Trucks

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στην αγορά για τα ηλεκτρικά φορτηγά. Όλοι θέλουν να κατανοήσουν τις δυνατότητες αυτής της νέας τεχνολογίας και της πρακτικής χρήσης της στις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες. Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα κάνει τις μεταφορές εμπορευμάτων πιο αθόρυβες, καθαρότερες και πιο βιώσιμες. Η μετάβαση προς νέες και πιο βιώσιμες μεταφορές προϋποθέτει άλλη οπτική γωνία αλλά και νέες ευκαιρίες.

Μια ομαλή μετάβαση με την Volvo Trucks

Η Volvo Trucks θέλησε να διευκολύνει την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Η προσέγγισή της είναι ολιστική: να προσφέρει λύσεις με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη όπως οι κύκλοι οδήγησης, η ικανότητα φορτίου, ο χρόνος διαθεσιμότητας, η αυτονομία και άλλες παράμετροι. Πάντα με στόχο να προσφερθούν υψηλός χρόνος διαθεσιμότητας και παραγωγικότητα στους πελάτες. Εν κατακλείδι, προσφέρουμε το σωστό συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών για τη βελτιστοποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Όλα αυτά παρέχονται με τη σιγουριά του διεθνούς δικτύου αντιπροσώπων μας.

Γιατί ηλεκτροκίνηση;

Πιο αθόρυβες πόλεις
Θόρυβος σημαίνει όχληση για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Τα ηλεκτρικά φορτηγά επιτρέπουν τη σημαντική ελάττωση των επιπέδων θορύβου και της ρύπανσης που προέρχεται από το θόρυβο. 

Καθαρότερος αέρας στις πόλεις
Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα σημαντικό μέρος της φιλοδοξίας της Volvo Trucks να κινηθεί προς το όραμα των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Συνεργαζόμαστε με πόλεις σε όλο τον κόσμο οι οποίες δραστηριοποιούνται ενεργά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα.

Καλύτερη ροή της κυκλοφορίας
Τα πιο αθόρυβα φορτηγά επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας ευρείας γκάμας δραστηριοτήτων στις ώρες χαμηλής κίνησης όπως είναι οι πρώτες πρωινές ώρες, αργά το απόγευμα ή ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος στους δρόμους κατά τις ώρες αιχμής.

Καλύτερες εργάσιμες ημέρες
Τα ηλεκτρικά φορτηγά διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών. Η πιο αθόρυβη μετακίνηση σε συνδυασμό με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αποτελούν τη βάση για ένα σημαντικά βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας, τόσο μέσα στο όχημα όσο και έξω από αυτό. Και επειδή ένα ηλεκτρικό φορτηγό παρέχει πλήρη ισχύ και ροπή από στάση και σημαντικά χαμηλότερους κραδασμούς από τη γραμμή μετάδοσης κίνησης, προσφέρει και μια ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι με την παρουσίαση του πρώτου από μια σειρά πλήρως ηλεκτροκίνητων φορτηγών Volvo, έτοιμων να παραδοθούν για κανονική κυκλοφορία. Με αυτό το μοντέλο επιτρέπουμε στις πόλεις που στοχεύουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη να επωφεληθούν από τα οφέλη των μεταφορών με ηλεκτροκίνητα φορτηγά.

Στοιχεία για το Volvo FL Electric

  • Πλήρως ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών, αποκομιδής απορριμμάτων και άλλων εφαρμογών σε αστικές συνθήκες, ΜΒΟ 16 τόνων.
  • Παραγωγή/μετάδοση ισχύος: Ηλεκτροκινητήρας 185 kW μέγ. ισχύς/130 kW συνεχής αποδιδόμενη ισχύς, σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων, κεντρικός άξονας, οπίσθιος άξονας. Μέγ. ροπή ηλεκτροκινητήρα 425 Nm. Μέγ. ροπή οπίσθιου άξονα 20 kNm.
  • Αποθήκευση ενέργειας: 2–6 μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνολική διαθέσιμη ενέργεια 100–300 kWh.
  • Αυτονομία: Μέχρι 300 χλμ.
  • Φόρτιση: Φόρτιση AC μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης (22 kW) ή ταχεία φόρτιση DC μέσω συστήματος CCS/Combo2 για μέχρι 150 kW.
  • Χρόνος επαναφόρτισης: Από άδειες έως πλήρως φορτισμένες μπαταρίες: ταχεία φόρτιση 1–2 ώρες (φόρτιση με συνεχές ρεύμα-DC), νυχτερινή φόρτιση μέχρι 10 ώρες (φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος-AC) με μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας 300 kWh.
  • Τα πρώτο δύο ηλεκτροκίνητα φορτηγά Volvo FL θα χρησιμοποιούνται από την επιχείρηση αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης Renova καθώς και τη μεταφορική εταιρεία TGM.
  • Με το πρόγραμμα με το όνομα Off Peak City Distribution (αστικές διανομές εκτός των ωρών αιχμής), μελετήθηκαν οι επιπτώσεις από την πραγματοποίηση των μεταφορών εμπορευμάτων τη νύχτα στο κέντρο της Στοκχόλμης. Με την αποφυγή της κίνησης στις ώρες αιχμής, τα φορτηγά κατάφεραν να επιτελέσουν το έργο τους στο ένα τρίτο του χρόνου που θα χρειαζόταν στη διάρκεια της ημέρας.