Trucks

Από το 2021 η Volvo Trucks παρουσιάζει στην Ευρώπη μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών

Το επόμενο έτος, οι μεταφορείς στην Ευρώπη θα μπορούν να παραγγέλνουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικές εκδόσεις των βαρέων φορτηγών της Volvo. Αυτό σημαίνει ότι η Volvo Trucks θα προσφέρει στην Ευρώπη μια πλήρη γκάμα βαρέων φορτηγών με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης από το 2021. Η μαζική μετάβαση της Volvo Trucks προς τον εξηλεκτρισμό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα εμπρός, στο δρόμο προς μεταφορές χωρίς ορυκτά καύσιμα.
Από το 2021 η Volvo Trucks παρουσιάζει στην Ευρώπη μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών

Η Volvo Trucks εκτελεί τώρα δοκιμές των ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη για εθνικές μεταφορές και σε αστικά εργοτάξια. Αυτά τα φορτηγά θα έχουν μικτό συνολικό βάρος έως 44 τόνους. Ανάλογα με τη διαμόρφωση της μπαταρίας, η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει και τα 300 χλμ. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και η μαζική παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2022. Αυτό σημαίνει ότι από το 2021 και μετά, η Volvo Trucks θα διαθέτει στην αγορά μια πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη για δραστηριότητες διανομών, συλλογής απορριμμάτων, για εθνικές μεταφορές και σε αστικά εργοτάξια.

"Με την ταχεία αύξηση του αριθμού των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών, θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας και τους αγοραστές μεταφορικών υπηρεσιών να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το βιώσιμο μέλλον του κλάδου μας", λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η Volvo Trucks ξεκίνησε τη παραγωγή των Volvo FL Electric και Volvo FE Electric το 2019. Πρόκειται για ηλεκτρικά φορτηγά που προορίζονται για αστικές διανομές και συλλογή απορριμμάτων, κυρίως στην Ευρώπη. Στη Βόρειο Αμερική, οι πωλήσεις του Volvo VNR Electric, ενός φορτηγού εθνικών μεταφορών, θα ξεκινήσουν στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Μια σταδιακή μετάβαση σε λύσεις μη ορυκτών καυσίμων

Τα ηλεκτρικά οχήματα για απαιτητικές και βαριές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων θα ακολουθήσουν μέσα σε αυτήν τη δεκαετία. Αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά καθώς και φορτηγά κυψελών καυσίμου με μεγαλύτερη αυτονομία. Η Volvo Trucks στοχεύει να ξεκινήσει τη διάθεση ηλεκτρικών φορτηγών που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου από τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Ο στόχος της Volvo Trucks είναι ολόκληρη η γκάμα προϊόντων να κινείται χωρίς ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040.

"Για να μειώσουμε τον αντίκτυπο των μεταφορών στο κλίμα, πρέπει να προχωρήσουμε στην ταχεία μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως ο ηλεκτρισμός. Αλλά οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση αυτής της μετάβασης, και κατά συνέπεια ο ρυθμός της μετάβασης, ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τον μεταφορές και την αγορά και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως οικονομικά κίνητρα, πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης και είδος μεταφορικής δραστηριότητας", εξηγεί ο Roger Alm.

Για το λόγο αυτό, οι περισσότερες μεταφορικές εταιρείες θα περάσουν σταδιακά στην ηλεκτρική λειτουργία. Στην πράξη, πολλές από αυτές θα διαθέτουν μικτό στόλο φορτηγών που θα κινούνται με διαφορετικά καύσιμα κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου.

"Τα πλαίσιά μας είναι σχεδιασμένο να είναι ανεξάρτητα από το κινητήριο σύστημα του οχήματος. Οι πελάτες μας μπορούν να προμηθεύονται πολυάριθμα φορτηγά Volvo του ίδιου μοντέλου, με τη μόνη διαφορά ότι μερικά θα είναι ηλεκτρικά και άλλα θα κινούνται με αέριο ή πετρέλαιο. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως το περιβάλλον οδηγού, η αξιοπιστία και η ασφάλεια, όλα τα οχήματά μας πληρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα. Οι οδηγοί θα πρέπει να αισθάνονται οικείοι με τα οχήματά τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια και αποδοτικά, ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιούν", λέει ο Roger Alm.

Από την οπτική γωνία της Volvo Trucks, η μετάβαση σε πιο βιώσιμες μεταφορές έχει να κάνει κυρίως με την όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση για τους μεταφορείς, ώστε να μπορούν να αρχίσουν να προσαρμόζονται. Οι προσφερόμενες λύσεις πρέπει αφορούν οχήματα μη ορυκτών καυσίμων και να επιτρέπουν στους μεταφορείς να επιτύχουν τα απαραίτητα επίπεδα κερδοφορίας και παραγωγικότητας.

"Κύριο καθήκον μας είναι να διευκολύνουμε τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό το κάνουμε με την προσφορά ολιστικών λύσεων που περιλαμβάνουν σχεδιασμό διαδρομών, οχήματα κατάλληλων προδιαγραφών, εξοπλισμό φόρτισης, χρηματοδότηση και υπηρεσίες. Η μακροπρόθεσμη ασφάλεια που παρέχουμε στους πελάτες μας, σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργείων μας, θα είναι πιο σημαντική από ποτέ", λέει ο Roger Alm.
 

Σύνδεση προς εικόνες υψηλής ανάλυσης.
Link to film

Σύνδεση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στην παγκόσμια ιστοσελίδα της Volvo Trucks.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.