Trucks

Το Volvo FH Electric κερδίζει το βραβείο Truck of the Year 2024

Η Volvo Trucks απέσπασε το διάσημο βραβείο του κλάδου των μεταφορών για το Volvo FH Electric. Είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό φορτηγό κερδίζει το βραβείο.
Το Volvo FH Electric κερδίζει το βραβείο “Truck of the Year 2024”
Το Volvo FH Electric είναι ο νικητής του βραβείου "Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2024".


Το ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου της Volvo, το Volvo FH Electric, επιλέχθηκε “Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2024”. Εξηγώντας την απόφασή τους, η κριτική επιτροπή εξήρε τις επιδόσεις του ηλεκτρικού φορτηγού, την απρόσκοπτη επιτάχυνση, την αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς συμπεριφορά του.


"Με την παρουσίαση του FH Electric, η Volvo Trucks παρέδωσε μια υπερσύγχρονη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών εργασιών. Είναι η απόδειξη ότι η ενεργειακή μετάβαση κερδίζει έδαφος ακόμη και στο σημερινό δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον", δήλωσε ο Gianenrico Griffini, Πρόεδρος του Διεθνούς Βραβείου Φορτηγών της Χρονιάς.


Ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks, παρέλαβε το διάσημο βραβείο χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στην έκθεση μεταφορών Solutrans στη Λυών της Γαλλίας.

"Είμαι πολύ περήφανος που το Volvo FH Electric κέρδισε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Για πρώτη φορά στην ιστορία η βιομηχανία μεταφορών επέλεξε ένα ηλεκτρικό όχημα ως το φορτηγό της χρονιάς. Το Volvo FH Electric αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στις μεταφορές φορτηγών και η κατάκτηση αυτού του βραβείου δείχνει ξεκάθαρα ότι η στροφή προς τις μεταφορές μηδενικών εκπομπών έχει ξεκινήσει", σχολίασε ο Roger Alm.


"Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Βασίζεται στη σπουδαία ομαδική εργασία με πάθος και αφοσίωση μεταξύ των φανταστικών συναδέλφων μας εντός του Ομίλου Volvo και στη στενή συνεργασία με τους πολύτιμους πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές μας."

Νικητές για τέταρτη φορά

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που το εμβληματικό μοντέλο FH της Volvo ανακηρύσσεται “Φορτηγό της Χρονιάς”. Το Volvo FH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της βιομηχανίας με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια φορτηγά που έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο.

 


Το Volvo FH Electric μπορεί να λειτουργήσει με συνολικό βάρος 44 τόνων. Η παραγωγή του Volvo FH Electric ξεκίνησε το 2022 στο εργοστάσιο της Volvo στο Gothenburg της Σουηδίας και η παραγωγή στο εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου ξεκίνησε το 2023.


 Πλήρης γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών

Η Volvo Trucks ήταν ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής που ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών ήδη από το 2019 και σήμερα διαθέτει μια ευρεία ηλεκτρική γκάμα με συνολικά έξι ηλεκτρικά φορτηγά σχεδιασμένα για να διεκπεραιώνουν μια μεγάλη ποικιλία μεταφορικών αποστολών. Η Volvo Trucks κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 49%.

Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2024

Ο διεθνής οργανισμός Truck of the Year ξεκίνησε το 1977 και αποτελείται από 24 δημοσιογράφους επαγγελματικών οχημάτων από μεγάλα περιοδικά φορτηγών σε όλη την Ευρώπη. Το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που εισήχθη στην αγορά τους προηγούμενους 12 μήνες και το οποίο συνέβαλε περισσότερο στην αποτελεσματικότητα των οδικών μεταφορών. Αξιολογούνται διάφορα βασικά κριτήρια, όπως η τεχνολογική καινοτομία, η άνεση, η ασφάλεια, η οδηγική συμπεριφορά, η ενεργειακή απόδοση, το περιβαλλοντικό "αποτύπωμα" και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

 

  • Η αναφορά στην "Ευρώπη" σημαίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ελβετίας. Το μερίδιο αγοράς της Volvo που αναφέρεται για τα βαρέα (≥16 τόνων) ηλεκτρικά φορτηγά Ευρώπη περιλαμβάνει περιεχόμενο από την S&P Global.

 

LINK για εικόνες σε υψηλή ανάλυση

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.