Trucks

Η λειτουργία Distance Alert ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την ενεργητική ασφάλεια

Το Distance Alert έχει προστεθεί στην τελευταία γενιά Προειδοποίησης σύγκρουσης με φρένα κινδύνου της Volvo Trucks, κάνοντας την ενεργητική ασφάλεια καλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Το Distance Alert βοηθά τον οδηγό να διατηρεί απόσταση ασφαλείας στην κυκλοφορία και να αποφεύγει καταστάσεις όπου το φορτηγό κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με το προπορευόμενο όχημα. Σήμερα, τέτοιας φύσης είναι περίπου το 20 τοις εκατό όλων των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στα οποία συμμετέχουν φορτηγά.

Το Distance Alert διευκολύνει τους οδηγούς να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο ή φορτηγό, παρέχοντας άμεσα ειδοποίηση στον οδηγό εάν η απόσταση αρχίζει να μειώνεται. Εάν διαπιστωθεί ότι η χρονοαπόσταση ανάμεσα στα οχήματα είναι μικρότερη από το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (1,5 έως 3,5 δευτερόλεπτα) εμφανίζεται ένα σταθερό κόκκινο φως στο παρμπρίζ, εμπρός από τον οδηγό. Εάν όμως ο οδηγός δεν επιβραδύνει, ενεργοποιείται και το υπόλοιπο σύστημα, αρχικά με την προειδοποίηση σύγκρουσης με ακουστικά και οπτικά σήματα αυξανόμενης έντασης, τα οποία ακολουθούνται από το αυτόματο φρένο έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία Distance Alert προορίζεται για χρήση σε δημόσιες οδούς και ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 60 km/h, με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείται το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας. Όπως οι άλλες λειτουργίες του συστήματος Προειδοποίησης σύγκρουσης, το Distance Alert χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογιών κάμερας και ραντάρ για τον υπολογισμό της απόστασης και τον εντοπισμό αντικειμένων.

Το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με φρένα κινδύνου της Volvo Trucks διατίθεται στα μοντέλα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX. Όλα τα φορτηγά παραγωγής από το Μάιο του 2018 που διαθέτουν το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, διαθέτουν επίσης και το Distance Alert.

Related News