Το Volvo FMX είναι ένα εξαιρετικά σκληροτράχηλο φορτηγό για απαιτητικές εργασίες

Το πιο σκληροτράχηλο φορτηγό μας όλων των εποχών

Έχει αρκετή δύναμη ώστε να ρυμουλκήσει μέχρι 32 τόνους. Τόσο γεροδεμένο που συνεχίζει ακάθεκτο μετά από επαφή με τοίχο από σκυρόδεμα. Οι γωνίες του προφυλακτήρα είναι από χάλυβα υψηλής αντοχής με πάχος 3 χιλιοστών. Οι προβολείς βρίσκονται ψηλά ώστε να μην είναι επιρρεπείς στα κτυπήματα. Εάν καταφέρετε να του κάνετε κάποια υπολογίσιμη ζημιά (κάτι που είναι απίθανο), τα διαιρούμενα τμήματα του αμαξώματος φροντίζουν να μένει η ζημιά απομονωμένη. Και με τις εμφανείς βίδες, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Και όλα αυτά φροντίζουν ώστε το Volvo FMX να μην σταματά πουθενά και να βρίσκεται στο εργοτάξιο, εκεί όπου είναι η θέση του.

Προσθέσαμε αρκετά μέρη από χάλυβα κι όμως η αύξηση του βάρους ήταν ελάχιστη, γύρω στα πέντε με έξι κιλά. Το κέρδος σε στιβαρότητα είναι πολλαπλάσιο.

Hans Bergqvist

Σχεδιαστής Volvo FMX, Volvo Trucks

Δύναμη έμφυτη στο σχεδιασμό

Υπάρχει λόγος για τον τετραγωνισμό

Ο νέος μηχανισμός ρυμούλκησης, η νέα bull bar, η νέα ποδιά του κινητήρα, όλα συνδέονται με την εμπρόσθια προστατευτική δοκό, μέσα από ευμεγέθη στηρίγματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ γερό τετραγωνισμένο εμπρόσθιο τμήμα. Οι συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα απορροφούνται και οι ιδιοσυχνότητες εξαλείφονται σχεδόν τελείως – και το ίδιο τα τραντάγματα της καμπίνας που τις συνοδεύουν. 

Τεράστια ισχύς ρυμούλκησης

Ο μηχανισμός ρυμούλκησης

Ενα μονοκόμματο εξάρτημα από χυτοσίδηριο, με τόση δύναμη ώστε να ωθεί ή να τραβά μέχρι και 32 τόνους. Τόσο δυνατό που εάν ακουμπάτε στους άξονες και οι τροχοί είναι στον αέρα, ένας εκσκαφέας ή άλλο φορτηγό Volvo FMX μπορεί να ρυμουλκήσει το όχημα στη στιγμή. Και επειδή ο μηχανισμός ρυμούλκησης είναι προσβάσιμος, σημαίνει ότι μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σαν σκάλα για να σκαρφαλώσετε στο εμπρόσθιο μέρος του φορτηγού.

Ο μηχανισμός ρυμούλκησης έχει και άλλα πλεονεκτήματα
Αποδίδει άριστα σε δοκιμές πρόσκρουσης

Με δοκιμές πρόσκρουσης

Προσπαθήσαμε να διαπεράσουμε το εμπρόσθιο μέρος χρησιμοποιώντας έναν χαλύβδινο στύλο και πίεση ίση με σχεδόν 3 τόνους. (Η τετραγωνισμένη στο σχήμα κατασκευή ενεργεί ως ελατήριο και επανέρχεται σχεδόν απόλυτα στο αρχικό της σχήμα). Το οδηγήσαμε κόντρα σε ένα μεγάλου βάρους όγκο από σκυρόδεμα. (Το χαλύβδινο εμπρόσθιο μέρος λυγίζει ελαφρά, ωστόσο διατηρείται το σχήμα του σε μεγάλο βαθμό). Και προβήκαμε σε αρκετές ακόμα εντυπωσιακές δοκιμές πρόσκρουσης. Όταν λοιπόν λέμε ότι το Volvo FMX είναι το πιο στιβαρό μας φορτηγό όλων των εποχών, το εννοούμε.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Έτοιμοι για σκληράδα;

Ο αντιπρόσωπος της Volvo Trucks είναι έτοιμος να σας ξεναγήσει σε όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Volvo FMX το πιο στιβαρό μας φορτηγό όλων των εποχών.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας