Trucks

Το νέο Volvo FH με I-Save μειώνει τις δαπάνες καυσίμων έως και 7%

Προκειμένου να προσφέρει κορυφαία οικονομία καυσίμου στους πελάτες της, η Volvo Trucks παρουσιάζει το Volvo FH με I-Save. Ο νέος κινητήρας D13TC με ενημερωμένα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης καυσίμου, μπορεί να μειώσει τις δαπάνες καυσίμων έως και 7% στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων - χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική εμπειρία.
New Volvo FH with I-Save
Κατασκευασμένο ειδικά για τις απαιτητικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, το νέο Volvo FH με I-Save είναι το πιο οικονομικό σε καύσιμα φορτηγό της Volvo Trucks μέχρι σήμερα. Με το συνδυασμό του νέου κινητήρα D13TC με ενημερωμένες λειτουργίες εξοικονόμησης καυσίμου, μπορεί να μειώσει το κόστος του καυσίμου έως και 7%.

Η ζήτηση για μεταφορές στην Ευρώπη αυξάνεται και τα φορτηγά καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις. Ταυτόχρονα, οι μεταφορείς έχουν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία τους.

"Το Volvo FH με I-Save είναι η απάντησή μας σε αυτή την πρόκληση. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει την τελευταία τεχνολογία μας και στοχεύει στην ουσιαστική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Και αυτό γίνεται χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική εμπειρία" λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Στην καρδιά του Volvo FH με I-Save βρίσκεται ο νέος, υπερσύγχρονος D13TC, ο πιο οικονομικός σε καύσιμα κινητήρας μεγάλων αποστάσεων της Volvo Trucks μέχρι σήμερα. Διαθέτει έμβολα με πατενταρισμένη κυματοειδή σχεδίαση εσωτερικού για βελτιωμένη καύση και αυξημένη απόδοση, καθώς κατευθύνουν τη θερμότητα και την ενέργεια στο κέντρο των κυλίνδρων. Το πλεόνασμα ενέργειας από τα καυσαέρια χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την τροφοδοσία του κινητήρα με ισχύ, μέσω ενός πρόσθετου στροβίλου ροής καυσαερίων, της λεγόμενης μονάδας Turbo Compound.

Ο κινητήρας D13TC παράγει επιπλέον ροπή μέχρι 300 Nm, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο γκάζι και καύσιμο για να διατηρηθεί μια σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Είναι η ιδανική λύση για τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Άλλα χαρακτηριστικά του I-Save είναι και οι νέοι πίσω άξονες χαμηλής τριβής καθώς και το ενημερωμένο χαρτογραφικό σύστημα I-See που αναλύει τις κλίσεις του δρόμου και περιλαμβάνει λογισμικό αλλαγών ταχυτήτων βελτιστοποιημένο για εφαρμογές μεγάλων αποστάσεων. Τα συνδυασμένα οφέλη για την απόδοση από όλα αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν εξοικονόμηση καυσίμου έως και 7% σε σύγκριση με τον κινητήρα D13 Euro 6 Step D*.

“Έχουμε προσαρμόσει το I-Save έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μεταφορέων μεγάλων αποστάσεων, ειδικά εκείνων που κατά κανόνα διανύουν πάνω από 120.000 χλμ. ετησίως" λέει ο Mats Franzén, Powertrain Strategy Director της Volvo Trucks. "Όσο περισσότερο οδηγούν, τόσο περισσότερο επωφελούνται. Είναι ένας ισχυρός κινητήρας που προσφέρει και οικονομική και εξαιρετική εμπειρία οδήγησης. "

Το Volvo FH με I-Save θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από τις 11 Μαρτίου του 2019 στις ευρωπαϊκές αγορές.

*D13TC Euro 6 Step D με το πακέτο καυσίμου μεγάλων αποστάσεων (I-Save) σε σύγκριση με τον D13 eSCR Euro 6 Step D χωρίς πακέτο καυσίμου μεγάλων αποστάσεων. Η οικονομία καυσίμου που θα επιτευχθεί στην πράξη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η χρήση του αυτόματου πιλότου, η μορφολογία του εδάφους της διαδρομής, η εμπειρία του οδηγού και οι καιρικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικά

Κάθε χαρακτηριστικό του I-Save έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της δαπάνης καυσίμου.

Συμπεριλαμβάνεται στο Volvo FH με I-Save:

  • Κινητήρας D13TC (Turbo Compound) 460 ίππων (2 600 Nm) ή 500 ίππων (2 800 Nm)
  • Νέοι πίσω άξονες που συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου
  • Σβήσιμο κινητήρα στο ρελαντί
  • I-Cruise με I-Roll, το οποίο ρυθμίζει την ταχύτητα  έτσι ώστε να περιορίζεται η κατανάλωση καυσίμου
  • Αντλία υποβοήθησης τιμονιού με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση
  • Ενημερωμένο I-See
  • Ενημερωμένο I-Shift με βελτιστοποιημένο λογισμικό για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον:


κο. Γιώργο Παππά,
Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 - 34 83 744 και 6936129309 
e-mail: georgios.pappas@saracakis.gr

Σύνδεσμος  για video
Σύνδεσμος για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης



Η Volvo Trucks προσφέρει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για απαιτητικούς επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά μέσων έως και βαρέων φορτηγών. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο 2.100 αντιπροσώπων και συνεργείων σε περισσότερες από 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2018 η εταιρεία διέθεσε πάνω από 127.000 φορτηγά Volvo σε όλο τον κόσμο. Η Volvo Trucks αποτελεί μέρος του Ομίλου Volvo, που είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων και θαλάσσιων και βιομηχανικών κινητήρων στον κόσμο. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδας για το περιβάλλον.