Trucks

Το φορτηγό με τις περισσότερες πωλήσεις της Volvo γιορτάζει 30 χρόνια καινοτομίας

Ώρα να γιορτάσουμε! Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που η Volvo Trucks παρουσίασε το Volvo FH, το φορτηγό της εταιρείας με τις περισσότερες πωλήσεις. Από το ξεκίνημά του, το κορυφαίο μοντέλο της Volvo χαρακτηρίζεται από τον ξεχωριστό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του, την εξαιρετική άνεση του οδηγού και τις τεχνικά προηγμένες λύσεις απόδοσης και ασφάλειας.
Το φορτηγό με τις περισσότερες πωλήσεις της Volvo γιορτάζει 30 χρόνια
Η ναυαρχίδα της Volvo, το μοντέλο Volvo FH, είναι best seller με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια φορτηγά να έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο.


Το Volvo FH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της βιομηχανίας με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις φορτηγών, σε περίπου 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Καινούργιο από την αρχή, με εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και αποδοτικότητα καυσίμου, το Volvo FH έγινε γρήγορα ένα εντελώς νέο πρότυπο στην οδήγηση φορτηγών, όταν κυκλοφόρησε το 1993. 30 χρόνια αργότερα, το Volvo FH είναι πραγματικά εμβληματικό.


"Το Volvo FH είναι το τέλειο παράδειγμα της πελατοκεντρικής νοοτροπίας και ενός μοντέλου που ξεπερνά τα όρια εδώ και 30 χρόνια. Σε όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως η άνεση του οδηγού, η αποδοτικότητα καυσίμου, η ασφάλεια και η παραγωγικότητα, δεν σταματήσαμε ποτέ να βελτιώνουμε αυτό το φορτηγό. Είμαι πολύ περήφανος που σήμερα οι πελάτες μας μπορούν να παραγγείλουν το Volvo FH ως ηλεκτρικό, με αέριο και πετρελαιοκίνητο", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Ένας πρωτοποριακός ηγέτης της καινοτομίας 

Το Volvo FH ήταν και παραμένει πρωτοπόρο στην καινοτομία. Παρουσιάστηκε με ένα εντελώς νέο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας μια σχεδίαση που διευκόλυνε ευέλικτες λύσεις για διαφορετικές εφαρμογές μεταφορών. Το πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης κίνησης διέθετε έναν εντελώς νέο κινητήρα 12 λίτρων (16 λίτρων για το Volvo FH16) και η ολοκαίνουργια καμπίνα προσέφερε εξαιρετική αεροδυναμική και άνεση για τον οδηγό.  

 

 

Οι καινοτομίες συνεχίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, πάντα με αφετηρία τις αξίες της Volvo, δηλαδή την ασφάλεια, την ποιότητα και τη φροντίδα για το περιβάλλον. Σταθμοί καινοτομίας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες είναι ο αερόσακος του οδηγού, η λύση αυτοματοποιημένου κιβωτίου ταχυτήτων I-Shift και το Volvo Dynamic Steering, το οποίο προσφέρει ευκολία στην οδήγηση και μεγάλη ευελιξία

 


Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, οι καθρέφτες οπισθοπορείας με τη μοναδική λεπτή σχεδίαση που προσφέρει καλύτερη και άμεση όραση στον οδηγό και οι προβολείς σχήματος V, που προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα και άνεση για τον οδηγό, ενώ παράλληλα δίνουν στο φορτηγό τη χαρακτηριστική του εμφάνιση, είναι δύο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία και η σχεδίαση της Volvo χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν πολύτιμα οφέλη για τον οδηγό.


"Η πρώτη γενιά του Volvo FH άλλαξε τα δεδομένα και μεταμόρφωσε πλήρως την έννοια του σύγχρονου φορτηγού. Έκτοτε, συνεχίσαμε να θέτουμε νέα πρότυπα στη μεταφορά φορτηγών και λανσάραμε πέντε ακόμη γενιές αυτού του φορτηγού. Η συνταγή της επιτυχίας μας ήταν να χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τρόπο που να προσθέτει πάντα σαφή οφέλη για τους πελάτες και τους οδηγούς μας. Ως απόδειξη των επιτυχημένων προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση και διαρκή εξέλιξη, είμαι πολύ περήφανη που το Volvo FH είναι το μοναδικό φορτηγό που έχει επιλεγεί τρεις φορές ως 'Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς'", δηλώνει η Ylva Dalerstedt, Διευθύντρια Τμήματος Μακρών Μεταφορών της Volvo Trucks.

Περισσότερες πληροφορίες για το  Volvo FH:
https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/trucks/volvo-fh.html

https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/trucks/volvo-fh16.html

 

LINK  για εικόνες σε υψηλή ανάλυση

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.