Trucks

Ένα παράθυρο στον ψηφιακό κόσμο

Οι εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας αναδιαμορφώνουν γοργά την κοινωνία και ο κλάδος των μεταφορών δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Carina Holm, Services Manager της Volvo Trucks, εξηγεί πώς η παρουσίαση του Volvo Connect, ενός μοναδικού σημείου πληροφοριών και υπηρεσιών, θα διευκολύνει τη ζωή των πελατών.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος της εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας στον κλάδο των μεταφορών;
"Όταν όλα γίνονται ψηφιακά, εμφανίζονται νέες ευκαιρίες και οι συμπεριφορές των πελατών αλλάζουν. Σημαντική είναι η συνεισφορά του λογισμικού που χρησιμοποιεί δεδομένα μεγάλου όγκου, αναλυτικά στοιχεία και τεχνητή νοημοσύνη. Οι νέες πλατφόρμες λογισμικού όπως το Uber και το Airbnb, μεταμορφώνουν τις επιχειρηματικές δομές και αμφισβητούν πολλούς από τους καθιερωμένους κανόνες δραστηριότητας.

Η μελέτη του σημερινού κλάδου των μεταφορών αποκαλύπτει σοβαρές σπατάλες. Για παράδειγμα, τα φορτηγά συνήθως δεν αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό στη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και των δεδομένων, υπάρχουν ουσιαστικές δυνατότητες δημιουργίας υπηρεσιών που μειώνουν τις σπατάλες στο σύστημα μεταφορών."

Ποιες συγκεκριμένες ευκαιρίες διακρίνετε;
"Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε πιο εύκολη και απλούστερη τη ζωή των πελατών, καθιστώντας προσβάσιμες τις σχετικές πληροφορίες, όταν χρειαστεί. Η συνδεσιμότητα για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, να βελτιώσει το χρόνο διαθεσιμότητας και την προληπτική συντήρηση μέσω της παρακολούθησης των φορτηγών. Κάποιες άλλες ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να μειώσουν το διαχειριστικό φόρτο και να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.

Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για οφέλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία με τους πελάτες είναι σημαντική, διότι γνωρίζουν τι δίνει τη μεγαλύτερη αξία στην επιχείρησή τους, έτσι ώστε μαζί να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη βέλτιστη λύση."

Τι είναι το Volvo Connect;
"Το Volvo Connect είναι ένα ενιαίο σημείο επικοινωνίας για πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες, σε ειδήσεων και σε δυνατότητες και υπηρεσίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες της Volvo Trucks και υπηρεσίες τρίτων παρόχων. Με λίγα λόγια, το Volvo Connect παρέχει στο χρήστη ένα παράθυρο προς ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στην προσπάθειά τους για κερδοφορία και αύξηση της αποδοτικότητας. Με τον τρόπο αυτό τους βοηθούμε στην ελάττωση του κόστους, την αύξηση του εισοδήματος και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας."

Ποιες συγκεκριμένες ανάγκες θα σας βοηθήσει να καλύψετε το Volvo Connect;
"Ένα από τα εμπόδια αυτή τη στιγμή είναι ότι οι πελάτες συχνά χρειάζονται πολλαπλά σημεία επικοινωνίας για να έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα των διαθέσιμων πληροφοριών και υπηρεσιών. Συνδυάζοντας ωστόσο τα πάντα σε μια μοναδική διεπαφή, το Volvo Connect προσφέρει σημαντική βελτίωση της ευκολίας και της ευχρηστίας. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει το Dynafleet, τον Σχεδιασμό Υπηρεσιών και ορισμένες από άλλες ψηφιακές υπηρεσίες της Volvo Trucks, καθώς και τρεις πρόσθετες λειτουργίες: Κατάσταση οχήματος, Έκθεση ασφάλειας και Πρόσβαση δεδομένων. Με την πάροδο του χρόνου, θα επεκτείνουμε το διαθέσιμο περιεχόμενο και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών υπηρεσιών και εργαλείων, τόσο από εμάς όσο και από επιλεγμένους συνεργάτες μας. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να προσαρμόσουν το Volvo Connect στις συγκεκριμένες ανάγκες τους και να επιλέξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αξία στη δραστηριότητά τους."

Σχετικά με το Volvo Connect

  • Το Volvo Connect θα παράσχει μια ενιαία ψηφιακή διεπαφή, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες, λειτουργίες και υπηρεσίες απαραίτητες για την επιτυχή διεξαγωγή της δραστηριότητάς τους.
  • Το Volvo Connect θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018. Θα ενημερώνεται και διευρύνεται τακτικά μέσα στα επόμενα χρόνια.