Trucks

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo φτάνουν τα 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πέντε χρόνια

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo έχουν διανύσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή 2.000 γύρους σε όλο τον κόσμο από τότε που η Volvo λάνσαρε τα πρώτα της μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών το 2019. Αυτά τα φορτηγά έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα έχουν βελτιώσει σημαντικά το περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς.
Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo φτάνουν τα 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πέντε χρόνια
Η Volvo έχει πουλήσει περισσότερα από 3.500 ηλεκτρικά φορτηγά σε 45 χώρες από το 2019

Τα νέα δεδομένα παρακολούθησης για τον στόλο των ηλεκτρικών φορτηγών Volvo αποκαλύπτουν ότι έχουν διανύσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε εμπορική κυκλοφορία σε όλο τον κόσμο από το 2019. Για την κάλυψη της ίδιας απόστασης με ισοδύναμα πετρελαιοκίνητα φορτηγά θα είχαν καταναλώσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια λίτρα1 πετρέλαιο και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν μειωθεί κατά 68.000 τόνους2.

"Χαίρομαι που βλέπω πώς οι μεταφορικές εταιρείες κατανοούν τα οφέλη των ηλεκτρικών φορτηγών στις καθημερινές τους λειτουργίες. Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος. Χάρη σε πολλούς πρώτους χρήστες μπορούμε ήδη τώρα να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

 

5 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης


Η είσοδος της Volvo από πολύ νωρίς στην κατηγορία των ηλεκτρικών φορτηγών δημιούργησε μια μοναδική τεχνογνωσία στον τομέα των ηλεκτρικών μεταφορών χωρίς εκπομπές ρύπων - εμπειρίες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών φορτηγών της επόμενης γενιάς της Volvo.

  •  
  • Έχει μεγάλη αξία να είσαι από τους πρώτους - οι εταιρείες μεταφορών με ηλεκτρικά φορτηγά έχουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όταν μπορούν να προσφέρουν μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων στους αγοραστές μεταφορών.
  • Η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης της επένδυσης τόσο στο ηλεκτρικό φορτηγό όσο και στην υποδομή φόρτισης δημιουργεί μια ισχυρή επιχειρηματική υπόθεση για τις εταιρείες μεταφορών - με τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής και των διαδρομών οδήγησης και την κοινή χρήση των εγκαταστάσεων φόρτισης μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης.

  • Τα οφέλη των ηλεκτρικών φορτηγών δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά - οι οδηγοί βιώνουν ένα σημαντικά καλύτερο περιβάλλον εργασίας με πολύ χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και δονήσεων
  •  

Αυξανόμενη παρουσία της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως

Οι παγκόσμιες παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo Trucks αυξήθηκαν κατά 256% σε 1.977 φορτηγά το 2023 και η εταιρεία βλέπει συνεχές ενδιαφέρον από τους πελάτες το 2024. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ηλεκτρικών φορτηγών επέλεξαν ένα Volvo κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους - το μερίδιο της Volvo στο τμήμα των ηλεκτρικών φορτηγών ήταν 56%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Volvo αντιπροσώπευε το 44% όλων των πωληθέντων ηλεκτρικών φορτηγών.

Η Volvo έχει παραδώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 3.500 ηλεκτρικά φορτηγά σε πελάτες σε 45 χώρες σε έξι ηπείρους. Κατά τη διάρκεια του 2023, η Volvo Trucks επέκτεινε την παρουσία της στα ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς παρέδωσε τα πρώτα της βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά στη Λατινική Αμερική, με οχήματα που θα διατεθούν σε πελάτες στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη. Η Volvo έγινε επίσης ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών που παρέδωσε ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στο Μαρόκο, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία.

 

"Όχι μόνο οι μεταφορικές εταιρείες, αλλά και οι αγοραστές υπηρεσιών μεταφοράς και εφοδιαστικής υπογράφουν την πρωτοβουλία SBTi - Science Based Target initiative - και αρχίζουν να απαιτούν βιώσιμες λύσεις μεταφορών από τους παρόχους τους. Αυτό αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που οδηγεί στη στροφή προς τα ηλεκτρικά φορτηγά", λέει ο Roger Alm.
 

Ηλεκτρικά φορτηγά για όλες τις ανάγκες μεταφοράς

Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo καλύπτουν τις ανάγκες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών - από την αστική διανομή και τη διαχείριση αποβλήτων μέχρι τις περιφερειακές μεταφορές και τις κατασκευές. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών ηλεκτροκίνησης, η Volvo έχει επίσης αναπτύξει ισχυρή τεχνογνωσία στη βελτιστοποίηση της χρήσης της εγκατεστημένης ενέργειας, της φόρτισης και της συντήρησης των ηλεκτρικών φορτηγών.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, η Volvo Trucks επέκτεινε σταδιακά τα μοντέλα των ηλεκτρικών φορτηγών φτάνοντας στη σημερινή γκάμα που περιλαμβάνει οκτώ πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά.

 

Τα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών Volvo που προσφέρονται είναι τα Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric και το VNR Electric. Το κορυφαίο σε πωλήσεις είναι το Volvo FH Electric, το οποίο πρόσφατα επιλέχθηκε για το διάσημο βραβείο International Truck of the Year Award για το 2024.

 

1. με βάση δεδομένα πελατών για το ίδια μοντέλα ισοδύναμων πετρελαιοκίνητων φορτηγών.

2. σύμφωνα με τους υπολογισμούς well-to-wheel στο πλαίσιο GLEC v3

 

LINK to high resolution images and video

For further information, please contact:

Stefan Elfström
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: stefan.elfstrom@volvo.com
+46 708 25 30 72
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.