Trucks

Η νέα καμπίνα XXL του FH προσφέρει στους οδηγούς ένα σπίτι όταν βρίσκονται στο δρόμο

Μια μεγαλύτερη καμπίνα, αυξημένος αποθηκευτικός χώρος και ένα από τα μεγαλύτερα κρεβάτια που συναντά κανείς σε φορτηγό. Η Volvo Trucks έχει αυξήσει το μέγεθος της ήδη ευρύχωρης καμπίνας του FH για άνετες μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.
Οι πωλήσεις ξεκινούν το Μάρτιο του 2019. Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούνιο για την Ευρώπη και τον Αύγουστο για την Αυστραλία.

Η δημοφιλής καμπίνα FH της Volvo Trucks έχει αποκτήσει υπερμεγέθεις διαστάσεις! Μια νέα έκδοση XXL της καμπίνας FH έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αποτελεί το σπίτι σας όταν βρίσκεστε στο δρόμου, για δύσκολεςa μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Και η διαφορά είναι σημαντική: Η καμπίνα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ κατά 600 λίτρα μεγαλύτερη από την ήδη ευρύχωρη FH, παρέχοντας πολύ περισσότερο χώρο για την άνεση των οδηγών. Περιλαμβάνει επίσης μεγαλύτερο κρεβάτι και άφθονες πρόσθετες και εύκολα προσιτές θέσεις για αντικείμενα.

Για τη δημιουργία της, η καμπίνα FH της Volvo Trucks επανασχεδιάστηκε με τη μετακίνηση του πίσω τοιχώματος της καμπίνας κατά 25 cm προς τα πίσω και την ευθυγράμμιση της με πρόσθετες οπίσθιες κολόνες. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ μακρύτερη καμπίνα, η οποία είναι όμως και αρκετά ισχυρή ώστε να πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας της Volvo Trucks.

“Θέλαμε μια πολύ μεγαλύτερη καμπίνα η οποία να είναι και αρκετά ανθεκτική προκειμένου να αντέχει στις μετωπικές δοκιμές της Volvo Trucks, χωρίς όμως να αυξάνει υπερβολικά το βάρος. Η καμπίνα XXL μπορεί να επιτύχει και τους δύο στόχους” λέει ο Lars Franck, Product Manager Ειδικών Οχημάτων της Volvo Trucks.

Για να κοιμάστε όσο το δυνατόν πιο άνετα, η καμπίνα XXL διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κρεβάτια στο χώρο των φορτηγών. Το μήκος του κρεβατιού είναι 13 cm περισσότερο από εκείνο του απλού FH και 25 cm πλατύτερο, παρέχοντας στον οδηγό άφθονο περιθώριο μέχρι την οροφή αλλά και περιθώριο για να απλώνεστε. Και το νέο στρώμα διαθέτει τεχνολογία S-Touch, με την οποία ενσωματώνεται ένα αφρώδες μαξιλαράκι σε κάθε ελατήριο του στρώματος.

"Ένας ξεκούραστος οδηγός είναι ασφαλέστερος αλλά και ευτυχέστερος οδηγός. Γι' αυτό θελήσαμε να προσφέρουμε ένα πραγματικά μεγάλο αλλά και με κορυφαία άνεση κρεβάτι” λέει ο Joacim Vernersson, Chief Project Manager Ειδικών Οχημάτων, Τεχνολογία Φορτηγών της Volvo Group.

Το εσωτερικό της καμπίνας είναι σχεδιασμένο για ευελιξία και πρακτικότητα. Με 50 επιπλέον λίτρα αποθηκευτικούς χώρους σε κάθε διαμέρισμα κάτω από το κρεβάτι, οι οδηγοί μπορούν να μεταφέρουν πολύ περισσότερα προσωπικά αντικείμενα σε κάθε ταξίδι. Υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του κάτω κρεβατιού και με ανάκλιση για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση.

 “Πολλοί οδηγοί φορτηγών Volvo βρίσκονται στο δρόμο για πολλές εβδομάδες. Γι' αυτούς, η καμπίνα XXL έχει σχεδιαστεί για ευελιξία και κορυφαία άνεση για τον οδηγό” λέει ο Joacim Vernersson.

Related News