Ιδιωτικo απoρρητο

Η εταιρεία «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε.» η οποία εδρεύει επί της Λ. Αθηνών 71, 101 73, Αθήνα, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας VOLVO TRUCKS, ενδιαφέρεται για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και ιδιαίτερα για τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν κατά τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Γι’ αυτό το λόγο επιθυμούμε να γνωρίζετε τον τρόπο που συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή ενδεχομένως γνωστοποιούμε τις πληροφορίες σας.

Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα

Για την χρήση των υπηρεσιών μας η συλλογή ορισμένων προσωπικών δεδομένων ή πληροφοριών ταυτοποίησης χρήστη (PII) είναι απαραίτητη. Επίσης, ενδέχεται να αποθηκεύονται ορισμένα στοιχεία τα οποία παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα αυτή (λ.χ. η ιστοσελίδα από την οποία τυχόν συνδεθήκατε με την παρούσα ιστοσελίδα, η ημερομηνία της επίσκεψής σας κλπ.). Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα και το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας.

Τα δεδομένα σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση ενός χρήστη με μοναδικό τρόπο μεταξύ άλλων, με σκοπό την εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων, μηνυμάτων ή περιεχομένου.

Ποιος είναι ο σκοπός και η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας;

Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η διαφήμιση και η άμεση εμπορική προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών μας. Για την πραγμάτωση του σκοπού αυτού θα προβούμε στη συλλογή και εν γένει επεξεργασία μόνο όσων δεδομένων είναι αναγκαία, συναφή και κατάλληλα για τον σκοπό της επεξεργασίας. H επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης διενεργείται χάριν εξυπηρέτησης εννόμου συμφέροντος μας.  Περαιτέρω σε περίπτωση συλλογής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν είτε μέσω της εγγραφής σας στο Newsletter είτε της συμπλήρωσης της Φόρμας Επικοινωνίας είτε λόγω συμμετοχής σας σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα (όπως κληρώσεις ή άλλες προσφορές), θα ζητείται κατά περίπτωση η ρητή ελεύθερη, ρητή, ειδική, σαφή και εν πλήρη επιγνώσει συγκατάθεσή σας. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να λάβετε τα στοιχεία της δικής σας δήλωσης συγκατάθεσης (ημερομηνία, ώρα κτλ). Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα. Εφόσον επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση dpo@saracakis.gr.

 

Πληροφορίες που εσείς παρέχετε 

Κατά την πλοήγησή σας στον ιστότοπο ενδέχεται να σας ζητηθεί η υποβολή προσωπικών σας πληροφοριών προκειμένου να επωφεληθείτε ορισμένων υπηρεσιών/ παροχών μας (π.χ. εγγραφές σε ενημερωτικά δελτία (newsletter) ή να συμμετέχετε σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα (όπως κληρώσεις ή άλλες προσφορές). Ενδέχεται να συνδυάσουμε τις πληροφορίες που υποβάλλετε με άλλες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από εσάς, είτε εντός είτε εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου, για παράδειγμα, του ιστορικού αγορών σας.


 

Παθητική συλλογή και χρήση πληροφοριών 

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, είναι τεχνικά διαμορφωμένο έτσι ώστε να μεταδίδει αυτόματα τα παρακάτω δεδομένα ("δεδομένα καταγραφής") στο διακομιστή μας, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύουμε σε αρχεία καταγραφής:

•             Ημερομηνία πρόσβασης

•             Ώρα πρόσβασης

•             URL της ιστοσελίδας η οποία σας παρέπεμψε σε εμάς

•             Αρχείο που ανακτήθηκε

•             Όγκος δεδομένων που μεταδόθηκαν

•             Τύπος και έκδοση προγράμματος περιήγησης

•             Λειτουργικό σύστημα

•             Διεύθυνση IP

•             Όνομα τομέα του δικού σας παρόχου πρόσβασης στο διαδίκτυο

Πρόκειται αμιγώς για πληροφορίες οι οποίες δεν επιτρέπουν την ταυτοποίησή σας. Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να σας παρέχουμε σωστά το περιεχόμενο που μας έχετε ζητήσει. Τα δεδομένα καταγραφής αναλύονται αποκλειστικά για στατιστικούς λόγους, προκειμένου να βελτιωθεί η ιστοσελίδα μας καθώς και οι λειτουργίες που εμπεριέχει.

