Trucks

Η Volvo Trucks παρουσιάζει πειραματικά φορτηγά βαρέως τύπου για εργοταξιακές χρήσεις και για εθνικές μεταφορές

Η Volvo Trucks έχει αναπτύξει δύο ευρωπαϊκά ηλεκτρικά πειραματικά φορτηγά για εργοταξιακή χρήση και για εθνικές μεταφορές.

Πώς μπορεί να μειωθεί ο περιβαλλοντικός και κλιματικός αντίκτυπος της κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών παρόλο που η ζήτηση για μεταφορικές υπηρεσίες συνεχίζει να αυξάνεται; Η Volvo Trucks, έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα τις πωλήσεις ηλεκτρικών φορτηγών για αστικές μεταφορές, πιστεύει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστική εναλλακτική λύση και για τα βαρύτερα φορτηγά. Για να διερευνήσει και να επιδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα, η Volvo Trucks έχει αναπτύξει δύο Ευρωπαϊκά ηλεκτρικά πειραματικά φορτηγά για εργοταξιακή χρήση και για εθνικές μεταφορές.

Με αυτά τα ηλεκτρικά πειραματικά φορτηγά, η Volvo Trucks θα διερευνήσει, θα επιδείξει και θα αξιολογήσει τις επιμέρους λύσεις και θα μετρήσει το επίπεδο ενδιαφέροντος στην κοινωνία και την αγορά.

"Μακροπρόθεσμα, διακρίνουμε μεγάλες δυνατότητες στα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά για εθνικές μεταφορές και εργοτάξια. Με τα πειραματικά φορτηγά μας, στοχεύουμε να διερευνήσουμε και να προτείνουμε διαφορετικές λύσεις για το μέλλον, αξιολογώντας παράλληλα το επίπεδο ενδιαφέροντος στην αγορά και στην κοινωνία. Για να αυξηθεί η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα φορτηγά, η υποδομή φόρτισης πρέπει να επεκταθεί ταχύτατα, ενώ πρέπει να δοθούν ισχυρότερα οικονομικά κίνητρα για τους μεταφορείς που θα πρωτοπορήσουν, επιλέγοντας νέα οχήματα με χαμηλότερο περιβαλλοντικό και κλιματικό αποτύπωμα", δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.  

Τα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας των οδηγών και των εργαζομένων στις κατασκευές χάρη στη χαμηλή στάθμη θορύβου και τις μηδενικές εκπομπές καυσαερίων κατά τη λειτουργία τους. Επιπλέον, θα έχουν σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα σε πόλεις όπου υπάρχουν πολλά κατασκευαστικά έργα σε εξέλιξη. Λόγω της χαμηλής στάθμης θορύβου, αυτά τα φορτηγά δίνουν την δυνατότητα να εκτελούνται μεταφορές περισσότερες ώρες την ημέρα. Αυτό δίνει νέες δυνατότητες για εξορθολογισμό των εργασιών, για παράδειγμα σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα και σε μεταφορές εντός πόλεων και γύρω από αυτές.

Η μείωση των συνολικών κλιματικών επιπτώσεων του τομέα των μεταφορών είναι δυνατή με τη χρήση βαρέων ηλεκτρικών οχημάτων σε εθνικές μεταφορές. Η πλειονότητα των διανομών εμπορευμάτων με φορτηγά εντός της ΕΕ γίνεται σε περιφερειακό - εθνικό επίπεδο.

"Στην Ευρώπη υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός φορτηγών που χρησιμοποιούνται για εθνικές μεταφορές εμπορευμάτων με μέση ετήσια διανυόμενη απόσταση 80.000 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι η αυξημένη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για περιφερειακές διανομές θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά κλιματικά οφέλη, υπό την προϋπόθεση ότι η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από μη ορυκτούς πόρους" λέει ο Lars Mårtensson, Διευθυντής Περιβάλλοντος και Καινοτομίας της Volvo Trucks.
Το σχέδιο της Volvo Trucks για ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου για εργοταξιακή χρήση και εθνικές μεταφορές αρχίζει με την πιλοτική χρήση, από επιλεγμένους πελάτες στην Ευρώπη, ενός μικρού αριθμού μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων. Η ευρύτερη εμπορική διάθεση θα ακολουθήσει στο μέλλον.

