Trucks

Η Volvo λανσάρει περισσότερα ηλεκτρικά φορτηγά

Η Volvo Trucks συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της με την παρουσίαση πολλών νέων ηλεκτρικών φορτηγών, καθιστώντας δυνατή την ηλεκτροκίνηση ακόμη περισσότερων διαδρομών μεταφοράς σε πόλεις και περιφέρειες. Αυτή η τελευταία προσθήκη άκαμπτων* (rigid) φορτηγών ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Volvo ως ηγέτη στις μεταφορές με ηλεκτρικά φορτηγά.
Η Volvo λανσάρει περισσότερα ηλεκτρικά φορτηγά
Τα νέα ηλεκτρικά άκαμπτα (rigid) φορτηγά της Volvo μπορούν να διεκπεραιώσουν ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών αποστολών με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και λιγότερο θόρυβο.

Παράγοντας ήδη την πιο ολοκληρωμένη ηλεκτρική σειρά στην παγκόσμια βιομηχανία φορτηγών, η Volvo Trucks επεκτείνει τώρα την προσφορά της με την εισαγωγή άκαμπτων εκδόσεων των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών της: Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX. Αυτό διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις εταιρείες μεταφορών να υιοθετήσουν ηλεκτρικά οχήματα σε αστικές και περιφερειακές περιοχές.

 


Χάρη στις πολλαπλές επιλογές μπαταριών, καμπίνας και πλαισίου, τα νέα βαριά άκαμπτα φορτηγά μπορούν να σχεδιαστούν για να μεταφέρουν ηλεκτρικές υπερκατασκευές για ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων μεταφορικών αποστολών, όπως η διανομή εμπορευμάτων, η αποκομιδή απορριμμάτων και οι οικοδομικές εργασίες. Η παραγωγή των νέων παραλλαγών θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023.


"Με αυτά τα νέα, ηλεκτρικά φορτηγά διευκολύνουμε όσο ποτέ άλλοτε ακόμη περισσότερους πελάτες να μεταπηδήσουν στην ηλεκτρική ενέργεια και τις πόλεις να στραφούν σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων για όλες σχεδόν τις μεταφορικές ροές. Οι πελάτες μας μπορούν να προσαρμόσουν αυτά τα φορτηγά στις ανάγκες της επιχείρησή τους, ώστε να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα θα έχουν την ίδια λειτουργικότητα με το πετρελαιοκίνητο φορτηγό που χρησιμοποιούν σήμερα", εξηγεί ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.


Ηλεκτρικά φορτηγά - πιο ελκυστικά τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις πόλεις

Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά με βαριά φορτία είναι ένα συνηθισμένο θέαμα σε πολλές πόλεις. Τώρα είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται αντ' αυτού ηλεκτρικά φορτηγά για αυτές τις αποστολές. Εκτός από την παραγωγή μηδενικών εκπομπών καυσαερίων, τα ηλεκτρικά φορτηγά παρέχουν καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς, καθώς είναι αθόρυβα - γεγονός που συμβάλλει επίσης σε μια πιο βιώσιμη πόλη για τους κατοίκους.


Βελτιωμένη ευελιξία για τους πελάτες 

Τα νέα άκαμπτα (rigid) φορτηγά έχουν χωρητικότητα μπαταρίας μεταξύ 180-540 kWh. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αριθμό των μπαταριών που τοποθετούνται σε ένα φορτηγό, παρέχει μεγάλη ευελιξία και ένα ευρύ φάσμα πιθανών λειτουργιών.


"Αυτά τα φορτηγά μπορούν να χειριστούν όλα τα είδη μεταφορών, από ελαφρύτερα έως βαριά φορτία. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν την ακριβή χωρητικότητα των μπαταριών που χρειάζονται για τις αποστολές τους, και με το να μην μεταφέρουν περισσότερες μπαταρίες στο όχημα από όσες χρειάζονται, το ωφέλιμο φορτίο μπορεί να αυξηθεί. Εν ολίγοις, έχουμε τη βέλτιστη και πιο οικονομικά αποδοτική λύση για ηλεκτρικές μεταφορές, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το έργο", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η Volvo Trucks είναι ο μόνος παγκόσμιος κατασκευαστής φορτηγών με μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών σε σειριακή παραγωγή ήδη σήμερα. Στόχος της εταιρείας είναι το μισό των συνολικών πωλήσεων φορτηγών παγκοσμίως να είναι ηλεκτρικά το αργότερο μέχρι το 2030.

 

*Φορτηγά με ενιαίο άκαμπτο πλαίσιο και ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως γερανοί, συμπιεστές απορριμμάτων και αναμικτήρες τσιμέντου.

 


Τα ηλεκτρικά άκαμπτα Volvo FH, FM και FMX μπορούν να εξοπλιστούν ως εξής:

Κυκλοφορεί προς πώληση τον Δεκέμβριο του 2022, έναρξη σειριακής παραγωγής τον Μάρτιο του 2023:

 

Κινητήρας μετάδοσης κίνησης: 490 kW

Μονάδα μετάδοσης κίνησης: 3 ηλεκτροκινητήρες

Μπαταρία: 450-540 kWh, 5-6 μπαταρίες

Καμπίνα: X-High.

Μεταξόνιο: 4300-6700

Διαμορφώσεις αξόνων: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R και 8x4R

PTO: Ηλεκτροκίνητο PTO, PTO μετάδοσης και ηλεκτρομηχανικό PTO

 

Κυκλοφόρησε προς πώληση τον Φεβρουάριο, έναρξη σειριακής παραγωγής τον Μάιο του 2023:

330 kW

Μονάδα κίνησης: 2 ηλεκτροκινητήρες

Μπαταρία: 360 kWh, 4 μπαταρίες

Καμπίνα: Καμπίνα ημέρας

Μεταξόνιο: 3900-6700

 

Κυκλοφόρησε προς πώληση τον Ιούνιο, έναρξη σειριακής παραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2023:

Μπαταρία: 180-270 kWh, 2-3 μπαταρίες

 

LINK για φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.