Trucks

smart-tachograph-generation-2

Πώς να προσαρμοστείτε στη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τους ταχογράφους

Helena Knappe
2023-09-01
Τεχνολογία και καινοτομία Χρόνος διαθεσιμότητας
Author
Helena Knappe
Genuine Volvo Parts Manager

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, όλα τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται για διασυνοριακές μεταφορές εντός της ΕΕ, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ταχογράφους δεύτερης γενιάς, ως μέρος των νέων κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2023. Να τι πρέπει να γνωρίζετε για να προχωρήσετε σε αναβάθμιση και για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης. 


Η νέα νομοθεσία αποτελεί μέρος του Πακέτου κινητικότητας της ΕΕ, που στοχεύει στην προστασία των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών φορτηγών. Από την 21η του Αυγούστου του 2023, όλα τα νέα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων πρέπει να είναι εξοπλισμένα με έξυπνους ταχογράφους δεύτερης γενιάς. Μέχρι το τέλος του 2024, όλοι οι μη έξυπνοι αναλογικοί ή ψηφιακοί ταχογράφοι θα πρέπει να αντικατασταθούν και έως τον Αύγουστο του 2025, όλοι οι έξυπνοι ταχογράφοι πρώτης γενιάς θα πρέπει να αναβαθμιστούν.

"Εάν διαθέτετε φορτηγό που χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε διασυνοριακές εργασίες εντός της ΕΕ, τότε είναι καιρός να αρχίσετε ετοιμάζεστε σήμερα για αυτούς τους νέους κανονισμούς", λέει η Helena Knappe, Genuine Volvo Parts Manager. "Ιδανικά, η καλύτερη στιγμή για να τοποθετήσετε εκ των υστέρων έξυπνο ταχογράφο είναι κατά το επόμενο σέρβις σας, καθώς έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα αποφύγετε μια επιπλέον επίσκεψη στο συνεργείο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε έναν ταχογράφο που να είναι περισσότερο συμβατός με το φορτηγό σας και ένα συνεργείο με τεχνικούς εξουσιοδοτημένους να ολοκληρώσουν την πλήρη μετασκευή και βαθμονόμηση".


Ποια είναι τα οφέλη του ταχογράφου της Volvo Trucks;

Ο τελευταίος ευφυής ταχογράφος 2ης γενιάς της Volvo Trucks αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει το νέο πακέτο κινητικότητας της ΕΕ. Καταγράφει ώρες και τοποθεσίες συνοριακών διελεύσεων, ενώ το GPS είναι προγραμματισμένο να καταγράφει αυτόματα την έναρξη και τη λήξη κάθε καθημερινής βάρδιας καθώς και τη θέση του φορτηγού μετά από κάθε τρεις συσσωρευμένες ώρες οδήγησης. Το σύστημα DSRC (Dedicated Short Range Communication) επιτρέπει την απομακρυσμένη επικοινωνία μεταξύ της επί του οχήματος μονάδας και των οργάνων της τροχαίας, κατά συνέπεια οι οδηγοί μπορούν να αποφεύγουν τις περιττές στάσεις για έλεγχο. Για τους ιδιοκτήτες φορτηγών Volvo, είναι η πιο συμβατή για τα οχήματά τους μονάδα στην αγορά.

"Ο ταχογράφος της Volvo Trucks έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί έτσι ώστε να ενσωματώνεται απόλυτα στα φορτηγά της Volvo", λέει η Helena. "Ακόμη και η εξωτερική του σχεδίαση είναι απόλυτα συμβατή με την εσωτερική σχεδίαση της καμπίνας. Ενσωματώνεται εύκολα με τα ηλεκτρονικά του οχήματος και μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα infotainment. Όταν λοιπόν οδηγείτε, τυχόν μηνύματα ή εικονίδια από τον ταχογράφο εμφανίζονται ακριβώς στο ταμπλό του φορτηγού."

Επιπλέον, ο ταχογράφος της Volvo Trucks επιτρέπει την απρόσκοπτη εγκατάσταση με λιγότερα απαιτούμενα καλώδια και βοηθητικό εξοπλισμό σε σύγκριση με τα προϊόντα που δεν είναι της Volvo, καθώς και την ηρεμία που προσφέρει η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών Volvo.

Ο ταχογράφος της Volvo Trucks έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί έτσι ώστε να ενσωματώνεται απόλυτα στα φορτηγά της Volvo. Ακόμη και η εξωτερική του σχεδίαση είναι απόλυτα συμβατή με την εσωτερική σχεδίαση της καμπίνας.
Ο ευφυής ταχογράφος 2ης γενιάς της Volvo Trucks έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίζει το νέο Πακέτο κινητικότητας της ΕΕ και έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται απόλυτα σε ένα φορτηγό Volvo.

Η ψηφιακή υπηρεσία που κάνει τη συμμόρφωση ακόμα πιο εύκολη

Για περαιτέρω βοήθεια με τη συμμόρφωση και για την καλύτερη επισκόπηση όλων των δεδομένων του ταχογράφου, η Volvo Trucks προσφέρει επίσης την Ψηφιακή υπηρεσία χρόνων οδηγών, η οποία είναι διαθέσιμη ως συνδρομητική υπηρεσία μέσω του Volvo Connect και της εφαρμογής Volvo Connect. Η υπηρεσία διευκολύνει την παρακολούθηση των ωρών οδήγησης και τη μεγιστοποίηση των ωρών εργασίας των οδηγών, ενώ προγραμματίζει τα διαλείμματα και τις ώρες ανάπαυσης τους και την αποφυγή κυρώσεων και παραβάσεων. Παρουσιάζει επίσης τον βέλτιστο οδηγό και όχημα για την επόμενη μεταφορική εργασία με βάση τις ώρες οδήγησης που απομένουν.

Το "Χρόνοι οδηγών" αυτοματοποιεί τις καθημερινές απομακρυσμένες λήψεις όλων των δεδομένων μνήμης και των δεδομένων ψηφιακής κάρτας του οδηγού, τα οποία αποθηκεύονται με ασφάλεια και διατίθενται μέσω του Volvo Connect. Αυτή η λειτουργία συνεχίζεται απρόσκοπτα ακόμα και μετά την εγκατάσταση ή την αναβάθμιση σε νέο ταχογράφο.

"Με τους Χρόνους οδηγών, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όταν τοποθετείτε εκ των υστέρων στο φορτηγό σας τον νέο ταχογράφο", λέει ο Johan Rundberg, Service Owner Fleet and Transport Services της Volvo Trucks. "Θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα δεδομένα του ταχογράφου και τα δεδομένα της κάρτας οδηγού σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ, ώστε να μπορείτε απλώς να συνεχίσετε να ασκείτε κανονικά τη δραστηριότητά σας".
 

Πώς να τοποθετήσετε εκ των υστέρων έναν ταχογράφο δεύτερης γενιάς σήμερα;

Για να τοποθετήσετε εκ των υστέρων στο φορτηγό σας τον Έξυπνο Ταχογράφο 2ης γενιάς, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο της Volvo Trucks όταν κλείσετε ραντεβού για το επόμενο σέρβις σας και αυτός μπορεί να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η εγκατάσταση και η βαθμονόμηση εκτελούνται από εξουσιοδοτημένο τεχνικό.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους νέους κανονισμούς για ταχογράφους εδώ, καθώς και να κατεβάσετε έναν οδηγό για το πώς ο προγραμματισμός δρομολογίων και η διαχείριση χρόνου μπορούν να βοηθήσουν στη συμμόρφωση.

Σχετικά άρθρα