής δέσμης στο Volvo FH και το Volvo FH16, μια λύση την οποία παρουσίασε πρώτη η Volvo Trucks. Το σύστημα προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου με την αυτόματη απενεργοποίηση επιλεγμένων τμημάτων LED της υψηλής δέσμης όταν το όχημα πλησιάζει σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα ή σε προπορευόμενο όχημα.

Η λειτουργία διευκολύνεται επίσης από έναν βελτιωμένο ενεργό αυτόματο πιλότο για ταχύτητες ακόμα και 0 χλμ/ώρα και αυτόματο πιλότο κίνησης σε κατωφέρειες που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα των τροχών όταν απαιτείται πρόσθετη δύναμη πέδησης για τη διατήρηση σταθερής ταχύτητας στην κατηφόρα. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου και το Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός στο νέο φορτηγό. Το Volvo Dynamic Steering με τα συστήματα ασφαλείας Υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και Υποβοήθησης σταθερότητας, είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός. Ένα σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης εντοπίζει σήματα όπως απαγορευτικά προσπεράσματος, ενδείξεις τύπου οδού και ορίων ταχύτητας και τα εμφανίζει στην οθόνη οργάνων.

Η ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη γωνιακής κάμερας συνοδηγού, η οποία παρέχει μια συμπληρωματική θέα της πλευράς του φορτηγού στην πλευρική οθόνη.

Αποδοτικοί κινητήρες και εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης
Τόσο το περιβάλλον όσο και οι οικονομικές παράμετροι είναι σημαντικοί παράγοντες για τις μεταφορικές εταιρείες. Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει μια μοναδική πηγή ενέργειας η οποία θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και δεδομένου ότι οι διαφορετικοί κλάδοι των μεταφορών και οι μεταφορικές εργασίες θα απαιτούν ποικιλόμορφες λύσεις, θα εξακολουθήσουν να συνυπάρχουν αρκετοί τύποι συστημάτων μετάδοσης κίνησης στο άμεσο μέλλον.

Σε πολλές αγορές, το Volvo FH και το Volvo FM διατίθενται με κινητήρα Euro 6 που τροφοδοτείται με LNG και προσφέρει οικονομία καυσίμου και απόδοση συγκρίσιμη με εκείνη των ισοδύναμων πετρελαιοκίνητων φορτηγών της Volvo αλλά με πολύ μικρότερες κλιματικές επιπτώσεις. Ο κινητήρας αερίου μπορεί να λειτουργεί είτε με βιοαέριο, το οποίο περιορίζει τις εκπομπές CO2 κατά έως και 100 τοις εκατό ή με φυσικό αέριο που περιορίζει τις εκπομπές CO2 κατά έως και 20 τοις εκατό σε σύγκριση με τα ισοδύναμα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της Volvo. Το ποσοστό αυτό έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων κατά τη χρήση του οχήματος.

Το νέο Volvo FH μπορεί επίσης να εφοδιαστεί με ένα νέο αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα Euro 6, ο οποίος περιλαμβάνεται στο πακέτο I-Save που επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και CO2. Στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, για παράδειγμα, το νέο Volvo FH με I-Save συνδυάζει τον νέο κινητήρα D13TC με ένα σύνολο δυνατοτήτων και μπορεί να πετύχει οικονομία καυσίμου έως και 7%*. Έχουν επίσης σημειωθεί βελτιώσεις για τις εκδόσεις Euro 3 και 5 με χαρακτηριστικά όπως το Volvo Torque Assist.

*Η θεωρούμενη βελτίωση στην οικονομία καυσίμου υπολογίζεται με τη σύγκριση του κόστους του πετρελαίου και του AdBlue για τον D13TC Euro 6 step D με το Πακέτο καυσίμου οχήματος μεγάλων αποστάσεων (I-Save) με το D13 eSCR Euro 6 step D χωρίς το Πακέτο καυσίμου οχήματος μεγάλων αποστάσεων. Η πραγματική οικονομία καυσίμου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η εμπειρία του οδηγού, η χρήση του αυτόματου πιλότου, η προδιαγραφή του οχήματος, το φορτίο του οχήματος, η μορφολογία του εδάφους, η συντήρηση του οχήματος, καθώς και οι καιρικές συνθήκες.

ΣΥΝΔΕΣΗ προς την ταινία της σειράς
ΣΥΝΔΕΣΗ προς εικόνες υψηλής ανάλυσης
ΣΥΝΔΕΣΗ προς πρόσθετες κυκλοφορίες προϊόντων: Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.