Οι παραπάνω πληροφορίες συλλέγονται με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών και μέσων, όπως διευθύνσεις πρωτοκόλλου Διαδικτύου, cookies, Internet tags, καθώς και συλλογή δεδομένων πλοήγησης.

Διαβάστε την Πολιτική σχετικά με τα cookies και ελέγξτε τον Πίνακα ρυθμίσεων cookies για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα cookies. Σε αυτήν την Πολιτική, θα βρείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των cookies εάν δεν συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Χρήση των πληροφοριών που συλλέγουμε

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας προκειμένου

  • Να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες ή/και προϊόντα.

  • Να διευκολύνουμε τη διαδικασία διανομής/παράδοσης υπηρεσιών ή/ και προϊόντων μας.

  • Να σας στέλνουμε ενημερωτικά δελτία, πληροφορίες ή υλικό που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

  • Να συλλέγουμε στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα της σελίδας.

  • Να προβαίνουμε σε ανίχνευση, πρόληψη και αντιμετώπιση απάτης ή λοιπών παράνομων δραστηριοτήτων.

  • Να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των εκδηλώσεών και λοιπών προωθητικών ενεργειών μας.

  • Να διατηρούμε (μέσω επικαιροποιήσεων) τη λίστα επαφών μας.

 

Επεξεργασία Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε», επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της VOLVO TRUCKS στην Ελλάδα, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, ή/και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες  με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων θα έχει στη διάθεσή  της αρχείο και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα δεδομένα σας θα αποθηκεύονται υπό μορφή που επιτρέπουν την ταυτοποίηση σας ως υποκείμενα αυτών μόνο για το διάστημα που απαιτείται και αποκλειστικά για το σκοπό της επεξεργασίας. Ενδέχεται τα δεδομένα σας να μεταβιβαστούν σε περαιτέρω αποδέκτες, που θα ενεργούν στο όνομα και για λογαριασμό μας στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης, για την επίτευξη του ως άνω νόμιμου σκοπού (π.χ. διαφημιστικές εταιρίες- εξωτερικοί συνεργάτες της «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε», εταιρείες του Ομίλου Volvo) εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Για τα στοιχεία των αποδεκτών μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα στη διεύθυνση dpo@saracakis.gr. Πέραν των ανωτέρω, τα δεδομένα σας δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους-αποδέκτες ή σε τρίτες χώρες για εμπορικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και ρητή συγκατάθεση σας.

Τα δεδομένα σας θα διατηρούνται για μια τριετία από την αποθήκευσή τους, εκτός αν επιβάλλεται η διατήρησή τους από την ευρωπαϊκή ή την ελληνική νομοθεσία.

Τα δικαιώματά σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ):

  • Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε αν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, αποτέλεσαν ή θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και σε κάθε περίπτωση να απαιτήσετε από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωση αυτών σε περίπτωση ελλείψεων. Κατά την ενημέρωση των προσωπικών σας στοιχείων, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας 

  • Σε περίπτωση μη ρητής συγκατάθεσής σας καμία απόφαση δε θα λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης προφίλ.  Μπορείτε να λαμβάνετε,  τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να τα διαβιβάζετε, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση, αρκεί αυτό, να μην επηρεάζει  δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων. 

  • Υπό τις προϋποθέσεις του νόμου μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τον περιορισμό της επεξεργασίας που αυτά υφίστανται.

  • Έχετε δικαίωμα να προβάλλετε οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν.

  • Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία  των δεδομένων σας για  σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, αν αυτή σχετίζεται με την απευθείας εμπορική προώθηση. Σε περίπτωση άσκησης του παραπάνω δικαιώματος τα  προσωπικά σας δεδομένα δε θα υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία για τους σκοπούς αυτούς.

  • Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε και να ζητήσετε τον περιορισμό ορισμένων πράξεων επεξεργασίας των δεδομένων σας.

  • Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση που κρίνετε ότι τα δεδομένα σας υφίστανται μη νόμιμη επεξεργασία.

 

Τρόπος άσκησης των άνω δικαιωμάτων: 

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, καθώς και για κάθε πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε υποβάλλετε αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@saracakis.gr. Κατά κανόνα, το αίτημά σας θα ικανοποιείται, εντός μηνός από την παραλαβή του. Οι πληροφορίες, κάθε ανακοίνωση καθώς και όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνονται κατά τα άρθρα 15 έως 22 και 34 GDPR, παρέχονται δωρεάν.

