Trucks

Καμουφλαρισμένο στον δρόμο Οι πελάτες παίρνουν μια πρώτη γεύση της νέας σειράς των φορτηγών μας

| 5 λ ανάγνωση | 5 λ ανάγνωση
Στους δρόμους με στροφές στη Σιέρα Ντε Λος Φιλάμπρες της Ισπανίας, επιλεγμένοι πελάτες είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τα νέα Volvo FH16, Volvo FH και Volvo FM. Αυτές είναι οι εντυπώσεις τους έξι μήνες πριν από την παρουσίαση.
Ένα φορτηγό δοκιμών στο δρόμο στην Ισπανία
Οι πελάτες της Volvo Trucks είχαν ανέκαθεν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη νέων φορτηγών και δυνατοτήτων.

Ο ήλιος του Σεπτεμβρίου άρχισε σιγά-σιγά να σκαρφαλώνει πίσω από τα βουνά, δίνοντας στο στεγνό έδαφος κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α-349 ένα ζεστό, καστανέρυθρο τόνο. Στο δρόμο, που περνά μέσα από την έρημη έκταση Tabernas και πέρα από την οροσειρά Sierra Filabres, τρία καμουφλαρισμένα φορτηγά Volvo μόλις ξεκίνησαν μια από τις πολλές δοκιμαστικές διαδρομές τους στην περιοχή.

Οδηγοί σήμερα είναι οι πελάτες της Volvo Trucks που τους έχουμε προσκαλέσει για να μας δώσουν την άποψή τους για τα νέα μοντέλα των φορτηγών μας πριν από την επίσημη παρουσίασή τους. Μαζί του στην καμπίνα, κάθε πελάτης έχει και έναν εκπρόσωπό μας. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αξιολογούν τα πάντα, από τη συνολική εντύπωση της καμπίνας μέχρι τα νέα χαρακτηριστικά όπως το Downhill Cruise Control και η γωνιακή κάμερα συνοδηγού.

Οι πελάτες της Volvo Trucks είχαν ανέκαθεν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη νέων φορτηγών και λειτουργιών. Σε αντίθεση με τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, όπου τα φορτηγά δοκιμάζονται από πελάτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξη του προϊόντος, οι δοκιμές αυτές έχουν άλλη σκοπιμότητα.

"Για εμάς στο τμήμα πωλήσεων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το προϊόν από τη σκοπιά του αγοραστή και να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που εκτιμούν περισσότερο οι πελάτες. Αυτές οι δοκιμές μας δίνουν μια καλή ιδέα για το πού βρισκόμαστε τώρα", λέει ο Tommy Aronsson, Sales Argumentation Manager της Volvo Trucks.

Στις αρχές του 2019, ο Tommy Aronsson και οι συνάδελφοί του διοργάνωσαν παρόμοιες δοκιμές πελατών στη Kiruna, στη βόρεια Σουηδία. Στη συνέχεια, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε αντίξοες χειμερινές συνθήκες, με χιονισμένους και ολισθηρούς δρόμους και θερμοκρασίες ακόμα και μείον 20 βαθμούς Κελσίου. Εδώ στην Ισπανία, από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες δυσκολίες βρίσκονται στους δρόμους με τις πολλές στροφές και τις απότομες ανηφόρες.

"Καθώς οι πελάτες είναι εξοικειωμένοι με τα προηγούμενα μοντέλα, μπορούν εύκολα να κάνουν συγκρίσεις και να διακρίνουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των νέων φορτηγών. Τόσο οι αυθόρμητες αντιδράσεις όσο και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους πελάτες είναι πολύτιμες" λέει ο Tommy Aronsson.

Ο στόλος δοκιμών που διέρχεται από το λατομείο μαρμάρου και τους ελαιώνες της Sierra Filabre αποτελείται από ένα Volvo FM, ένα Volvo FH και ένα Volvo FH16. Επειδή τα φορτηγά είναι καμουφλαρισμένα και οι καμπίνες εξοπλισμένες με πολυάριθμες συσκευές μέτρησης και κάμερες, η σημερινή διαδρομή επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της λειτουργικότητας των φορτηγών και όχι στο σχεδιασμό τους.

"Οι πελάτες εκτιμούν ιδιαίτερα αυτές τις δοκιμές. Πολλοί αισθάνονται υπερήφανοι που συμμετέχουν και δίνουν την άποψή τους. Λαμβάνουμε επίσης πολλές ερωτήσεις από εκείνους που συμμετέχουν. Αντιλαμβάνεστε πραγματικά ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα φορτηγά", λέει ο Tommy Aronsson.

ROMAN FRANK

Ιδιοκτήτης
ΕΤΑΙΡΙΑ: Frama.
ΧΩΡΑ: Δημοκρατία της Τσεχίας.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Μεταφορά υπερμεγέθων εμπορευμάτων.
ΦΟΡΤΗΓΑ: 35 από τα οποία τα 34 είναι φορτηγά Volvo.

"Η συνολική εντύπωση είναι πολύ θετική. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι η νέα οθόνη είναι πολύ φιλική προς το χρήστη. Ο χειρισμός της είναι εύκολος με τα κουμπιά στο τιμόνι και το περιβάλλον χρήσης δείχνει φιλικό.

"Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά οδήγησης, η μεγαλύτερη βελτίωση έχει γίνει στο Volvo FM. Αυτό το Volvo FM είναι ένα εντελώς νέο φορτηγό, είναι μια διαφορετική υπόθεση.

"Στο ερωτηματολόγιο, έδωσα την υψηλότερη βαθμολογία στον μπροστινό και στους πλευρικούς καθρέφτες. Η ορατότητα είναι εντυπωσιακή και η γωνιακή κάμερα συνοδηγού λειτουργεί θαυμάσια. Μου άρεσαν επίσης τα νέα εσωτερικά φώτα LED και το ότι μπορείς να τα σβήσεις με ένα απλό άγγιγμα".

DANIEL MCNULTY

Ανεξάρτητος αυτοκινητιστής
ΕΤΑΙΡΙΑ: Danjak Ltd.
ΧΩΡΑ: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Μεταφορές με επίπεδες καρότσες.
ΦΟΡΤΗΓΑ: 5 φορτηγά Volvo.

"Τα φορτηγά προφανώς δεν είναι στην ολοκληρωμένη μορφή τους αλλά και πάλι η σημερινή οδήγηση ήταν φανταστική. Οι δρόμοι είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς όπου συνήθως οδηγώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Έχω πολύ περιορισμένη εμπειρία με τα αριστεροτίμονα φορτηγά, οπότε έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα. Κάτι που μου άρεσε στα φορτηγά είναι το νέο ταμπλό. Μου αρέσει και το παλιό, αλλά αυτό είναι σε άλλο επίπεδο. Είναι πολύ μοντέρνο και σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.

"Παρόλο που το Volvo FM δεν θα ήταν κατάλληλο για τις δικές μας μεταφορές, μου άρεσε πραγματικά η σημερινή οδήγηση. Η ορατότητα στη νέα καμπίνα είναι έξοχη και κάθεσαι χαμηλότερα. Μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το φορτηγό είναι ιδανικό για συγκεκριμένους τύπους μεταφορών.

CHRISTOFFER ELAMSSON

Οδηγός και υπεύθυνος κίνησης
ΕΤΑΙΡΙΑ: Hedenskogs Åkeri AB.
ΧΩΡΑ: Σουηδία.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Μεταφορά και διαχείριση δεξαμενών.
ΦΟΡΤΗΓΑ: 6 φορτηγά Volvo.

"Η συνολική εντύπωση είναι πολύ θετική. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι η νέα οθόνη είναι πολύ φιλική προς το χρήστη. Ο χειρισμός της είναι εύκολος με τα κουμπιά στο τιμόνι και το περιβάλλον χρήσης δείχνει φιλικό.

"Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά οδήγησης, η μεγαλύτερη βελτίωση έχει γίνει στο Volvo FM. Αυτό το Volvo FM είναι ένα εντελώς νέο φορτηγό, είναι μια διαφορετική υπόθεση.

"Στο ερωτηματολόγιο, έδωσα την υψηλότερη βαθμολογία στον μπροστινό και στους πλευρικούς καθρέφτες. Η ορατότητα είναι εντυπωσιακή και η γωνιακή κάμερα συνοδηγού λειτουργεί θαυμάσια. Μου άρεσαν επίσης τα νέα εσωτερικά φώτα LED και το ότι μπορείς να τα σβήσεις με ένα απλό άγγιγμα".

OLLI HAAPANEN

Υπεύθυνος στόλου
ΕΤΑΙΡΙΑ: Simeon Group.
ΧΩΡΑ: Φινλανδία.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Μεταφορά υγρών εμπορευμάτων.
ΦΟΡΤΗΓΑ: 230 από τα οποία περίπου τα 100 είναι φορτηγά Volvo.

"Όλα τα νέα φορτηγά ήταν πολύ ευχάριστα στην οδήγηση. Το Volvo FH16 είναι ένα καταπληκτικό φορτηγό σε τέτοιους δρόμους. Αλλά για τις δικές μας μεταφορές το Volvo FM είναι καλύτερο και αναμένουμε το νέο μοντέλο. Σε σύγκριση με το παλιό, η νέα καμπίνα του FM είναι όπως η μέρα με τη νύχτα. Η ορατότητα είναι πολύ καλή και νομίζω ότι η γωνιακή κάμερα συνοδηγού είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.


"Σήμερα χρησιμοποίησα τον ενεργό αυτόματο πιλότο στο 98 τοις εκατό της διαδρομής και λειτούργησε τόσο καλά που δεν χρειάστηκε να κάνω σχεδόν τίποτα. Μου αρέσει επίσης ότι επανήλθε το Downhill Cruise Control στις δυνατότητες των νέων φορτηγών.

"Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που η Volvo Trucks προσκαλεί τους πελάτες να συμμετάσχουν σε τέτοιες δοκιμές. Ως τελικοί χρήστες, γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και τι αποδίδει καλύτερα στις μεταφορές μας. Ως υπεύθυνος στόλου, είναι επίσης πολύ καλό να γνωρίζεις ποιες νέες λειτουργίες θα υπάρχουν."

Σχετικά νέα