Trucks

Το Volvo FE αναβαθμίστηκε για απαιτητικές εργασίες στον τομέα αστικών μεταφορών

Η Volvo Trucks επεκτείνει την οικογένεια καμπινών χαμηλής εισόδου (LEC) για το Volvo FE με αρκετά νέα χαρακτηριστικά, κατάλληλα για απαιτητικές μεταφορές σε αστικές περιοχές. Τα περισσότερα από αυτά βελτιώνουν την ασφάλεια και την παραγωγικότητα των οδηγών. Παράλληλα, κινητήρες αερίου διατίθενται τώρα για όλους τους συνδυασμούς καμπίνας και πλαισίου του Volvo FE. Όλα αυτά καθιστούν το Volvo FE κατάλληλη επιλογή για υψηλές απαιτήσεις αστικών μεταφορών, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του χειριστή.
Volvo FE

Σε εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων, αστικές διανομές και μεταφορές οικοδομικών υλικών - μία καμπίνα χαμηλής εισόδου (low-entry cab) προσφέρει πλεονεκτήματα ασφάλειας και παραγωγικότητας που βοηθούν ακόμα και τις πιο απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας στην πόλη.

Πρώτον, η χαμηλή θέση οδήγησης βελτιώνει τη σφαιρική ορατότητα. «Το να βλέπεις τι συμβαίνει γύρω από το φορτηγό και να έχεις οπτική επαφή με ευάλωτους χρήστες των δρόμων όπως πεζούς και ποδηλάτες αποτελούν προκλήσεις όταν πρέπει να κινείσαι με ασφάλεια σε ένα απαιτητικό περιβάλλον πόλης. Τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες μεταφορών» δήλωσε ο Anders Edenholm, Διευθυντής τμήματος Διανομών της Volvo Trucks.

Δεύτερον, το χαμηλό σκαλοπάτι εισόδου επιτρέπει στον οδηγό να εργάζεται πιο αποδοτικά και ταυτόχρονα μειώνει την κίνδυνο τραυματισμού των γονάτων και αστραγάλων του.

Η σειρά καμπινών χαμηλής εισόδου επεκτείνεται με μία έκδοση, βελτιστοποιημένη για οδηγό και συνοδηγό και προαιρετικό κάθισμα συνοδηγού μα αερανάρτηση. Προσφέρει την ίδια απρόσκοπτη ορατότητα με το σημερινό μοντέλο, ενώ η χαμηλή θέση οδήγησης σημαίνει στενή επαφή με το περιβάλλον γύρω από το φορτηγό. Επιπλέον, το έξτρα παράθυρο στην πόρτα του συνοδηγού βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ορατότητα.

Η νέα έκδοση καμπίνας είναι μία ανταγωνιστική επέκταση της τρέχουσας σειράς Low-Entry που μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρεις επιβάτες, ενώ προσφέρει ελεύθερη διέλευση. Οι λειτουργίες αυτές είναι απαραίτητες σε ορισμένες εργασίες μεταφορών, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις, όπου η χαμηλή είσοδος είναι πλεονέκτημα.

«Στις αστικές διανομές, για παράδειγμα, ο οδηγός κάνει μόνος του όλη την οδήγηση και τις διανομές. Εν τούτοις, η χαμηλή είσοδος είναι ένα τεράστιο εργονομικό πλεονέκτημα εάν μπαίνεις και βγαίνεις από την καμπίνα πάνω από 50 φορές την ημέρα, ενώ η αυξημένη ορατότητα βελτιώνει την ασφάλεια για τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων» καταλήγει ο Anders Edenholm.

Η νέα έκδοση έχει τούνελ κινητήρα αντί επίπεδο πάτωμα. Η βελτιωμένη άνεση των επιβατών με το προαιρετικό κάθισμα με αερανάρτηση είναι υποχρεωτική για την ανάληψη κάποιας σύμβασης για δημόσιες υπηρεσίες σε μερικές αγορές.

Το Volvo FE και το μικρότερο Volvo FL διατίθενται επίσης με Adaptive Cruise Control και Adjustable Speed Limiter. Οι λειτουργίες είναι σχεδιασμένες για να βοηθούν τον οδηγό να κρατά τις αποστάσεις και τη σωστή ταχύτητα, κάνοντας αυτά τα φορτηγά ακόμα πιο κατάλληλα για αστικές εργασίες μεταφορών με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το Volvo FE προσφέρει επιλογές κινητήρων που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις επιδόσεων και μία ευρεία σειρά τοπικών περιβαλλοντικών κινήτρων και κανονισμών. Κινητήρες Diesel διατίθενται από 250 έως 350 hp - όλοι μπορούν να λειτουργούν με HVO ενώ η έκδοση 320 hp λειτουργεί επίσης με 100% βιοντίζελ. Επιπλέον αυτού, το Volvo FE CNG προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων και λειτουργεί με βιοαέριο. Το Volvo FE CNG μπορεί τώρα να συνδυαστεί με όλες τις εκδόσεις καμπίνας - ανάμεσά τους και η νέα καμπίνα χαμηλής εισόδου.

13 Μαρτίου, 2018

Δεδομένα Volvo FE LEC

Καμπίνα: Ελεύθερης διέλευσης με καθίσματα για μέχρι τέσσερα άτομα ή καμπίνα βελτιστοποιημένη για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ύψος εισόδου 530 mm, 440 mm με τη λειτουργία χαμηλώματος ανάρτησης ενεργοποιημένη (ελαστικά 315/70R22.5). Πόρτες με γωνία ανοίγματος 90 μοιρών
Διάταξη αξόνων: 4x2 or 6x2 με σύστημα διεύθυνσης και στον πίσω άξονα.
Κινητήρας: Volvo D8K Euro 6 που αποδίδει 250, 280, 320 ή 350 hp, ή Volvo G9K Euro 6 που αποδίδει 320 hp.
Κιβώτια: Volvo I-Shift ή πλήρως αυτόματο κιβώτιο Allison.