"Η ταχύτητα εξάπλωσης της ηλεκτροκίνησης θα εξαρτηθεί από μια σειρά από παράγοντες. Από τη μία πλευρά, απαιτείται επέκταση της υποδομής φόρτισης και, από την άλλη πλευρά, πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν να παράσχουν επαρκή μεταφορική ικανότητα σε μακροπρόθεσμη βάση. Απαιτούνται οικονομικά κίνητρα για να προσελκύσουν περισσότερους μεταφορείς, προκειμένου να επενδύσουν σε ηλεκτρικά οχήματα. Οι αγοραστές μεταφορικών υπηρεσιών μπορούν με την σειρά τους να συμβάλουν με συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας και δείχνοντας μεγαλύτερη προθυμία να επενδύσουν σε βιώσιμες μεταφορές. Πολλές μεταφορικές εταιρείες έχουν πολύ μικρά περιθώρια κέρδους, επομένως κάθε νέα επένδυση πρέπει να είναι κερδοφόρα", εξηγεί ο Mårtensson.  

Παράλληλα με την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στον τομέα των μεταφορών, η συνεχής βελτίωση της αποδοτικότητας των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο για τις μεταφορές στα φορτηγά μεγάλων αποστάσεων για πολλά ακόμη χρόνια.

"Οι σημερινοί κινητήρες φορτηγών είναι αποδοτικοί μετατροπείς ενέργειας που μπορούν να λειτουργούν με πετρέλαιο ή με διάφορα ανανεώσιμα καύσιμα όπως το υγροποιημένο βιοαέριο ή το HVO και η σχετική τεχνολογία έχει δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης" δηλώνει ο Mårtensson.

Φορτηγά Volvo με εναλλακτικά καύσιμα / συστήματα μετάδοσης κίνησης

  • Volvo FL Electric και Volvo FE Electric. Και τα δύο αυτά φορτηγά είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά και προορίζονται, για παράδειγμα, για τοπικές διανομές και αποκομιδή απορριμμάτων σε αστικό περιβάλλον.
  • Volvo FH LNG και Volvo FM LNG. Το Volvo FH, ένα φορτηγό βαρέως τύπου για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και το Volvo FM ένα φορτηγό βαρέως τύπου για εθνικές μεταφορές λειτουργούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο ή βιοαέριο.
  • Volvo FE CNG. Το Volvo FE που λειτουργεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή βιοαέριο, προορίζεται για τοπικές διανομές και αποκομιδή απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα για την άποψη της Volvo Trucks σχετικά με τις βιώσιμες μεταφορές:

Οι πωλήσεις των Volvo FL Electric και Volvo FE Electric ξεκινούν

Ιστοσελίδα για την ηλεκτροκίνηση                     

Κέντρο γνώσεων

Δελτίο τύπου LNG                 

Δελτίο Τύπου I-Save

Λήψη εικόνων εδώ

Δείτε την ταινία εδώ

Δελτίο τύπου σε μορφή PDF

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Μαρία Αλεξανδράκη,
Marketing and Communication Executive CVM,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 - 34 83 300
e-mail: Maria.Alexandraki@saracakis.gr

Η Volvo Trucks προσφέρει ολοκληρωμένες μεταφορικές λύσεις για απαιτητικούς επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας μία πλήρη σειρά μεσαίων έως βαρέων φορτηγών. Η υποστήριξη των πελατών εξασφαλίζεται από ένα διεθνές δίκτυο αντιπροσώπων με 2.100 σημεία εξυπηρέτησης σε περισσότερες από 130 χώρες. Τα φορτηγά της Volvo συναρμολογούνται σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2019 η εταιρεία διέθεσε πάνω από 131.000 φορτηγά Volvo σε όλο τον κόσμο. Η Volvo Trucks είναι μέλος του ομίλου Volvo, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων έργων καθώς και κινητήρων για θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές. Ο Όμιλος προσφέρει επίσης λύσεις χρηματοδότησης και service. Το έργο της Volvo Trucks βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ποιότητας, της ασφάλειας και της φροντίδα για το περιβάλλον.