Trucks

Το Volvo FL Electric: Πως λειτουργεί;

Το διαξονικό φορτηγό Volvo FL Electric έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερη απόδοση, μειωμένο θόρυβο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δείτε πώς λειτουργεί η καινοτόμος του ηλεκτρική γραμμή μετάδοσης κίνησης.

1. Σπονδυλωτό κιβώτιο τροφοδοσίας

Εκτελεί μια ποικιλία λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης φόρτισης ψύξης. Περιλαμβάνει επίσης μπαταρίες 24V, καθώς και μηχανισμούς διαχείρισης της μετατροπής 600V / 24V. Παρόλο που οι μπαταρίες έλξης λειτουργούν στα 600V, χρησιμοποιούνται μπαταρίες 24V για την τροφοδοσία των ηλεκτρονικών ισχύος και για τις εγκαταστάσεις της καμπίνας.

2. Μπαταρίες έλξης

Το Volvo FL Electric φέρει είτε τέσσερις είτε έξι μπαταρίες 600V. Ακριβώς όπως μια συνηθισμένη μπαταρία, μια μπαταρία φορτηγού παράγει ηλεκτρισμό μέσω μιας σειράς ηλεκτροχημικών αντιδράσεων μεταξύ της ανόδου, της καθόδου και του ηλεκτρολύτη. Στο Volvo FL η μπαταρία είναι κατασκευασμένη από χαμηλού βάρους λίθιο - νικέλιο - μαγγάνιο - οξείδιο του κοβαλτίου. Κάθε συστοιχία μπαταριών έλξης έχει χωρητικότητα ενέργειας 50 kWh και εκτιμώμενη διάρκεια ζωής 8-10 ετών.

3. Ηλεκτροκινητήρας

Κατά την παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργούνται περιστρεφόμενα μαγνητικά πεδία τα οποία προκαλούν την περιστροφή του ρότορα. Αυτή η περιστροφή παρέχει τη μηχανική ενέργεια που χρειάζεται για να κινηθούν τα γρανάζια και οι τροχοί του φορτηγού. Ο κινητήρας μόνιμου μαγνήτη του Volvo FL Electric έχει μέγιστη αποδιδόμενη ισχύ 200 kW και ροπή 425 Nm. Οι παράμετροι του κινητήρα είναι μελετημένες έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρός και ελαφρύς στην ιδανική περιοχή λειτουργίας του - τόσο από πλευράς σ.α.λ. όσο και από πλευράς ροπής στρέψης.

4. Φόρτιση εναλλασσόμενου και συνεχούς ρεύματος

Η φόρτιση του οχήματος είναι δυνατή τόσο με εναλλασσόμενο όσο και με συνεχές ρεύμα. Αυτό σας επιτρέπει τη φόρτιση σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας τους φορτιστές που διαθέτει το όχημα. Μπορείτε επίσης να το φορτίσετε σε εξωτερικούς σταθμούς DC για ταχύτερη φόρτιση.

5. Κιβώτιο ταχυτήτων 2 σχέσεων

Το κιβώτιο ταχυτήτων 2 σχέσεων σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Volvo με στόχο να είναι μικρών διαστάσεων και ελαφρύ, αξιοποιώντας παράλληλα στο ακέραιο την εμβέλεια του κινητήρα. Επιτρέπει απρόσκοπτες αλλαγές ταχυτήτων και παρέχει μέγιστη ροπή από την αρχή.

6. Αεροσυμπιεστής

Ο αεροσυμπιεστής παρέχει αέρα στα αερόφρενα. Στο Volvo FL Electric το αερόφρενο χρησιμοποιεί τεχνολογία Scroll για να ελαχιστοποιήσει τα επίπεδα θορύβου, μια πρωτοπορία του ιατρικού κλάδου που έχει μεταφερθεί στα φορτηγά.

7. Φρένα

Σε ηλεκτρικά φορτηγά, η επανατροφοδοτική πέδηση χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα ως γεννήτρια για να μετατρέψει μεγάλο μέρος της κινητικής ενέργειας η οποία συνήθως χάνονται κατά την πέδηση. Αυτή η ενέργεια επιστρέφει στην μπαταρία έλξης του οχήματος και αποθηκεύεται εκεί. 

Οφέλη

Μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλός χρόνος διαθεσιμότητας
Ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει υψηλό χρόνο διαθεσιμότητας, μεγάλη διάρκεια ζωής εξαρτημάτων και αραιότερα service. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι απλούστεροι, μικρότερων διαστάσεων και με λιγότερα εξαρτήματα σε σύγκριση με τους συμβατικούς κινητήρες. Και επειδή το φορτηγό λειτουργεί με ηλεκτρισμό, υπάρχουν τόσο λιγότερα κινούμενα μέρη όσο και λιγότεροι κραδασμοί. Ο υψηλός χρόνος διαθεσιμότητας είναι επίσης έμφυτο χαρακτηριστικό αυτών των κινητήρων: στο Volvo FL Electric, για παράδειγμα, τα ρουλεμάν έχουν βελτιστοποιηθεί με στόχο τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Η αυτονομία του οχήματος ανέρχεται σε 260 km, ανάλογα με τον αριθμό των μπαταριών έλξης.

Κιβώτιο ταχυτήτων σχεδίασης της Volvo
Μια σημαντική τεχνική λύση που κάνει το Volvo FL Electric να ξεχωρίζει είναι το μοναδικό του κιβώτιο ταχυτήτων, σχεδίασης και κατασκευής της Volvo, που προσφέρει πλήρως ελεγχόμενη και απρόσκοπτη δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να ξεκινήσουν με τη μέγιστη ροπή, ακόμη και σε απότομες ανηφόρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον ελαφρύ και συμπαγή κινητήρα, σημαίνει ότι η γραμμή μετάδοσης κίνησης του Volvo FL Electric προσφέρει υψηλή απόδοση. Μπορεί να κινείται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, μόλις μερικών χιλιομέτρων την ώρα, καθιστώντας εύκολη και ομαλή τη στάθμευση και τους ελιγμούς σε δυσπρόσιτους χώρους.

Μειωμένος θόρυβος
Πολλή σκέψη και τεχνογνωσία έχουν επενδυθεί στην επίτευξη ενός σχεδόν αθόρυβου και χωρίς κραδασμούς φορτηγού. Υπάρχει μια διαφορά 10 dB μεταξύ του θορύβου κατά τη διέλευση ενός πετρελαιοκίνητου Volvo FL και της ηλεκτρικής έκδοσης. Αυτό γίνεται αντιληπτό ως μισός θόρυβος. Στο ρελαντί, η διαφορά είναι σχεδόν 40 dB! Στην πραγματικότητα, ο θόρυβος που εκπέμπεται από το Volvo FL Electric κατά το ρελαντί είναι χαμηλότερος από τον περιβάλλοντα θόρυβο του δρόμου. Με ένα πιο ήσυχο φορτηγό, είναι ευκολότερο να μεταφέρετε προϊόντα σε ώρες εκτός αιχμής, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την παραγωγικότητα.

Related News