Trucks

Νέα σειρά φορτηγών που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τον οδηγό

| 4 λ ανάγνωση | 4 λ ανάγνωση
Η Volvo Trucks παρουσιάζει τέσσερα νέα φορτηγά, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον του οδηγού, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα.
Τα τέσσερα νέα βαρέως τύπου φορτηγά "θα δώσουν στους πελάτες μας ισχυρότερα επιχειρήματα όταν ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν τους καλύτερους οδηγούς" λέει ο πρόεδρος της Volvo Trucks.

"Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτή τη σημαντική επένδυση", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Τα τέσσερα βαρέως τύπου φορτηγά: Τα Volvo FH, FH16, FM και FMX αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεων της Volvo Trucks. 

Τα νέα Volvo FM και Volvo FMX διαθέτουν μια ολοκαίνουργια καμπίνα καθώς και πολλές από τις λειτουργίες πίνακα οργάνων που διαθέτουν και τα μεγαλύτερα φορτηγά της Volvo. Ο εσωτερικός τους χώρος έχει αυξηθεί κατά έως και ένα κυβικό μέτρο, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση.

Στα Volvo FH και Volvo FH16 η ασφάλεια βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο με λειτουργίες όπως οι προβολείς με προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός. Το σύστημα προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου με την αυτόματη απενεργοποίηση επιλεγμένων τμημάτων LED της υψηλής δέσμης φωτός όταν το όχημα πλησιάζει σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα ή σε προπορευόμενο όχημα. 

Η περιοχή του οδηγού έχει τώρα μια εντελώς νέα διεπαφή πληροφόρησης και επικοινωνίας, με στόχο να διευκολύνει την επισκόπηση και τη διαχείριση διαφορετικών λειτουργιών, προκαλώντας λιγότερο άγχος και περισπασμούς. Η οθόνη οργάνων είναι πλήρως ψηφιακή, με οθόνη 12 ιντσών που διευκολύνει τον οδηγό να επιλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Μια προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών μπορεί να παρέχει Infotainment, υποβοήθηση πλοήγησης, μεταφορικές πληροφορίες και παρακολούθηση εικόνας από τις κάμερες.  

"Τα νέα φορτηγά μας θα βοηθήσουν τους οδηγούς να εργάζονται ασφαλέστερα και παραγωγικότερα και θα δώσουν στους πελάτες μας ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην προσπάθεια προσέλκυσης των καλύτερων οδηγών", προσθέτει ο Roger Alm. 

Volvo FH16

Συνδυασμός άνεσης και δύναμης
Η νέα γενιά του Volvo FH16 συνδυάζει με επιτυχία νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ένα περιβάλλον εργασίας με επίκεντρο τον οδηγό και τις τελευταίες τεχνολογίες. Η αυξημένη ικανότητα φόρτωσης του εμπρόσθιου άξονα και πίσω και εμπρόσθιοι άξονες του διαφορικού με καλύτερες γωνίες στροφής, βελτιώνουν την ευελιξία και την παραγωγικότητα του φορτηγού. Το αναβαθμισμένο ταμπλό περιλαμβάνει πρακτικούς νέους αποθηκευτικούς χώρους και πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12 ιντσών με υψηλή ανάλυση. Για ιδιαίτερα απαιτητικές μεταφορές διατίθεται και μια νέα διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
- Το σύστημα προσαρμοζόμενης υψηλής δέσμης φωτός προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.
- Αυξημένη ικανότητα φόρτωσης εμπρόσθιου άξονα, εμπρόσθιοι και πίσω άξονες του διαφορικού με καλύτερες γωνίες στροφής.
- Νέα διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων για ιδιαίτερα απαιτητικές μεταφορές.
- Προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών.

