Trucks

Η πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά και νέους ενήλικες είναι οι τραυματισμοί σε τροχαία ατυχήματα

Σύμφωνα με την έκθεση του 2018 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την οδική ασφάλεια, περισσότερα άτομα ηλικίας πέντε έως 29 ετών πεθαίνουν λόγω τραυματισμού σε τροχαία ατυχήματα από ό, τι από ασθένειες όπως το AIDS και η φυματίωση. Η Volvo Trucks αναλαμβάνει με μεγάλη σοβαρότητα την ευθύνη της αντιμετώπισης αυτής της αρνητικής τάσης.

Αν και τα ποσοστά θνησιμότητας λόγω τροχαίων μειώνονται στις χώρες με υψηλά εισοδήματα, το αντίθετο ισχύει για τα περισσότερα έθνη μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με έντονη πληθυσμιακή ανάπτυξη. Και μάλιστα, από το 2013 δεν έχει σημειωθεί καμία μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία σε οποιαδήποτε χώρα χαμηλού εισοδήματος. 

Παρόλο που η οδική ασφάλεια είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα και υπάρχουν πολλοί τομείς που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πιστεύει ότι απαιτείται επειγόντως μια αλλαγή της παγκόσμιας ατζέντας για την υγεία των παιδιών, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των τραυματισμών παιδιών και νέων σε τροχαία ατυχήματα. 

Στη Volvo Trucks, αναλαμβάνουμε τη δική μας ευθύνη με μεγάλη σοβαρότητα και προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε την ασφάλεια των φορτηγών μας. Προωθούμε επίσης την πρόοδο μέσω της συνεργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες με τους πελάτες μας στη διάδοση του προγράμματος ευαισθητοποίησης για την κυκλοφορία για παιδιά, Stop Look Wave, σε όλο τον πλανήτη. Ο στόχος του είναι απλός αλλά αποτελεσματικός: να διδαχθούν τα παιδιά, τα πιο ευάλωτα από όλους τους χρήστες του δρόμου, σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο δρόμο και, ειδικότερα, πώς να συμπεριφέρονται και να αλληλεπιδρούν με ασφάλεια με τα φορτηγά. 

Το Stop Look Wave παρουσιάστηκε το 2014 και βασίζεται σε εκτεταμένη έρευνα που συγκεντρώθηκε τα τελευταία 50 χρόνια από την ομάδα ερευνών της Volvo Trucks. Μέσω της έρευνας και των αναλύσεων πραγματικών περιστατικών, είναι σαφές ότι στην πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων εμπλέκεται η ανθρώπινη συμπεριφορά. Έτσι, το Stop Look Wave, διδάσκει στα παιδιά να έρχονται σε οπτική επαφή με τους οδηγούς και να διασφαλίζουν ότι παραμένουν ορατά, γνέφοντας και να ενθαρρύνουν τον οδηγό να τους γνέφει κι αυτός πριν περάσουν το δρόμο.

Μαζί με τους πελάτες μας, η Volvo Trucks έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς στην κυκλοφορία από την έναρξη του προγράμματος. Αλλά γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βρεθούμε κοντά σε πολλά ακόμα. 

Το Εκπαιδευτικό σετ Stop Look Wave είναι διαθέσιμο σε όλους σε 10 γλώσσες και σε μια εύχρηστη μορφή. Κατεβάστε το και συμβάλλετε στην ασφαλέστερη κυκλοφορία των παιδιών. 

Καθώς τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν παγκόσμια ανησυχία, η Volvo Trucks μοιράζεται την έρευνά της για την ασφάλεια με την κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα συμπεράσματα της Volvo Trucks Accident Research Team στην τελευταία Έκθεση ασφαλείας της Volvo Trucks

 

Related News