Trucks

Πενήντα χρόνια αφιερωμένα στην έρευνα αληθινών τροχαίων ατυχημάτων με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από τότε που η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων της Volvo Trucks ξεκίνησε συστηματικά να συγκεντρώνει και να αναλύει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικές με τροχαία ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες και να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα. Οι γνώσεις που έχει αποκομίσει είναι εξαιρετικά πολύτιμες στην εξέλιξη των συστημάτων και στη σχεδίαση των μελλοντικών οχημάτων, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των φορτηγών και εν γένει του τομέα μεταφορών.
Η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων - Accident Research Team (ART)
1,35 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο σε τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο. «Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια όλων των χρηστών των δρόμων, είτε βρίσκονται μέσα, είτε έξω από τα φορτηγά μας. Το όραμά μας είναι μηδενικά ατυχήματα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο» δήλωσε η Anna Theander, Επικεφαλής Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων (δεξιά), δίπλα στην Anna Wrige Berling, Διευθύντρια Οδικής & Προϊοντικής Ασφάλειας της Volvo Trucks (αριστερά).

Η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων - Accident Research Team (ART) εργάζεται με σκοπό τη βελτίωση τόσο της ενεργητικής όσο και της παθητικής ασφάλειας των φορτηγών Volvo. Η παθητική ασφάλεια σχεδιάζεται με σκοπό την ελαχιστοποίηση των συνεπειών του όποιου ατυχήματος, ενώ ενεργητική ασφάλεια σημαίνει αποφυγή ή περιορισμό της έκτασης μιας σύγκρουσης.  Εάν γίνει κατανοητό το πώς συμβαίνουν τα τροχαία ατυχήματα, με σχολαστική διερεύνηση πραγματικών περιστατικών, τότε μπορεί να αποφευχθεί η επανάληψή τους και να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές.

«Κάθε χρόνο 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται σε όλο τον κόσμο σε τροχαία ατυχήματα. Αυτό είναι για εμάς θέμα μέγιστης προτεραιότητας» εξηγεί η Anna Wrige Berling, Διευθύντρια Οδικής & Προϊοντικής Ασφάλειας της Volvo Trucks. «Οι προσπάθειες της Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων αποφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος για τους οδηγούς φορτηγών και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες των δρόμων. Επιπλέον,  η έρευνα υποστηρίζει το όραμά μας περί ασφάλειας, για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή φορτηγών Volvo.»

Ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες συμπληρώνουν τα προγραμματισμένα crash tests


«Η ασφάλεια είναι βασική αξία της Volvo από τότε που ιδρύθηκε η εταιρία» σχολιάζει η Anna Theander, Επικεφαλής Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων. «Το 1969 δημιουργήθηκε η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων για τη διερεύνηση τροχαίων ατυχημάτων σε πραγματικές συνθήκες. Στόχος ήταν και παραμένει να είναι η ασφαλέστερη κυκλοφορία στους δρόμους, με αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών στη σχεδίαση των μελλοντικών οχημάτων.»

Σήμερα, η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων είναι ένα διεπιστημονικό δίκτυο έρευνας της ασφάλειας με συμμετοχή πραγματογνωμόνων. Αυτοί συγκεντρώνουν και ανταλλάσσουν μοναδικά ευρήματα για τις αιτίες των ατυχημάτων σε αληθινές συνθήκες – που έρχονται να προστεθούν στις γνώσεις που αποκτώνται μέσω των εργαστηριακών crash tests. Επιπλέον, η ομάδα χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων και τοπικές στατιστικές κυκλοφοριακών συμβάντων για ακόμα βαθύτερη κατανόηση.

«Η βαθιά γνώση που αποκτά η ομάδα ART λειτουργεί ως πολύτιμη συνεισφορά και καθοδήγηση στην ασφάλεια για τις ομάδες προϊοντικής εξέλιξης» εξηγεί η Anna Wrige Berling. «Αν και η ομάδα ART δεν ασχολείται η ίδια με την ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας, η κατανόηση περίπλοκων σεναρίων ατυχημάτων από τους ειδικούς μας, προσφέρει στις ομάδες προϊοντικής εξέλιξης πρόσθετη γνώση και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία λύσεων που προχωρούν πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις.»

 

Η γνώση από το παρελθόν παρακαταθήκη για το μέλλον


«Επί 50 χρόνια, η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων μαθαίνει από το παρελθόν διερευνώντας τοποθεσίες ατυχημάτων και τροφοδοτεί με κρίσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια τους υπεύθυνους εξέλιξης προϊόντων» δήλωσε η Anna Theander. «Προσβλέποντας στο μέλλον, τα στοιχεία που αποκομίζει η ομάδα ART θα συνεχίσουν να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της Volvo Trucks για περαιτέρω βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τόσο των παραδοσιακών οχημάτων με οδηγό όσο και το νέων, αυτόνομων φορτηγών.»  

 

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πιέστε  εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

 

Κα. Μαρία Αλεξανδράκη,
Marketing Assistant,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 - 34 83 300
e-mail: Maria.Alexandraki@saracakis.gr

 

Η Volvo Trucks προσφέρει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για απαιτητικούς επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά μέσων έως βαρέων φορτηγών. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο 2.100 αντιπροσώπων και συνεργείων σε περισσότερες από 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2018 η εταιρεία διέθεσε πάνω από 127.000 φορτηγά Volvo σε όλο τον κόσμο. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και συστημάτων κίνησης για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.