Trucks

Η Volvo Trucks προσφέρει αυτόνομη λύση μεταφοράς στην Brønnøy Kalk AS

Η Volvo Trucks μόλις υπέγραψε μία συμφωνία ορόσημο με την Brønnøy Kalk AS στη Νορβηγία, προσφέροντας την πρώτη της εμπορική αυτόνομη λύση για τη μεταφορά ασβεστόλιθου από ένα υπαίθριο λατομείο σε κοντινό λιμάνι.
Η Volvo Trucks μόλις υπέγραψε μία συμφωνία ορόσημο με την Brønnøy Kalk AS στη Νορβηγία, προσφέροντας την πρώτη της εμπορική αυτόνομη λύση για τη μεταφορά ασβεστόλιθου.
Η Volvo Trucks μόλις υπέγραψε μία συμφωνία ορόσημο με την Brønnøy Kalk AS στη Νορβηγία, προσφέροντας την πρώτη της εμπορική αυτόνομη λύση για τη μεταφορά ασβεστόλιθου.

Η λύση που προσφέρεται στην Brønnøy Kalk AS συνίσταται στη μεταφορά ασβεστολίθου από έξι αυτόνομα φορτηγά Volvo FH σε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα από τούνελ, από το λατομείο μέχρι τον θραυστήρα. Οι μέχρι τώρα δοκιμές έχουν στεφθεί με επιτυχία και θα συνεχιστούν όλο το 2018 έως ότου η λύση γίνει πλήρως λειτουργική, μέχρι τα τέλη του 2019.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων, επιτυχημένων προγραμμάτων αυτοματοποίησης σε ορυχεία/λατομεία, φυτείες ζαχαροκάλαμου και συλλογής απορριμμάτων. Αυτή η εμπορική λύση αντιπροσωπεύει μία συναρπαστική πρωτιά για την Volvo Trucks. Αντί να αγοράσει αυτόνομα φορτηγά, η Brønnøy Kalk αγοράζει μία λύση μεταφοράς – και συγκεκριμένα τη μεταφορά του ασβεστολίθου ανάμεσα σε δύο κόμβους.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς» σχολίασε ο Raymond Langfjord, Διευθύνων Σύμβουλος του λατομείο. «Ο ανταγωνισμός στη βιομηχανία είναι σκληρός. Προσπαθούμε συνεχώς να αυξήσουμε την απόδοση και παραγωγικότητά μας μακροπρόθεσμα, και επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε νέες ευκαιρίες στην τεχνολογία και τις ψηφιακές λύσεις. Αναζητούσαμε έναν αξιόπιστο και καινοτόμο συνεργάτη με τον οποίο να μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους για τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια. Με τη χρήση μιας αυτόνομης λύσης θα αυξηθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητά μας σε μία σκληρή παγκόσμια αγορά.»

«Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε μία αυτόνομη λύση η οποία ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών μας στον τομέα της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και της κερδοφορίας» σχολιάζει ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks. Οι απαιτήσεις των παγκόσμιων μεταφορών μεταβάλλονται συνεχώς με ταχύτατο ρυθμό και η βιομηχανία απαιτεί νέες και προηγμένες λύσεις για να προηγείται των εξελίξεων. Στόχος είναι να είμαστε πρώτοι στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που απαντούν σε αυτές τις ανάγκες» συνέχισε ο Claes Nilsson.

«Είναι συναρπαστικό που φτάσαμε στο σημείο να παρουσιάσουμε αυτόνομες λύσεις, δήλωσε ο Sasko Cuklev, Διευθυντής Αυτόνομων Λύσεων στη Volvo Trucks. Δουλεύοντας σε μία περιορισμένη περιοχή και σε προκαθορισμένη διαδρομή, μπορούμε να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερη αυτή τη λύση και να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες του συγκεκριμένου πελάτη. Αυτή σημαίνει συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων που παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία, απόδοση και αυξημένη παραγωγικότητα.»

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο πελάτης αγοράζει μία συνολική υπηρεσία μεταφοράς και πληρώνει ανά τόνο που παραδίδεται.

Δεδομένα: Η πρώτη αυτόνομη εμπορική λύση της Volvo Trucks

  •  Η συμφωνία καλύπτει μία αυτόνομη λύση μεταφοράς ασβεστολίθου από κόμβο σε κόμβο στο Brønnøy Kalk στο Velfjord, Νορβηγία.
  •  Εταίροι είναι οι Brønnøy Kalk AS και Volvo Trucks.
  •  Τα αυτόνομα φορτηγά της Volvo FH διαχειρίζεται ο χειριστής ενός ελαστικοφόρου φορτωτή.
  • Η διαδρομή περιλαμβάνει οδήγηση μέσα από τούνελ και στην ύπαιθρο

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον:

κο. Γιώργο Παππά,
Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας Φορτηγών Volvo,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 - 34 83 744 και 6936129309
e-mail: Georgios.pappas@saracakis.gr


Σύνδεσμος για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης:

http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspxrecordsWithCatalogName=Volvo+Trucks:38660,Volvo+Trucks:38661,Volvo+Trucks:38662,Volvo+Trucks:38663,Volvo+Trucks:38665,Volvo+Trucks:38666,Volvo+Trucks:38667,Volvo+Trucks:38668,Volvo+Trucks:38669#1542725677433_0


Σύνδεσμος για video:

https://www.youtube.com/watch?v=m4wLPfOz-c4&feature=youtu.bePDF

Volvo Trucks provides complete transport solutions for professional and demanding customers, offering a full range of medium to heavy duty trucks. Customer support is secured via a global network of 2,100 dealers and workshops in more than 130 countries. Volvo trucks are assembled in 16 countries across the globe. In 2017, more than 112,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses and construction equipment and marine and industrial engines. The Group also provides solutions for financing and service. Volvo Trucks´ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.