Trucks

Το εσωτερικό της ανανεωμένης καμπίνας του Volvo FH: κατασκευασμένη με γνώμονα τον οδηγό

| 2 λ ανάγνωση | 2 λ ανάγνωση
Η γνώμη των οδηγών ήταν το κλειδί για το ανανεωμένο εσωτερικό της καμπίνας των φορτηγών Volvo FH και FH16. Μόλις καθίσετε πίσω από το τιμόνι, γίνεται σαφές ότι οι βελτιώσεις δημιουργούν μια ασφαλέστερη και πολύ πιο άνετη και φιλική προς το χρήστη εμπειρία οδήγησης.
Το αναβαθμισμένο εσωτερικό της καμπίνας των Volvo FH και Volvo FH16
Πολλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων και ενός λεπτότερου μοχλού αλλαγής ταχυτήτων I-Shift, βρίσκονται στο αναβαθμισμένο εσωτερικό της καμπίνας των Volvo FH και Volvo FH16.

Μια σειρά από νέες δυνατότητες και λειτουργίες περιμένουν όσους θα μπουν στις νέες καμπίνες των Volvo FH και FH16. Καθεμία από αυτές αναπτύχθηκε για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του σημερινού οδηγού μεταφορών μεγάλων αποστάσεων.  

"Όλες οι βελτιώσεις μας είναι άμεσο αποτέλεσμα των σχολίων των πελατών μας. Ο τελικός μας στόχος ήταν να κάνουμε τις καμπίνες των FH και FH16 ιδανικές για τον οδηγό - ένα σπίτι μακριά από το σπίτι σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, με νέα χαρακτηριστικά που ωφελούν ουσιαστικά τον οδηγό", λέει ο Tomas Thuresson, Volvo Trucks Commercialisation Manager.

Μια από τις πιο εμφανείς αλλαγές είναι ο νέος πίνακας οργάνων και η διαισθητική πλευρική οθόνη. Ως αποτέλεσμα και οι δύο είναι πλέον πλήρως ψηφιακές και πιο φιλικές προς το χρήστη. Το φως στην κύρια οθόνη από λευκό γίνεται πράσινο σε συγχρονισμό με τα φλας,

Tomas Thuresson, Commercialisation Manager
Η προαιρετική ψηφιακή πλευρική οθόνη, μπορεί για παράδειγμα να δείχνει πληροφορίες πλοήγησης, Dynafleet, ραδιοφώνου και έως και τέσσερις κάμερες ταυτόχρονα.

πορτοκαλί για να προειδοποιήσει τους οδηγούς για κάποιο πρόβλημα, και κόκκινο αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και το φορτηγό πρέπει να σταματήσει. Επιπλέον, η πλοήγηση εμφανίζεται τώρα στον κύριο πίνακα εκτός από την πλευρική οθόνη, οπότε δεν υπάρχει λόγος ο οδηγός να απομακρύνει τα μάτια του από το δρόμο. 

"Η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα. Μια ακόμα αλλαγή που έχει γίνει, είναι η τοποθέτηση μιας γωνιακής κάμερας που βελτιώνει δραματικά την ορατότητα στην πλευρά του συνοδηγού. Και οι νέοι προβολείς LED με προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα όταν οδηγείτε τη νύχτα", προσθέτει ο Tomas Thuresson.

Δεν έχουμε αλλάξει τίποτα χωρίς λόγο, αντίθετα επικεντρωθήκαμε σε αυτό που χρειαζόταν και ζητούσαν από εμάς οι πελάτες μας.
Προαιρετικό δεύτερο ψυγείο και πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων

Περαιτέρω βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα επανασχεδιασμένο κεντρικό τμήμα του ταμπλό το οποίο είναι πιο ανθεκτικό, καθώς και βελτιωμένη διάταξη των κουμπιών και των λειτουργιών στο τιμόνι.

Απαντώντας στις απαιτήσεις των πελατών, ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων I-Shift έγινε πιο λεπτός και τοποθετήθηκε χαμηλότερα και πιο εμπρός για ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων.

Η προσθήκη τρίτου σημείου σύνδεσης USB, ενός προαιρετικού και πιο σκληρού αφρώδους στρώματος και μιας νέας επιφάνειας ταμπλό που καθαρίζει ευκολότερα, είναι χαρακτηριστικά που έχουν εισαχθεί για μια πιο άνετη εμπειρία στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

"Δόθηκε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, στο πάθος και στην τεχνογνωσία σε όλες αυτές τις βελτιώσεις. Δεν έχουμε αλλάξει τίποτα χωρίς λόγο, αντίθετα επικεντρωθήκαμε σε αυτό που χρειαζόταν και ζητούσαν από εμάς οι πελάτες μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες πακέτο που δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την ασφάλεια του οδηγού", λέει ο Tomas Thuresson. 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΤΟΥ FH:

Τιμόνι: Νέα διάταξη στα κουμπιά και λειτουργικότητα.

Δυναμικός πίνακας οργάνων: Πλήρως ψηφιοποιημένο, φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον με τέσσερις εξατομικευμένες ρυθμίσεις, αναγνώριση πινακίδων σήμανσης και σύστημα συναγερμού LED.

Γωνιακή κάμερα συνοδηγού: Ψηφιοποιημένη και με μεγάλη βελτίωση της ορατότητας της πλευράς του συνοδηγού.

Επιφάνεια ταμπλό: Νέο υλικό που καθαρίζεται ευκολότερα.

Κεντρικό τμήμα: Ισχυρός, πιο στιβαρός σχεδιασμός με περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

AGM /σύστημα διπλής μπαταρίας: Εξαιρετικά βελτιωμένη μονή μπαταρία AGM με καλύτερες δυνατότητες εκκίνησης. Προαιρετικό σύστημα διπλής μπαταρίας που επιτρέπει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Νέα μονάδα μοχλού ταχυτήτων I-Shift: Λεπτότερος, χαμηλότερος και τοποθετημένος πιο μπροστά σε αρμονία με το περιβάλλον του.

 

Σχετικά νέα