Trucks

Όσο μεγαλύτερη η χωρητικότητα της μπαταρίας τόσο το καλύτερο, σωστά;

Πόση απόσταση μπορούμε να διανύσουμε μέχρι να χρειαστούν επαναφόρτιση οι μπαταρίες; Πολλές από τις συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα σχετίζονται με την αυτονομία τους.Όσο μεγαλύτερη η χωρητικότητα της μπαταρίας τόσο το καλύτερο, σωστά;
Αστικές διανομές ειδών καθημερινής χρήσης.

“Φυσικά, θα πρέπει να έχετε αρκετή διαθέσιμη ενέργεια στο φορτηγό σας προκειμένου να καλύψετε το εύρος των μετακινήσεών σας. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να κυκλοφορείτε με περισσότερες μπαταρίες από όσες χρειάζεστε” λέει η Anna Thordén, Υπεύθυνη προϊόντων ηλεκτροκίνησης της Volvo Trucks. 

Για μεταφορές στην αστική κυκλοφορία είναι συχνά περισσότερο σημαντικό να μπορείτε να μεταφέρετε μεγάλο φορτίο από το να καλύπτετε μεγάλες αποστάσεις. Ένα τυπικό φορτηγό αστικών διανομών σπάνια διανύει αποστάσεις μεγαλύτερες των 200 km ημερησίως και τα απορριμματοφόρα διανύουν ακόμα μικρότερες αποστάσεις. Για να επιτύχουμε τον ιδανικό συνδυασμό ωφέλιμου φορτίου και αυτονομίας, η χωρητικότητα της μπαταρίας θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί με βάση τις επιμέρους ανάγκες. Αυτό αποτελεί τη βάση των αποτελεσματικών και οικονομικών μεταφορών και συμβάλλει στον περιορισμό των επιπτώσεων για το περιβάλλον. 

“Οι ειδικοί μας αναλύουν τη μεταφορική εργασία, τα προγραμματισμένα δρομολόγια, τη μορφολογία του εδάφους, την επιθυμητή ικανότητα φορτίου και τις ανάγκες φόρτισης, σε κάθε επιμέρους περίπτωση. Στη συνέχεια προτείνουμε μια λύση η οποία καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Αυτό ισχύει για ολόκληρο το φορτηγό, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών του” εξηγεί η Anna Thordén.

Πόση λοιπόν απόσταση μπορεί να διανύσει το όχημα με μια φόρτιση; Μια μονολεκτική απάντηση είναι μέχρι 300 χλμ*. Η καλύτερη απάντηση όμως είναι στην πραγματικότητα μια ερώτηση: πόσο μεγάλη απόσταση πρέπει να διανύσετε; 

* Volvo FL Electric για αστικές διανομές με χωρητικότητα μπαταρίας 100–300 kWh.