Trucks

Πώς η συνδεσιμότητα βελτιώνει την επιχείρηση φορτηγών σας

Johan Rundberg
2023-09-28
Τεχνολογία και καινοτομία
Author
Johan Rundberg
Service Owner for Fleet and Transport

Είτε πρόκειται για νομική συμμόρφωση είτε για βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, η παραμονή σε σύνδεση γίνεται όλο και πιο σημαντική για τις εταιρείες μεταφορών. Αλλά πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η κοινή χρήση είναι απρόσκοπτη και αποτελεσματική, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα και το απόρρητό σας;


Η συνδεσιμότητα φέρνει επανάσταση στον κλάδο των μεταφορών, καθώς είναι σε θέση να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ βελτιώνει την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πελατών. Όταν τα φορτηγά μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται πληροφορίες απευθείας με τους χειριστές και τους πελάτες, ανοίγουν νέοι δρόμοι δημιουργίας αξίας. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς οι ψηφιακές υπηρεσίες βελτιώνουν την παραγωγικότητα στον τομέα των μεταφορών, πώς να το κάνετε με ασφάλεια και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επιχείρησή σας.
 

Γιατί η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται τόσο πολύτιμη στον κλάδο των μεταφορών

Σήμερα, όλο και περισσότερες καθημερινές εργασίες πραγματοποιούνται ψηφιακά και οι απαιτήσεις από πελάτες και αρχές είναι μεγαλύτερες από τις εταιρείες μεταφορών. Για παράδειγμα, τα δεδομένα ταχογράφου πρέπει να κοινοποιούνται στις αρχές της κυκλοφορίας, οι πελάτες θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την κατάσταση παράδοσης και ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών θέλει πληροφορίες για τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με τα μεταφερόμενα αγαθά. Για τους μεταφορείς, αυτό μπορεί να σημαίνει πολύ επιπλέον χρόνο και διαχείριση.
 

Επομένως, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί νέες ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη διαχείριση του στόλου, τον σχεδιασμό δρομολογίων, τη συντήρηση οχήματος και την κατανάλωση καυσίμου. Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες απαιτούν κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ οχημάτων και χειριστών, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αναλυθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία για τη δημιουργία πληροφοριών. Για παράδειγμα, η αυτοματοποιημένη κοινοποίηση της θέσης του οχήματος και της εκτιμώμενης ώρας άφιξης στον αγοραστή μεταφορών μειώνει τη διαχείριση και αυξάνει την ικανοποίηση κατά την παράδοση. Η ανάλυση δεδομένων για την κατανάλωση καυσίμου μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό περιθωρίων βελτίωσης και κατ' επέκταση στη μείωση του λειτουργικού κόστους του στόλου.
 

«Η εύρεση απλών τρόπων κοινής χρήσης δεδομένων θα επιτρέψει τεράστιες βελτιώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητα», εξηγεί ο Johan Rundberg, Ιδιοκτήτης σέρβις για στόλο και μεταφορές, Volvo Trucks.
 

«Ωστόσο, αυτό έχει αξία μόνο όταν οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν μεγάλα κέρδη για όσους ξέρουν να χρησιμοποιούν και να ερμηνεύουν τα δεδομένα».

Η εύρεση απλών τρόπων κοινής χρήσης δεδομένων θα επιτρέψει τεράστιες βελτιώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητα. Το Volvo Connect διευκολύνει τους χειριστές να κάνουν κάτι τέτοιο με τον σωστό τρόπο.

Πώς μοιράζονται οι πληροφορίες στο Volvo Connect

Η Volvo Trucks ήταν η πρώτη εταιρεία κατασκευής φορτηγών που εισήγαγε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης στόλου, το Dynafleet, το 1996. Έκτοτε έχουν συμβεί πολλά και σήμερα το Dynafleet έχει αντικατασταθεί από το Volvo Connect, το οποίο είναι ταυτόχρονα ένα σύστημα διαχείρισης στόλου φορτηγών και η πύλη προς όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες Volvo Trucks.
 

Καθώς το Volvo Connect είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με άλλα συστήματα διαχείρισης logistics και επιτρέπει την αυτοματοποίηση της κοινής χρήσης δεδομένων. Για παράδειγμα, τα δεδομένα τοποθεσίας οχημάτων μπορούν να ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα παρακολούθησης παράδοσης ή τιμολόγησης πελατών. Επιπλέον, τα δεδομένα ταχογράφου μπορούν να ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα μισθοδοσίας.
 

Καθώς είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, επιτρέπει επίσης σε τρίτους προγραμματιστές να κάνουν τις δικές τους ενσωματώσεις και συγκεκριμένα ψηφιακά εργαλεία, με τον ίδιο τρόπο που τα τρίτα μέρη μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές για smartphone, με αποτέλεσμα να διευρύνεται το εύρος και η ποικιλία των διαθέσιμων εργαλείων. Ακόμη και οι μεταφορείς με διάφορες επωνυμίες φορτηγών μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Volvo Connect για να ενσωματώσουν όλα τα δεδομένα του στόλου τους.
 

«Παρέχοντας δυνατότητες βελτιστοποίησης και αυτοματοποίησης πολλών δραστηριοτήτων κοινής χρήσης δεδομένων, το Volvo Connect διευκολύνει τους πελάτες», λέει ο Johan Rundberg.
 

Τι μπορεί να γίνει για την προστασία των δεδομένων και του απορρήτου;

Παρόλα τα πιθανά οφέλη, η δημιουργία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων μέσω συνδεδεμένων οχημάτων δημιουργεί επίσης υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αρχικά, υπάρχουν πολλές νομικές απαιτήσεις που πρέπει να τηρούν οι μεταφορείς, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ. Η μη συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρές κυρώσεις.
 

Υπάρχει επίσης η ανάγκη διατήρησης υψηλών προτύπων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς μια παραβίαση έχει τη δυνατότητα να θέσει σε κίνδυνο μια ολόκληρη επιχείρηση. Για αυτούς τους λόγους, η Volvo Trucks έχει από καιρό δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά την ανάπτυξη των ψηφιακών της υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Volvo Connect.
 

«Ως υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων, είμαστε υπεύθυνοι για τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας των δεδομένων και ακολουθούμε όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, για να διασφαλίσουμε την προστασία και το απόρρητό τους», λέει ο Johan.
 

«Ως χειριστές του οχήματος, οι πελάτες μας ελέγχουν τις δικές τους πληροφορίες. Είναι πάντα αυτοί που αποφασίζουν πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα, ενώ καθορίζουν ποια δεδομένα κοινοποιούνται, πότε και με ποιους.»
 

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες του Volvo Connect μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της κοινής χρήσης δεδομένων μέσω μιας σειράς ψηφιακών και συνδεδεμένων υπηρεσιών, με τη διαβεβαίωση ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή και η επιχείρησή τους καλά προστατευμένη.
 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Volvo Connect, δείτε αυτήν τη σύντομη εισαγωγική ταινία, η οποία θα εξηγήσει:
 

  • Τι είναι το Volvo Connect;
  • Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπηρεσίες διαχείρισης στόλου
  • Πώς παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο
  • Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις επιχειρήσεις σας πιο αποτελεσματικές και παραγωγικές.

Related Insights