Επίσης, διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί και την υποβολή σχετικών παραπόνων είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλό της (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).

 

Ασφάλεια

Η «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε» εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων σας έναντι των κινδύνων. Ωστόσο, κανένα σύστημα πληροφοριών δεν είναι 100% ασφαλές. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων σας.

 

Πολιτική απορρήτου και Παιδιά

Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί και προορίζεται για χρήση από ενήλικες. Αν είστε  ανήλικος κάτω από το ηλικιακό όριο, από το οποίο απαιτείται η γονική συναίνεση στη χώρα σας, θα πρέπει να ελέγξετε τους όρους της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου από κοινού με το γονέα ή τον κηδεμόνα σας για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε και αποδέχεσθε αυτούς τους όρους.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες από ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα του, ενώ θα έπρεπε να έχει ληφθεί τέτοια συγκατάθεση, θα διαγράφουμε τις πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ IP

H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής (Η/Υ) του επισκέπτη / χρήστη / μέλους έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στην Ιστοσελίδα/Εφαρμογή, αποθηκεύεται και δύναται να αξιοποιηθεί από την σελίδα, εάν είναι αναγκαίο, στην περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας/Εφαρμογής εκ μέρους του επισκέπτη / χρήστη / μέλους.

Πρόσβαση στο Λογαριασμό Χρήστη της VOLVO TRUCKS

Η ιστοσελίδα μας περιέχει σύνδεσμο (link) προς πλατφόρμες της VOLVO TRUCKS που αφορούν το όχημά σας και τις οποίες διαχειρίζεται ο Όμιλος Volvo. Η παρούσα δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύει όσον αφορά στην πρόσβασή σας στις παραπάνω πλατφόρμες. Για την Πολιτική Απορρήτου που ισχύει κατά τη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.volvotrucks.com/en-en/misc/privacy.html . Όταν εισέρχεστε στις υπηρεσίες της VOLVO TRUCKS, θα παραμείνετε συνδεδεμένοι μέχρι να πατήσετε Αποσύνδεση από το λογαριασμό σας. Αν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή ή μοιράζεστε τη συσκευή σας με άλλο χρήστη, σας συμβουλεύουμε να αποσυνδέετε και να σβήνετε τα Cookies από τη συσκευή κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα ώστε να προστατεύσετε το λογαριασμό σας και τις Προσωπικές σας Πληροφορίες. Αλλιώς, κάθε άλλος χρήστης της συσκευής θα μπορεί να δει και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας της ιστοσελίδας

Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης επικοινωνεί μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, η παροχή εκ μέρους του χρήστη προσωπικών δεδομένων του γίνεται οικειοθελώς και αποκλειστικά κατά την ελεύθερη βούληση του χρήστη. Θα επεξεργαστούμε τα εν λόγω παρασχεθέντα προσωπικά δεδομένα μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δίκτυα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ενδέχεται εντός της Ιστοσελίδας μας να προσφέρεται η δυνατότητα διαμοιρασμού σε Κοινωνικά Δίκτυα και άλλα συναφή εργαλεία που σας επιτρέπουν να μοιραστείτε τις δράσεις σας εντός της Ιστοσελίδα με άλλες εφαρμογές, ιστοσελίδες ή μαζικά μέσα ενημέρωσης, και το αντίστροφο. Η χρήση τέτοιων χαρακτηριστικών επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών με τους φίλους σας ή το γενικό κοινό, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε καθορίσει στο προσωπικό σας προφίλ. Παρακαλούμε ανατρέξτε στις πολιτικές απορρήτου αυτών των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας.

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων

Σας ζητούμε να μην μας στέλνετε μέσω e-mail και να μην μας αποκαλύπτετε μέσω χρήσης της πλατφόρμας επικοινωνίας ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αυτής της κατηγορίας δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση το σκοπό της επεξεργασίας, όπως αυτός ορίζεται παραπάνω.

Links

Η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες. Η παρούσα δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύει όσον αφορά στην πρόσβαση του χρήστη σε άλλες ιστοσελίδες.

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή η πολιτική ενδέχεται να αλλάξει κατά περιόδους. Οι αλλαγές θα εμφανίζονται εδώ. Πριν από οποιαδήποτε τροποποίηση της παρούσας πολιτικής, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε την αναθεωρημένη πολιτική πριν επιλέξετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας.