Trucks

Περιορίστε τις δαπάνες καυσίμου με το ενημερωμένο I-See

Το σύστημα αυτοεκμάθησης I-See έχει εμπλουτιστεί με την προσθήκη δεδομένων χαρτών σε περιβάλλον cloud, οι οποίοι του επιτρέπουν να χρησιμοποιείται σε περισσότερες περιστάσεις, συντελώντας σε βελτιωμένη λειτουργικότητα, οδηγική συμπεριφορά και - το σημαντικότερο - μειωμένες δαπάνες καυσίμου.
Το I-See με χαρτογραφικές πληροφορίες, προσφέρει στους οδηγούς καλύτερη κάλυψη και λειτουργικότητα

Από την παρουσίαση του το 2012, το I-See της Volvo Trucks έχει καταφέρει να βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικονομήσουν καύσιμα κατά την οδήγηση σε λόφους, με την ανάλυση της μορφολογίας του εδάφους και την επιλογή της καλύτερης δυνατής σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων και ταχύτητα πορείας. Τώρα, το σύστημα με αποκλειστική δυνατότητα αυτοεκμάθησης, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη χαρτογραφικών δεδομένων σε περιβάλλον cloud.

“Με την αποθήκευση όλων των χαρτογραφικών δεδομένων στο cloud, το ενημερωμένο I-See μπορεί να κάνει λήψη μόνο των δεδομένων που χρειάζεται, όποτε τα χρειάζεται” λέει ο Johan Axelsson, Powertrain Control Systems της Volvo Trucks. “Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι οι χάρτες είναι πάντα ενημερωμένοι και ακριβέστεροι. Σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν δεδομένα διαθέσιμα και για μικρότερες οδούς.”

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
Μια σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του I-See

  • Η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε κατά ακόμα ένα τοις εκατό
  • Καλύτερη κάλυψη
  • Ομαλότερη εμπειρία οδήγησης
  • Σύστημα που ενημερώνεται αυτόματα (δεν απαιτείται επίσκεψη σε συνεργείο)
  • Μετάπτωση στο παλαιό I-See, σε περίπτωση που ο χάρτης δεν καλύπτει το συγκεκριμένο δρόμο, ή εάν διακοπεί η σύνδεση με το διακομιστή του δικτύου

Μέχρι τώρα, το I-See ήταν περισσότερο κατάλληλο για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων σε αυτοκινητόδρομους. Ωστόσο, με καλύτερη πρόσβαση σε χαρτογραφικά δεδομένα, αυτό επιτρέπει τη χρήση της νέας έκδοσης σε περισσότερες τοποθεσίες και περιστάσεις.
Με την ενημερωμένη κάλυψη και λειτουργικότητα του I-See, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί κατά επιπλέον ένα τοις εκατό. Μερικές ακόμα βελτιώσεις είναι η καλύτερη πλοήγηση με adaptive cruise control, η οποία επιτρέπει αυξημένη σταθερότητα στις επιλογές ταχυτήτων.

“Όταν κάποιος οδηγεί με το ενημερωμένο I-See, το πλέον προφανές είναι η βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά” προσθέτει ο Johan Axelsson. “Οι επιλογές ταχυτήτων διαθέτουν πιο σταθερή και προβλέψιμη αίσθηση και ο χρόνος που το όχημα ρολάρει με τη φόρα, είναι περισσότερος. Και με τη βελτιωμένη ολοκλήρωση, είναι δυνατόν κάποιος να κινείται πίσω από άλλο όχημα και παρ' όλα αυτά να επωφελείται από την εξοικονόμηση καυσίμου που προσφέρει το σύστημα.”

  1. Αξιοποίηση της κινητικής ενέργειας
    Το I-See γνωρίζει εάν ακολουθεί ανηφόρα και έτσι το φορτηγό επιταχύνει και παραμένει σε μακριά ταχύτητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  2. Αποφεύγει τα κατεβάσματα
    Αποτρέποντας τις άσκοπες αλλαγές ταχυτήτων, το I-See κάνει ομαλότερο και οικονομικότερο το ανέβασμα σε ανηφόρες.
  3. Μειώνει την ταχύτητα στο φρύδι του υψώματος
    Κατά την προσέγγιση στην κατηφόρα, το I-See δεν επιτρέπει στο φορτηγό να επιταχύνει άσκοπα.
  4. Κινείται με την αδράνεια στην κατηφόρα
    Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ελαχιστοποίηση της πέδησης, το I-See αποσυμπλέκει προσωρινά τη γραμμή μετάδοσης κίνησης, μόλις πριν από την κατηφόρα.
  5. Έλεγχος της πέδησης στην κατωφέρεια
    Το I-See ξέρει πού τελειώνει μία πλαγιά και πού αρχίζει η επόμενη. Εφαρμόζει τα βοηθητικά φρένα όταν χρειάζεται, για μέγιστη απόδοση.
  6. Ετοιμάζεται για την επόμενη ανωφέρεια
    Κατά την κίνηση σε ανωφέρεια, το I-See αφήνει το φορτηγό να κινηθεί με τη φόρα και να αναπτύξει ταχύτητα και κινητική ενέργεια για να ανέβει χωρίς να ζοριστεί.

Related News