Trucks

Η δύναμη των αριθμών

Η ολλανδική εταιρεία Schenk Tanktransport δρέπει τους καρπούς της χρήσης ελαφρών φορτηγών Volvo σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.
Χρησιμοποιώντας τα νέα ελαφρά Volvo FH και Volvo FM, η Schenk Tanktransport κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ωφέλιμο φορτίο της.

Οι αδελφοί Harry και Arjan Schenk αποτελούν την τρίτη γενιά μιας επιτυχημένης ολλανδικής οικογενειακής επιχείρησης μεταφορέων. Και σε έναν τομέα όπου η κερδοφορία εξαρτάται από την κυκλοφορία ρυμουλκούμενων βυτίων στο μέγιστο της δυναμικότητας τους, τα νέα ελαφρά Volvo FH και Volvo FM αποδεικνύονται ύψιστης σημασίας για τη δραστηριότητά της. Με κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην ασφάλεια και την άνεση, τα φορτηγά είναι πλέον σε θέση να μεταφέρουν αυξημένο ωφέλιμο φορτίο μέσω της μείωσης του βάρους. Από το 2014, το βασικό όχημα υπέστη πολλές βασικές βελτιώσεις, με αποτέλεσμα σημαντικά μικρότερο μικτό βάρος. "Το ιδανικό φορτηγό μας θα ήταν ένα Volvo FH 4x2 T με βάρος κάτω από επτά τόνους" λέει ο Harry Schenk. "Αυτό είναι το 'κρίσιμο' όριο - το βάρος κενού οχήματος για να ανταποκρίνεται και σε περιφερειακές μεταφορές και σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Αυτός είναι ένας καθοριστικός συνδυασμός για εμάς."

 

Η επιτυχημένη πορεία του Schenk συνεχίζεται με τη φροντίδα των αδελφών Harry και Arjan. Ο πατέρας τους Arie, εδώ μαζί με τον Peter Verkooijen, οδηγό της Schenk, εξακολουθεί να ασχολείται με την επιχείρηση.
Λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού, η Schenk αποφάσισε να επενδύσει στο πρώτο βυτιοφόρο της. Αυτή η επένδυση τελικά οδήγησε σε στόλο πάνω από 700 βυτίων.

 

Ο Harry παρουσιάζει τη σημασία των υπολογισμών για τη μεγιστοποίηση του ωφέλιμου φορτίου. "Αν ένα βυτίο χρησιμοποιείται σε ετήσια βάση για τη μεταφορά περίπου 1.400 φορτίων, τότε ένα κέρδος ωφέλιμου φορτίου μόλις 50 κιλών αντιπροσωπεύει περίπου 70 τόνους επιπλέον φορτίου ετησίως. Σε 100 οχήματα που αντιστοιχούν σε 7.000 τόνους και σε βάθος πέντε ετών, μιλάμε για περίπου 35.000 τόνους. Αυτή είναι η δύναμη των αριθμών για εσάς. Η δυνητική αύξηση του ωφέλιμου φορτίου είναι τεράστια."

Έχοντας ξεκινήσει από τον παππού των αδελφών το 1925, η Schenk μεταφέρει κατά κύριο λόγο υγρά και αέρια από τη δεκαετία του 1950, όταν ξεκίνησαν συνεργασίες με διάφορες εταιρείες πετρελαιοειδών. Το ευρύ πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει πλέον μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Shell, η BP, η Air Products και η Linde. Η έδρα της βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στον αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Ρότερνταμ, ανάμεσα στο τεράστιο λιμάνι της πόλης και τη Γερμανία αλλά και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. "Μεταφέρουμε κυρίως από αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια και διυλιστήρια" λέει ο Arjan Schenk. "Αυτά βρίσκονται συνήθως γύρω από τα μεγάλα λιμάνια όπως το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ, η Αμβέρσα και το Αμβούργο. Τα προϊόντα καταλήγουν σε όλους κάθε είδους πελάτες, ιδιαίτερα στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία, αλλά και σε όλες σχεδόν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες."

 

Η σχέση της Schenk με τη Volvo Trucks χρονολογείται από το 1947. Σύμφωνα με τον Arjan, την εταιρεία εξυπηρετεί ιδιαίτερα η δυνατότητα προσαρμογής των φορτηγών Volvo για τις συγκεκριμένες αποστολές της Schenk. "Τα φορτηγά Volvo είναι ευέλικτα και εξαιρετικά ολοκληρωμένα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στα οχήματα της εταιρείας μας μια «δεύτερη ζωή» ενώ η μεγάλη ποικιλία προδιαγραφών σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε οχήματα Volvo σχεδόν για όλα τα είδη μεταφορών με τα οποία ασχολούμαστε".

