Trucks

Μουσικό βίντεο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας από τη Volvo Trucks

STOP, LOOK, WAVE - ΣΤΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΙΤΑΣ, ΧΑΙΡΕΤΑΣ! Είναι ένα απλό μήνυμα, που όμως μπορεί να σώσει ζωές. Και είναι επίσης το θέμα του νέου μουσικού βίντεο της Volvo Trucks, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας 2023 του ΟΗΕ. Στόχος είναι να προσεγγίσει τους μαθητές σε όλο τον κόσμο για να εμφυσήσει τη σημασία της ασφαλούς συμπεριφοράς, καθώς και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τα οχήματα βαρέως τύπου στην κυκλοφορία.
Η Volvo Trucks λανσάρει μουσικό βίντεο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
STOP, LOOK, WAVE - ΣΤΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΙΤΑΣ, ΧΑΙΡΕΤΑΣ! Αυτό είναι το θέμα του νέου μουσικού βίντεο της Volvo Trucks, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας 2023 του ΟΗΕ. Στόχος είναι να μάθουν οι μαθητές σε όλο τον κόσμο πώς να είναι πιο ασφαλείς στην κυκλοφορία.

Κάθε χρόνο, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται και 50 εκατομμύρια τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα. Για τα άτομα ηλικίας 5-29 ετών, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή τους. Και στους δρόμους, 1 στους 4 θανάτους συμβαίνει μεταξύ πεζών και ποδηλατών.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει αυτό προς το καλύτερο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διοργανώνει την ετήσια Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ - προσκαλώντας άτομα και οργανισμούς να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου του ΟΗΕ να μειωθούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα κατά 50% μέχρι το 2030.

Η συμβολή της Volvo Trucks είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο ονομάζεται STOP LOOK WAVE και τα διδάσκει πώς να είναι πιο ασφαλή στην κυκλοφορία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι και ένα μουσικό βίντεο που ενθαρρύνει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να διασχίζουν τους δρόμους με ασφάλεια.

"Για εμάς στη Volvo, η ασφάλεια είναι στο DNA μας. Δεν εστιάζουμε μόνο στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των οχημάτων μας, αλλά και στην ενίσχυση της ασφαλούς συμπεριφοράς στην κυκλοφορία για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων", λέει η Anna Wrige Berling, Διευθύντρια Ασφάλειας Κυκλοφορίας και Προϊόντων της Volvo Trucks.

Χορευτικές κινήσεις για τη διάδοση του μηνύματος
Στο βίντεο εμφανίζονται παιδιά από όλο τον κόσμο, τα οποία δείχνουν πώς να κάνουν μια σειρά από απλές, εύκολες χορευτικές κινήσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν το μήνυμα πιο ελκυστικό για τους νέους και να βοηθήσουν στη διάδοση του μηνύματος.

Το μουσικό βίντεο και το εκπαιδευτικό υλικό που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οδικής ασφάλειας του ΟΗΕ, είναι μια καινούρια, αναβαθμισμένη έκδοση ενός προγράμματος που ξεκίνησε το 2015. Έκτοτε, το πρόγραμμα έχει προσεγγίσει παιδιά σε περισσότερες από 30 χώρες.

"Με το νέο μουσικό βίντεο, ελπίζουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά σε ακόμη περισσότερες χώρες. Τα σχολεία και οι οργανισμοί κάθε είδους μπορούν να τρέξουν το πρόγραμμά μας για την ασφάλεια, ώστε να ενθαρρύνουν την ασφαλή συμπεριφορά για την προστασία των παιδιών μας και τη διάσωση ζωών", λέει η Anna Wrige Berling.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  STOP LOOK WAVE ΒΙΝΤΕΟ

LINK σε εικόνες υψηλής ανάλυσης
 


ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ
Το νέο τραγούδι και το μουσικό βίντεο για το STOP LOOK WAVE είναι μέρος ενός εκπαιδευτικού υλικού που έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Τα ενθαρρύνει να σταματούν πρώτα πριν βγουν έξω όταν διασχίζουν το δρόμο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κοιτάζουν και προς τις δύο κατευθύνσεις για να δουν αν πλησιάζει κάποιος οδηγός και να έχουν οπτική επαφή μαζί του.  Στη συνέχεια θα πρέπει να χαιρετούν τον οδηγό και αν ο οδηγός τους χαιρετήσει, ξέρουν ότι ο οδηγός τα έχει δει και ότι είναι ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.