Trucks

Ανοίγει ο παγκοσμίως μεγαλύτερος διαγωνισμός στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης – το ‘VISTA’ προσελκύει τεχνικούς από όλο τον κόσμο

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εγγραφές για τον παγκοσμίως μεγαλύτερο και συνεχώς εξελισσόμενο διαγωνισμό που απευθύνεται σε τεχνικούς & προσωπικό συνεργείων με την ονομασία VISTA (Volvo International Service Training Awards). Φέτος, εκτιμάται ότι οι συμμετοχές των τεχνικών του παγκοσμίου δικτύου τεχνικής εξυπηρέτησης Volvo Trucks και Volvo Buses θα ξεπεράσουν τις 20.000. Μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων, ο διαγωνισμός στοχεύει να εξασφαλίσει τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των εξειδικευμένων τεχνικών.
Ανοίγει ο παγκοσμίως μεγαλύτερος διαγωνισμός στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης
Στον πιο πρόσφατο διαγωνισμό της περιόδου 2017-18, 240 ομάδες προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Οι 40 καλύτερες ομάδες, ανάμεσα σε αυτές και η ομάδα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη που εκπροσωπούσε την Ελλάδα, διαγωνίστηκαν στον τελικό

Παρά το διαγωνιστικό χαρακτήρα του, πρωταρχικοί στόχοι του VISTA είναι η ενθάρρυνση της συνεργασίας για την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και υπερηφάνειας, καθώς και η δημιουργία κινήτρων για αυτοβελτίωση και απόκτηση δεξιοτήτων. Είναι ένας τρόπος που βοηθά το προσωπικό των συνεργείων να βελτιώσει τις γνώσεις και την ποιότητα εργασίας του, κάτι που αποβαίνει προς όφελος της εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πελατών. 

Με εξαιρετικά ικανούς και ενθουσιώδεις τεχνικούς, τα συνεργεία της Volvo Trucks κάνουν διαγνώσεις βλαβών και επιδιορθώνουν προβλήματα φορτηγών ‘σωστά με την πρώτη φορά’ - ‘right first time’, έγκαιρα και σύμφωνα με υψηλά πρότυπα ποιότητας. Αυτά τα προσόντα είναι σημαντικά καθώς οι πελάτες μπορούν να πετυχαίνουν μέγιστο χρόνο λειτουργικότητας των φορτηγών τους.

«Ένα κορυφαίο δίκτυο τεχνικής εξυπηρέτησης είναι σημαντικό για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των πελατών μας» δήλωσε σχετικά ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. «Ο διαγωνισμός VISTA δείχνει πόσο σημαντικοί είναι οι μηχανικοί μας και ταυτόχρονα βελτιώνει το επίπεδο της τεχνικής τους κατάρτισης ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες από το καλύτερο τεχνικό προσωπικό στον κόσμο.» 

Ο διαγωνισμός VISTA κερδίζει έδαφος κάθε χρόνο και οι 20.000 φετινοί υποψήφιοι από το παγκόσμιο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων της Volvo θα συνεργαστούν σε περίπου 5.000 ομάδες. Ο διαγωνισμός VISTA βοηθά επίσης την Volvo Trucks να προσελκύσει και να εξασφαλίσει τους καλύτερους τεχνικούς για τα συνεργεία της. 

«Ο θεσμός VISTA World Championships προσφέρει στις ομάδες την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο τις ικανότητές τους και να διαγωνιστούν με τους καλύτερους μπροστά σε ένα κοινό δεκάδων χιλιάδων ατόμων. Το ‘VISTA’ είναι κάτι περισσότερο από διαγωνισμός, είναι μία γιορτή του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας, της πολυσυλλεκτικότητας και του ταλέντου, και αυτό το καθιστά μοναδικό» εξηγεί η Anna Rogbrant, VISTA Project Manager. 

 

Σχετικά με το διαγωνισμό VISTA

‘VISTA’ είναι συντομογραφία του Volvo International Service Training Awards. Το ‘VISTA’ ξεκίνησε το 1957, αρχικά σαν θεσμός για τεχνικούς της Volvo στη Σουηδία. 20 χρόνια αργότερα, μέχρι το 1977 είχε εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους προσελκύοντας εργαζόμενους από το παγκόσμιο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Volvo. Σήμερα, το VISTA διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για το προσωπικό των συνεργείων στον κόσμο. 

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλο το επίσημο δίκτυο της Volvo Trucks και της Volvo Buses και στους τεχνικούς της ανά όλο τον κόσμο. Σαν προϋπόθεση, οι συμμετέχουσες ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει δύο ενότητες με θεωρητικές και τεχνικές ερωτήσεις. 

Στον πιο πρόσφατο διαγωνισμό της περιόδου 2017-18, συνολικά 240 ομάδες προκρίθηκαν στα ημιτελικά που πραγματοποιήθηκαν στο Gothenburg στη Σουηδία. Οι  40 καλύτερες ομάδες, ανάμεσα σε αυτές και η ομάδα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη που εκπροσωπούσε την Ελλάδα, διαγωνίστηκαν στη συνέχεια στην πόλη της Βραζιλίας Curitiba, τον Ιούνιο του 2018 στα VISTA World Championships. Η ομάδα από την Εσθονία “Viies Ratas”  αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

 

Κα. Μαρία Αλεξανδράκη,
Marketing Assistant,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 - 34 83 300
e-mail: Maria.Alexandraki@saracakis.gr

 

Η Volvo Trucks προσφέρει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για απαιτητικούς επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά μέσων έως βαρέων φορτηγών. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο 2.100 αντιπροσώπων και συνεργείων σε περισσότερες από 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2018 η εταιρεία διέθεσε πάνω από 127.000 φορτηγά Volvo σε όλο τον κόσμο. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και συστημάτων κίνησης για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.