Volvo FH

Η απόλυτη εμπειρία στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων
Το νέο Volvo FH διαθέτει μια επανασχεδιασμένη καμπίνα, καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας και περιβάλλον εργασίας με επίκεντρο τον οδηγό. Ο ανανεωμένος εσωτερικός χώρος εργασίας επικεντρώνεται γύρω από έναν εκσυγχρονισμένο πίνακα οργάνων ο οποίος διαθέτει πλήρως ψηφιακή οθόνη 12 ιντσών με υψηλή ανάλυση. Εξωτερικά, το σύστημα προσαρμοζόμενης υψηλής δέσμης φωτός προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Με τη χρήση ποικίλων διαμορφώσεων στα συστήματα μετάδοσης κίνησης και στα πλαίσια, το Volvo FH μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και να επιτρέψει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση εκπομπών CO2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
- Το σύστημα προσαρμοζόμενης υψηλής δέσμης φωτός προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.
- Ένας κινητήρας LNG προδιαγραφών Euro 6 προσφέρεται σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.
- Προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών.
- Το νέο σύστημα διπλής μπαταρίας συμβάλλει στο να υπάρχει επαρκές ρεύμα για την εκκίνηση του κινητήρα.

Volvo FM

Ο άνετος χώρος εργασίας
Το νέο βαρέως τύπου φορτηγό Volvo FM είναι σχεδιασμένο για να είναι ο απόλυτος κινητός χώρος εργασίας. Η εντελώς νέα καμπίνα διαθέτει αεροδυναμικό σχήμα και πιο όρθιες εμπρόσθιες κολόνες, οι οποίες της δίνουν ένα επιπλέον κυβικό μέτρο χώρου και την κάνουν πιο φωτεινή. Η νέα δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού συμβάλλει στο να γίνει πιο εργονομική η θέση του οδηγού. Το εσωτερικό τονίζεται από το νέο ταμπλό που περιλαμβάνει μια οθόνη οργάνων 12 ιντσών υψηλής ανάλυσης, με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον χειρισμού. Εκτός από τη βελτιωμένη ορατότητα για τους οδηγούς, τα άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας στο νέο Volvo FM περιλαμβάνουν τον ενεργό αυτόματο πιλότο, ο οποίος λειτουργεί τώρα σε όλες τις ταχύτητες, ακόμα και στα μηδέν χλμ/ώρα. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
- Μια νέα καμπίνα με περισσότερο χώρο και αεροδυναμικό σχήμα.
- Καλύτερη ορατότητα με χαμηλότερη γραμμή θυρών, νέους καθρέπτες οπισθοπορείας και γωνιακή κάμερα συνοδηγού.
- Ψηφιακή οθόνη 12 ιντσών με τέσσερις διαφορετικές προβολές από κάμερες.
- Προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών.

Volvo FMX

Πάντα σας καλύπτει, εντός και εκτός δρόμου
Το νέο Volvo FMX διαθέτει μια εντελώς νέα καμπίνα, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Διατίθεται με τη βαρύτερη προσθήκη στη σειρά πλαισίων της Volvo, μια προαιρετική διάταξη αξόνων 38 τόνων που επιτρέπει ένα μέσο μικτό βάρος (ΜΜΒ) μέχρι 150 τόνους. Για ιδιαίτερα σκληροτράχηλες εφαρμογές όπως μεταλλεία, προσφέρεται προαιρετική χαλύβδινη θυρίδα οροφής με χειρολαβή εξόδου κινδύνου, με την οποία αφαιρείται ολόκληρη η θυρίδα. Το ευρύχωρο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ένα σύγχρονο δυναμικό πίνακα οργάνων που διαθέτει οθόνη 12 ιντσών με υψηλή ανάλυση και νέο τιμόνι με δυνατότητα ρύθμισης που προσφέρει στον οδηγό μια πιο εργονομική θέση οδήγησης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
- Εντελώς νέα καμπίνα με σκληροτράχηλο εξωτερικό.
- Προαιρετική διάταξη αξόνων 38 τόνων που επιτρέπει ΜΜΒ έως 150 τόνους.
- Ο νέος πίνακας ελέγχου πρόσφυσης βοηθά τον οδηγό να αντιμετωπίζει δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις.
- Προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών.

Σχετικά νέα