Trucks

Η Volvo παρουσιάζει τα αναβαθμισμένα ηλεκτρικά φορτηγά σχεδιασμένα για αστικές μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Με ηλεκτρική εμβέλεια έως 450 χιλιόμετρα, 50% λιγότερο χρόνο φόρτισης και νέα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας, τα ανανεωμένα ηλεκτρικά φορτηγά μεσαίου τύπου της Volvo είναι σχεδιασμένα για το αστικό περιβάλλον - επιτρέποντας ασφαλείς αστικές μεταφορές και logistics με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Volvo unveils updated electric trucks designed for zero-emission city transports
The new Volvo FE and FL Electric – medium-duty trucks designed for zero emission city transport and logistics


Με τις πόλεις να θεσπίζουν ζώνες καθαρών πόλεων και τις εταιρείες να ενισχύουν τις φιλοδοξίες τους για βιωσιμότητα, τα φορτηγά μηδενικών εκπομπών που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες για τις αστικές μεταφορές και τα logistics είναι πιο σημαντικά από ποτέ. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η Volvo Trucks παρουσιάζει τα αναβαθμισμένα ηλεκτρικά φορτηγά μεσαίου τύπου - τα Volvo FL και FE.


Τα Volvo FL και FE είναι ιδανικά για τις περισσότερες εφαρμογές στην πολυσύχναστη πόλη, όπως η διανομή, η διακίνηση απορριμμάτων και οι αστικές κατασκευές. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις κυκλοφορούν στην αγορά από το 2019 και πωλούνται σε πολλές αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.


Η χωρητικότητα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος των ηλεκτροκίνητων φορτηγών μεσαίου τύπου με μπαταρία έχει σχεδόν διπλασιαστεί στα 43 kW, μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά περίπου 50%. Προσφέρουν επίσης πρόσφατα αναβαθμισμένα πακέτα μπαταριών, τα οποία παρέχουν συνολική αυτονομία έως και 450 km με μία φόρτιση.


"Η Volvo Trucks διαθέτει μια κορυφαία προσφορά ηλεκτρικών φορτηγών στην αγορά - και τα βελτιώνουμε συνεχώς για να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν το βήμα προς οχήματα μηδενικών εκπομπών για τις καθημερινές τους λειτουργίες", λέει η Jessica Sandström, επικεφαλής Product Management της Volvo Trucks. "Τα αναβαθμισμένα μοντέλα Volvo FL- και FE είναι ιδανικά εργαλεία εργασίας για επιχειρήσεις που έχουν τη βιωσιμότητα ψηλά στην ατζέντα τους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για τους πελάτες τους".


Η ασφάλεια είναι το κλειδί στα φορτηγά Volvo FL- και FE, τα οποία συνήθως μοιράζονται περιορισμένο χώρο με αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζούς στην πολυσύχναστη πόλη. Μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά θα αυξήσουν την ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για τους άλλους χρήστες του δρόμου και αυτές οι αναβαθμίσεις ασφαλείας σημαίνουν ότι τα μοντέλα Volvo FL και FE υπερβαίνουν τους Γενικούς Κανονισμούς Ασφαλείας που θα τεθούν σε ισχύ το 2024.


Τα νέα μοντέλα FL- και FE διαθέτουν επίσης νέα ελκυστική σχεδίαση με ανανεωμένο μπροστινό μέρος, ξεχωριστούς προβολείς LED και ενισχυμένο σήμα σιδήρου καθώς και το λογότυπο της Volvo στο μπροστινό μέρος.


Επιπλέον, όλες οι παραλλαγές συστημάτων κίνησης των Volvo FL και FE, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών, φυσικού αερίου και πετρελαίου (diesel), έχουν εξοπλιστεί με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, καθιστώντας τα ακόμη καλύτερα εξοπλισμένα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις στην πόλη.

 

Μερικές από τις αναβαθμίσεις των χαρακτηριστικών Volvo FL- και FE:

 

  • Οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν γίνει λεπτότεροι, ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη άμεση εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.
  • Το εσωτερικό διαθέτει νέα φώτα LED και έναν εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα κλειδώματος που θα βελτιώσει το περιβάλλον εργασίας.
  • Τα Volvo FL και FE μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερα 360˚ bird eye view ή/και μια κάμερα πλευρικής θέασης.
  • Το νέο μπρελόκ είναι γεμάτο με νέες λειτουργίες φιλικές προς το χρήστη.
  • Η ηλεκτρική έκδοση διαθέτει μια νέα ηλεκτρική διεπαφή ισχύος που επιτρέπει την κατασκευή αμαξώματος χωρίς ηλεκτρικό-μηχανικό κινητήρα, απλοποιώντας την κατασκευή αμαξώματος και εξοικονομώντας βάρος.
  • Οι προσθήκες συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνουν τις παρακάτω λειτουργίες, την ανίχνευση ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (Vulnerable Road User Detection), την υποστήριξη αποφυγής πλευρικών συγκρούσεων (Side Collision Avoidance Support) και την υποστήριξη προειδοποίησης οδηγού (Driver Alert Support).
  • Τα νέα μοντέλα Volvo FL- και FE μπορούν να παραγγελθούν τώρα, ενώ οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

 

LINK για εικόνες υψηλής ανάλυσης
 

Εικόνες και βίντεο του Δελτίου είναι διαθέσιμα στο Volvo Trucks Mediahub:

https://media.volvogroup.com/dam

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Βασιλική Μπίτσικα

Marketing and Communications Executive

Commercial Vehicles and Machinery

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621 


Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.