Trucks

Άνοδος για την ηλεκτροκίνηση - η Volvo Trucks διατηρεί την ηγετική της θέση

Ηγέτης η Volvo Trucks της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου μετά το πρώτο τρίμηνο του 2023, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική. Συνολικά, η Σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών έχει πουλήσει σχεδόν 5.000 ηλεκτρικά φορτηγά σε περίπου 40 χώρες. Τώρα, η γκάμα των ηλεκτρικών προϊόντων της διατίθεται σε νέες αγορές στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.
Η Volvo κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη συνολικά 600 ηλεκτρικά φορτηγά βάρους 16 τόνων και άνω - πάνω από τέσσερις φορές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022 (134). Η Volvo Trucks κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με το 50%: αύξηση σε σύγκριση με το 2022, όταν το μερίδιο αγοράς της εταιρείας για το σύνολο του έτους ήταν 32%.

Η Volvo Trucks διατηρεί επίσης ηγετική θέση στη Βόρεια Αμερική, με σχεδόν το ήμισυ της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου.

"Η δέσμευσή μας για βιώσιμες μεταφορές είναι σαφές ότι αποδίδει καρπούς. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε στενά με τους πελάτες μας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές φορτηγών", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Οι αγορές με τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα φορτηγά που ταξινομήθηκαν συνολικά (συμπεριλαμβανομένων όλων των εμπορικών σημάτων) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν η Γερμανία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και οι ΗΠΑ.

Αύξηση στις παραγγελίες
Η Volvo Trucks σημείωσε μεγάλη αύξηση στις νέες παραγγελίες φορτηγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Συνολικά παραγγέλθηκαν 486 ηλεκτρικά φορτηγά, δηλαδή αύξηση 141% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Οι περισσότερες από αυτές τις παραγγελίες προήλθαν από χώρες του βόρειου τμήματος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

5,000 φορτηγά σε 40 χώρες
After launching its first electric truck in 2019, Volvo Trucks has sold almost 5,000 electric trucks in about 40 countries – mainly in Europe and North America, but also in countries like Australia and Morocco. During 2023, the company will start to sell electric trucks to customers in South Africa, South Korea, India and markets in Latin America.

Μετά την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού φορτηγού το 2019, η Volvo Trucks έχει πουλήσει σχεδόν 5.000 ηλεκτρικά φορτηγά σε περίπου 40 χώρες - κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αλλά και σε χώρες όπως η Αυστραλία και το Μαρόκο. Κατά τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών φορτηγών σε πελάτες στη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και σε αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Έξι ηλεκτρικά μοντέλα
Πέρυσι, η Volvo πρόσθεσε τα τρία πιο δημοφιλή φορτηγά βαρέως τύπου 44 τόνων στην ηλεκτρική της γκάμα: το Volvo FH, το Volvo FM και το Volvo FMX. Με αυτές τις νέες προσθήκες, η Volvo Trucks διαθέτει έξι μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών σε σειριακή παραγωγή, δίνοντάς της το πιο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο φορτηγών με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων στον κλάδο.

Επί του παρόντος, η Volvo Trucks αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών σε τρία εργοστάσια: στο Gothenburg της Σουηδίας, στο Blainville της Γαλλίας και στο New River Valley των ΗΠΑ. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η σειριακή παραγωγή θα ξεκινήσει επίσης στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.

Ανάγκη γαι υποδομές φόρτισης
Χιλιάδες δημόσια σημεία φόρτισης για φορτηγά βαρέως τύπου θα χρειαστούν για να αυξηθεί ο όγκος των ηλεκτρικών φορτηγών. Ο Όμιλος Volvo θα κατασκευάσει, μαζί με την Daimler και την Traton, τουλάχιστον 1.700 δημόσιους φορτιστές πράσινης ενέργειας υψηλής απόδοσης σε όλη την Ευρώπη. Ο όμιλος επενδύει επίσης σε ένα διάδρομο φόρτισης στη Βόρεια Αμερική.

Η Volvo Trucks στοχεύει στο 50% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων φορτηγών να είναι ηλεκτρικά το 2030 και στο 100% να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2040.



Αξίζει να σημειωθεί:

  • Όλες οι αναφορές στην Ευρώπη αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση συν τη Νορβηγία και την Ελβετία.
  • Τα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς της Volvo και τη συνολική ανάπτυξη που αναφέρονται για τα (≥16 τόνων) ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στην Ευρώπη περιλαμβάνουν περιεχόμενο που παρέχεται από την IHS Markit.
  • Βόρεια Αμερική σημαίνει ΗΠΑ και Καναδάς. Η θέση του μεριδίου αγοράς της Volvo Trucks για τη Βόρεια Αμερική βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από τη Volvo Trucks North America.

LINK για εικόνες υψηλής ανάλυσης.

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.