Trucks

Η νέα οδηγία Euro 6 Step D απαιτεί τα οχήματα να συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων σε κανονικές συνθήκες χρήσης. Ανάμεσα στα μέτρα που έλαβε η Volvo Trucks για τη συμμόρφωση με τους αυστηρούς νέους κανονισμούς, είναι ένα νέο λογισμικό κινητήρα και η βελτιωμένη επίστρωση στο σύστημα μετεπεξεργασίας των καυσαερίων.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας D13 diesel χρησιμοποιεί επίσης νέο τύπο λιπαντικού χαμηλού ιξώδους VDS-5 και νέα ελατήρια λαδιού στα έμβολα που μειώνουν την κατανάλωση και τις εσωτερικές τριβές. Επιπλέον, ο κινητήρας 500 hp εξοικονομεί έξτρα καύσιμο έχοντας την ίδια υψηλότερη αναλογία συμπίεσης με τις εκδόσεις 460 και 420 hp.

Το λογισμικό I-See ελέγχει μέσω χαρτογράφησης τη διαδρομή και προσαρμόζει ανάλογα την επιλογή σχέσεων, την επιτάχυνση και το φρένο του κινητήρα. Είναι σχεδιασμένο για να αξιοποιεί την κινητική ενέργεια του φορτηγού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ενσωματώνει αρκετές αναβαθμίσεις, όπως νέα στρατηγική επιλογής σχέσεων και ρολαρίσματος ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη του σχετικού συστήματος I-Roll.

«Αυτές οι βελτιώσεις θα βοηθήσουν στη συμβατότητα με τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν την κατανάλωση για τα Volvo FH,  FM και FMX φορτηγά μας,» δήλωσε ο Claes Nilsson.

Οι νέοι αναβαθμισμένοι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι για παραγγελία από το τέλος του Δεκέμβρη του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον:

κο. Γιώργο Παππά,
Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας Φορτηγών Volvo,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 - 34 83 744 και 6936129309
e-mail: georgios.pappas@saracakis.gr

 

Σύνδεσμος για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης : https://bit.ly/2E561r5

Σύνδεσμος  για video: https://youtu.be/YJMUtL0rXEA