Με περισσότερα από 500 φορτηγά Volvo σε κυκλοφορία, οι δραστηριότητες της Schenk εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη θετική συνεργασία.

Ο οδηγός της Schenk Peter Verkooijen βρίσκεται στον εμπορευματικό σταθμό στο λιμάνι του Ρότερνταμ για να παραλάβει ένα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ο Arjan παραδέχεται ότι η μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας είναι κρίσιμης σημασίας. "Οι υπολογισμοί μας βασίζονται στις μέγιστες εκμεταλλεύσιμες ώρες και ημέρες ανά έτος και φροντίζουμε να αρκετούς οδηγούς για να καλύψουμε αυτό το χρόνο διαθεσιμότητας. Η Volvo Trucks καταλαβαίνει τι είναι σημαντικό για εμάς και από την πλευρά μας είμαστε ευτυχείς να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Η ασφάλεια, το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, το βάρος κενού οχήματος, η εμφάνιση και η άνεση του οδηγού αποτελούν τα βασικά μας κριτήρια κατά την επένδυση σε φορτηγά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ελαφρά οχήματα αποτελούν μια σίγουρη επένδυση."

Η σχέση της Schenk Tanktransport με τη Volvo Trucks ξεκινάει το 1947. Σήμερα, το 70% του στόλου των 700 οχημάτων της εταιρείας είναι Volvo.


Το λιμάνι του Ρότερνταμ είναι τεράστιο και φαινομενικά ατελείωτο. Το μεγαλύτερο και με διαφορά λιμάνι της Ευρώπης, εκτείνεται πέρα από το δυτικό άκρο της πόλης. Kαλύπτει πολλά χιλιόμετρα σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και αποθηκών σωληνώσεων και αερίου μέχρι το Maasvlakte, μια περιοχή που προήλθε από εκχέρσωση και τα τελευταία χρόνια, επέκτεινε το λιμάνι ακόμα περισσότερο. Είναι μια κρύα και υγρή ημέρα του Ιανουαρίου όταν ο Peter Verkooijen, οδηγός της Schenk, φτάνει στον εμπορευματικό σταθμό για να παραλάβει ένα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου. "Αυτό το FORT;IOπροορίζεται για την Αυστρία" μας λέει. Με εμπειρία τριάντα ετών ως οδηγός, ο Peter οδήγησε για πρώτη φορά ένα από τα ελαφρά φορτηγά Volvo της Schenk πριν από περίπου ένα χρόνο. "Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν το σουστάρισμα, σίγουρα περισσότερο αντιληπτό σε αυτό το φορτηγό και η διαφορά στο βάρος είναι εμφανής. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στις ελαφριές καμπίνες είναι ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί όσον αφορά τους χώρους. Για έναν οδηγό μεγάλου αναστήματος όπως εγώ, είναι σημαντικό να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος για τα πόδια. Το κάθισμα είναι ιδιαίτερα άνετο και η λειτουργικότητα είναι ακριβώς αυτή που θα περίμενα από ένα φορτηγό Volvo."

Η μεγάλη ποικιλία στις προδιαγραφές σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε φορτηγά Volvo σχεδόν για όλα τα είδη μεταφορών με τα οποία ασχολούμαστε.
Ο Harry Schenk, συνιδιοκτήτης της Schenk Tanktransport, πιστεύει ότι η έχοντας στον στόλο τους τα καλύτερα φορτηγά που υπάρχουν, βοηθά την εταιρεία να βρει και να διατηρήσει καλούς οδηγούς.

Στην έδρα της επιχείρησης, οι αδελφοί Schenk ετοιμάζονται να μεταβούν σε διάφορους πελάτες που βρίσκονται στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Η συζήτηση μαζί τους φανερώνει ότι δίνουν τεράστια σημασία όχι μόνο στις ανάγκες των πελατών τους, αλλά και στην προσέλκυση των καλύτερων οδηγών που διαθέτει η αγορά. Για το σκοπό αυτό, διεξάγουν εσωτερικές εκπαιδεύσεις εδώ και πολλά χρόνια. "Η επιτυχία της εταιρείας μας βασίζεται στους καλούς οδηγούς και το προσωπικό", λέει ο Harry. "Για να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση, εκτός από τις βασικές προϋποθέσεις, ένας τρόπος προσέλκυσης και διατήρησης του προσωπικού είναι να διαθέτουμε τα καλύτερα φορτηγά. Στο κάτω - κάτω, οι οδηγοί δαπανούν πάρα πολύ χρόνο στα φορτηγά τους και κάθε επαγγελματίας θέλει να δουλεύει με τα καλύτερα εργαλεία που υπάρχουν."

Η μεταφορά υγρών και αερίων είναι σύνθετη δραστηριότητα. Πέρα από τις τεράστιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και των συνθηκών, πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή κατά τη φορτοεκφόρτωση και τη μεταφορά. Η συγκεκριμένη γκάμα φορτηγών της Volvo είναι κατασκευασμένη και δοκιμασμένη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα πλέον ευαίσθητα φορτία. "Οι πελάτες μας απαιτούν πάντα κορυφαία χαρακτηριστικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια. Είναι βασικό κριτήριο επιτυχίας της επιχείρησής μας" λέει ο Arjan Schenk.

 

Με γνώμονα το μέλλον, η Schenk διαρκώς επεκτείνει και προσαρμόζει το στόλο των φορτηγών της. "Για την αποτελεσματική χρήση των φορτηγών μας, κρίσιμος παράγοντας είναι η αξιοπιστία", προσθέτει ο Harry Schenk. "Επειδή τα χρησιμοποιούμε εντατικά - μερικές φορές μέχρι και 7.500 ώρες το χρόνο - το πολύ χαμηλό βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο είναι πολύ σημαντικό. Στο κάτω κάτω, με τόσο εντατική χρήση, κάθε κιλό ωφέλιμου φορτίου μετράει. Θεωρούμε ότι εκτελούμε χρέη τμήματος μεταφορών για τους πελάτες μας και αντιλαμβανόμαστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Προσέχουμε τόσο για τις λεπτομέρειες όσο και τη γενική εικόνα. Είμαστε υπερήφανοι για τους υπαλλήλους μας αλλά και για τους πελάτες μας."

Ο Arjan Schenk, συνιδιοκτήτης της Schenk Tanktransport, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τα φορτηγά της Volvo είναι μια σίγουρη επένδυση.

Προδιαγραφές χαμηλού βάρους για τα φορτηγά Volvo FH της Schenk κάτω των 7 τόνων

 

Προδιαγραφές χαμηλού βάρους για τα φορτηγά Volvo FH της Schenk κάτω των 7 τόνων

Η μεγαλύτερη ποικιλία προδιαγραφών φορτηγών στην αγορά

 

Από το 2014 και μετά έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις για την εξοικονόμηση βάρους στα φορτηγά της Volvo, σε τομείς όπως υλικά, κινητήρες, άξονες και πλαίσια. Σε ορισμένες εφαρμογές αυτό έχει ως αποτέλεσμα μείωση βάρους κατά 500-600 κιλά σε σύγκριση με τη συμβατική διαμόρφωση.
Η Volvo Trucks διαθέτει τώρα το ελαφρύτερο φορτηγό για την κάθε μεταφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, τις επιδόσεις ή την ποιότητα. Ανεξάρτητα από το δρομολόγιο, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή διαμόρφωση για να βελτιώσετε το ωφέλιμο φορτίο σας. 

Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας επίσημο αντιπρόσωπο της Volvo για να μάθετε περισσότερα.

Schenk Tanktransport

Ιστορία: Η Schenk ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1925. Σήμερα, ο Harry Schenk και ο αδελφός του Arjan αποτελούν την 3η γενιά που διοικεί την εταιρεία.
Υπηρεσίες: Η Schenk ασχολείται αποκλειστικά με τη μεταφορά υγρών και αερίων, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων (40 τοις εκατό).

Περιβάλλον μεταφορών

 

Έτος ίδρυσης: 1925
Ιδιοκτήτες: Harry Schenk, Arjan Schenk
Αριθμός εργαζομένων: 1.400
Στόλος οχημάτων: Περίπου 700 φορτηγά (από τα οποία το 70 τοις εκατό περίπου είναι Volvo)
Οδηγοί: 1.200
Κύρια φορτία: Υγρά, στα οποία περιλαμβάνοντα καύσιμα, και αέρια
Επιπλέον ωφέλιμο φορτίο: 278 κιλά
Περιοχές δραστηριοποίησης: Κάτω Χώρες, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Σημαντικοί πελάτες: Shell, BP, Air Products και Linde.