Trucks

Νέα συστήματα ασφαλείας από τη Volvo Trucks

Με στόχο να αυξήσει την ασφάλεια για τους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά και να διευκολύνει το έργο των οδηγών, η Volvo Trucks εισάγει τώρα μια σειρά από νέα συστήματα ασφαλείας για τα οχήματά της.
Νέα συστήματα ασφαλείας από  τη Volvo Trucks
Η Volvo Trucks παρουσιάζει νέα συστήματα ασφαλείας με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των ποδηλατών και των πεζών, αλλά και στη διευκόλυνση του έργου των οδηγών.

Μεταξύ των συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί για να αυξήσουν την ασφάλεια των πεζών και των ποδηλατών, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το έργο του οδηγού, είναι το νέο Front Short Range Assist. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει εάν ένας ποδηλάτης ή πεζός βρίσκεται στην περιοχή κινδύνου μπροστά από το φορτηγό, χρησιμοποιώντας ένα μπροστινό ραντάρ και μια κάμερα, και προειδοποιεί τον οδηγό εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το νέο σύστημα προειδοποίησης ανοίγματος της πόρτας. Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί εάν ένας πεζός, ποδηλάτης ή αυτοκίνητο πλησιάζει το φορτηγό από πίσω, στην ίδια πλευρά του φορτηγού όπου ανοίγει η πόρτα.
 


"Αναπτύσσουμε και εισάγουμε συνεχώς πρόσθετα συστήματα ασφαλείας που μπορούν να βελτιώσουν τις δυνατότητες του οδηγού, συμβάλλοντας στην προστασία τόσο του ίδιου όσο και των ανθρώπων με τους οποίους μοιράζεται το δρόμο. Στη Volvo Trucks, το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι μηδενικά ατυχήματα και η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε. Με αυτά τα νέα συστήματα κάνουμε σημαντικά βήματα για την επίτευξη αυτών των στόχων", λέει η Anna Wrige Berling, Διευθύντρια Ασφάλειας Κυκλοφορίας και Προϊόντων της Volvo Trucks.

Ορισμένα από τα καινούρια συστήματα έχουν αναπτυχθεί για να πληρούν ή και να υπερβαίνουν ήδη τώρα την νέα νομοθεσία της ΕΕ για την ασφάλεια, τον Γενικό Κανονισμό Ασφάλειας (GSR), που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024. Ο Γενικός Κανονισμός Ασφάλειας (GSR), ο οποίος καθιστά υποχρεωτικά διάφορα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και στη βελτίωση της προστασίας των οδηγών, των πεζών και των ποδηλατών. Με τη θέσπιση της νομοθεσίας, η ΕΕ αναμένει να σώσει πάνω από 25.000 ζωές και να αποφύγει 140.000 τραυματισμούς έως το 2038.
 

"Είμαστε θετικοί απέναντι σε αυστηρότερους κανονισμούς όσον αφορά την ασφάλεια και η Volvo Trucks προσφέρει ήδη τα άλλα συστήματα που θα γίνουν υποχρεωτικά το 2024 με το GSR", λέει η Anna Wrige Berling.
 

Τα νέα συστήματα ασφαλείας της Volvo Trucks είναι:

 

Μπροστινή υποβοήθηση μικρής εμβέλειας (περιλαμβάνεται στο Γενικό Κανονισμό Ασφάλειας GSR)

Ένα μπροστινό ραντάρ και μια κάμερα χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύουν αν κάποιος βρίσκεται μπροστά από το φορτηγό. Μέσω ενός οπτικού και ηχητικού σήματος, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης.

Ευφυής υποβοήθηση ταχύτητας - Intelligent Speed Assist (περιλαμβάνεται στο Γενικό Κανονισμό Ασφάλειας GSR)

Αυτή η λειτουργία ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας, ανιχνεύοντας πινακίδες ταχύτητας στο δρόμο και εμφανίζοντας το όριο στον πίνακα οργάνων. Το σύστημα εμφανίζει το όριο ταχύτητας για τον πραγματικό συνδυασμό οχημάτων και επίσης προειδοποιεί, τόσο με οπτικές όσο και με ηχητικές ειδοποιήσεις, σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου ταχύτητας.

 

Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών  (περιλαμβάνεται στο Γενικό Κανονισμό Ασφάλειας GSR)

Αυτό το σύστημα παρακολουθεί την πίεση των ελαστικών στο φορτηγό και το ρυμουλκούμενο. Ο νέος κανονισμός GSR ορίζει ότι εάν η πίεση πέσει κατά 20% κάτω από την πίεση αναφοράς, ο οδηγός πρέπει να ενημερώνεται μέσω της οθόνης οδηγού. Το σύστημα της Volvo υπερβαίνει τις νομικές απαιτήσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει να ειδοποιηθεί ακόμη και νωρίτερα από την προβλεπόμενη πτώση της πίεσης κατά 20%. Το σύστημα είναι ικανό να παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων υποπίεσης και υπερπίεσης. Επιπλέον, επιτυγχάνεται καλύτερη ενεργειακή απόδοση με την ύπαρξη πάντα της βέλτιστης πίεσης ελαστικών.

 
Προειδοποίηση για το άνοιγμα της πόρτας

Αυτό το σύστημα, το οποίο είναι διαθέσιμο και στις δύο πλευρές του φορτηγού, θα προειδοποιεί εάν ένα κινούμενο αντικείμενο, όπως ένας πεζός, ένας ποδηλάτης ή ένα αυτοκίνητο, πλησιάζει από πίσω στην ελεγχόμενη περιοχή, στην ίδια πλευρά του φορτηγού όπου ανοίγει η πόρτα. Το σύστημα είναι ενεργό όταν το φορτηγό βρίσκεται σε ακινησία και για δύο λεπτά μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα ή του μοτέρ.

 

Λειτουργία Auto Hold
Η λειτουργία Auto Hold συμβάλλει στη διατήρηση του φορτηγού σε ακινησία μέχρι να πατήσετε το γκάζι, καθησυχάζοντας και βοηθώντας έτσι τον οδηγό σε πλαγιές και ανηφόρες.  

Η λειτουργία Intelligent Speed Assist θα είναι διαθέσιμη στις περισσότερες αγορές, ενώ τα υπόλοιπα συστήματα θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως στα Volvo FH, FM και FMX με κινητήρες ντίζελ (diesel), φυσικού αερίου και ηλεκτροκίνητα από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.  Τα μοντέλα Volvo FL και FE θα αποκτήσουν τα συστήματα ασφαλείας ως μέρος των βελτιώσεων GSR πριν από το τέλος του 2023.

 

LINK για εικόνες σε υψηλή ανάλυση

LINK για το βίντεο

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.