Trucks

Η Volvo παρουσιάζει τέσσερα νέα φορτηγά, στοιβάζοντας τα το ένα επάνω στο άλλο σε θεαματική ταινία και τοποθετώντας στην κορυφή τον Πρόεδρο της εταιρείας

Η τελευταία ταινία παρουσίασης της Volvo Trucks έχει φτάσει σε νέα ύψη. Για να επιδείξει τη δύναμη και την αντοχή των τεσσάρων νέων οχημάτων της, η Volvo δημιούργησε έναν κολοσσιαίο πύργο από φορτηγά με ύψος 15 μέτρα και βάρος 58 τόνους, αποτελούμενο από τα τέσσερα νέα φορτηγά τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο. Και ολοκλήρωσε τον πύργο με τον πρόεδρο της εταιρείας, Roger Alm, να στέκεται όρθιος στην κορυφή.
Πύργος φορτηγών

Στον κλάδο των φορτηγών, η κυκλοφορία ενός φορτηγού είναι κολοσσιαίο εγχείρημα. Πόσο μάλλον η παρουσίαση τεσσάρων ταυτόχρονα φορτηγών, κάτι σχεδόν αδιανόητο. Κατά την ανανέωση του συνόλου της σειράς των βαρέων φορτηγών προωθημένης θέσης οδήγησης, η Volvo Trucks ακολούθησε σε διαφορετική προσέγγιση.

Η ασυνήθιστη ταινία γυρίστηκε μέσα στη νύχτα και ξεκινά δείχνοντας τον πύργο των φορτηγών ως ένα τεράστιο μονόλιθο που λάμπει από μακριά. Καθώς κινείται προς τα εμπρός, βλέπουμε λύκους σε πρώτο πλάνο και ένα στιγμιαίο πλάνο μιας γυναίκας οδηγού. Καθώς η ταινία φτάνει στην κορύφωσή της, με τον απαραίτητο καπνό και τα εφέ φωτισμού, βλέπουμε ότι ο άνθρωπος που στέκεται στην κορυφή του πύργου φορτηγών είναι ο πρόεδρος της Volvo Trucks Roger Alm.

Δείτε την ταινία "Volvo Trucks - Ο Πύργος με τον Roger Alm"

Η κυκλοφορία της ταινίας γίνεται μια μέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση της σειράς βαρέων φορτηγών προωθημένης θέσης οδήγησης στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει τα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX. Τα τέσσερα φορτηγά αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των παραδόσεων της Volvo Trucks.

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρουσίαση προϊόντων όλων των εποχών της Volvo Trucks. Τα οχήματα αυτά θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κερδοφορία των πελατών μας και την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται τόσο για την προσέλκυση νέου μεταφορικού έργου όσο και των καλύτερων οδηγών. Είμαι συνηθισμένος να έχω την υψηλή εποπτεία, αλλά και πάλι το γύρισμα της ταινίας με τον πύργο των φορτηγών ήταν σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο. Ας πούμε απλώς ότι βλέπω με δέος τα μεγάλα ύψη. Γενικά είμαι προσγειωμένος άνθρωπος", δήλωσε ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η ταινία γυρίστηκε στα τέλη του 2019 σε μια πίστα δοκιμών στα περίχωρα του Γκέτεμποργκ, της γενέτειράς της Volvo στη Σουηδία. Τόσο ο πύργος των φορτηγών όσο και η πλειοψηφία των οπτικών εφέ, αλλά και ο καπνός και τα φώτα είναι πραγματικά, όπως αποκαλύπτει και η παρακάμερα της ταινίας.

"Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τον πύργο και να βεβαιωθούμε ότι μπορούσε να κινηθεί με ασφάλεια. Αυτό επί της ουσίας κατέστη δυνατό χάρη στο Volvo FMX, το γεροδεμένο εργοταξιακό φορτηγό μας και τη νέα διάταξη αξόνων 38 τόνων που ήταν σε θέση να σηκώσει το βάρος των άλλων. Χρειάστηκε όμως μια και σταθερή ταχύτητα και πορεία και αυτή επιτυγχάνεται με την τεχνολογία Volvo Dynamic Steering και έναν έμπειρο οδηγό", δήλωσε ο Markus Wikström, μηχανικός της Volvo Trucks και μέλος της ομάδας μηχανικών που υποστηρίζει τον πύργο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς γυρίστηκε η ταινία

ΣΥΝΔΕΣΗ προς εικόνες υψηλής ανάλυσης

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Volvo Trucks και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

www.volvotrucks.gr 
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/ 
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Βασιλική Μπίτσικα
Marketing and Communications Executive
Commercial Vehicles and Machinery
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3483 621

 

Η Volvo Trucks παρέχει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2022 παραδόθηκαν παγκοσμίως περίπου 145.000 φορτηγά. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.

Από το 1950, η εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. είναι αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο.