Οι δύσκολες συνθήκες οδήγησης δεν αποτελούν εμπόδιο για το Volvo FMX

Κορυφαίες δυνατότητες κίνησης

Όταν ο δρόμος έχει κρυφτεί κάτω από τη λάσπη ή την άμμο, ο μόνος τρόπος να μην μπλέξεις, είναι να συνεχίσεις χωρίς διακοπή τη διαδρομή σου. Ο αυτόματος έλεγχος πρόσφυσης (ATC) σε βοηθά να το κάνεις. Αυτό το επαναστατικό χαρακτηριστικό συμπλέκει αυτόματα τον εμπρόσθιο άξονα ακριβώς τη στιγμή που τον χρειάζεστε – και τον απενεργοποιεί όταν δεν υφίσταται ανάγκη. Υπάρχει και το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo που σας επιτρέπει να στρίβετε χωρίς κόπο και εξομαλύνει τις ανωμαλίες του δρόμου.

Ο ATC προσφέρει όλα τα οφέλη ενός κατ' επιλογή κινούμενου εμπρόσθιου άξονα και ταυτόχρονα είναι εξίσου βολικός με ένα μόνιμο σύστημα.

Jonas Odermalm

Υπεύθυνος Τμήματος Χωματουργικών, Volvo Trucks

Ο αυτόματος έλεγχος πρόσφυσης σας βοηθά σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες

Χωρίς συμβιβασμούς

Ο κινούμενος εμπρόσθιος άξονας φροντίζει να μη βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Αλλά όταν συμπλεχθεί, περιορίζει την ευελιξία. Σε αντίθεση με τα συστήματα μόνιμης τετρακίνησης, ο αυτόματος έλεγχος πρόσφυσης σας παρέχει τη χρυσή τομή. Όταν ενεργοποιηθεί ο κινούμενος εμπρόσθιος άξονας, έχετε όση πρόσφυση χρειάζεστε. Και όταν έχει απενεργοποιηθεί (που συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις), βελτιώνεται η ευελιξία του φορτηγού σας.

Ανακαλύψτε τον Αυτόματο έλεγχο πρόσφυσης
Το Volvo Dynamic Steering: σας δίνει περισσότερο έλεγχο και με μεγαλύτερη ευκολία

Τιμόνι που δεν σας κουράζει

Όταν οι οδικές συνθήκες είναι δύσκολες, θα χρειαστείτε το Volvo Δυναμική Οδήγηση. Η ευφυής τεχνολογία του προσφέρει υψηλότερη δύναμη στριψίματος κατά μέχρι 85% και απορροφά τις διαταραχές. Μπορείτε λοιπόν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομαλότερη και πιο σταθερή πορεία.

Και άλλοι λόγοι για να αγαπήσετε το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo
Τεμπέλης για συζυγή άξονα

Σηκώστε τον άξονα. Μικρότεροι κύκλοι στροφής

Ο τεμπέλης για συζυγή άξονα σας επιτρέπει να αποσυμπλέξετε και να ανεβάσετε έναν από τους κινητήριους άξονες. Όταν ο άξονας είναι ανεβασμένος, το φορτηγό συμπεριφέρεται περίπου σαν 4x2 ή 6x2, με αποτέλεσμα μικρότερο κύκλο στροφής και σημαντικά βελτιωμένη ευελιξία. Επίσης μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και 3%.

Μάθετε περισσότερα το σύστημα τεμπέλη για συζυγή άξονα
Τα φορτηγά Volvo FMX διαθέτουν εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος όταν είναι τελείως φορτωμένα

Πιο απόκρημνες ανηφόρες, πιο βαθιά χαντάκια

Μετακινήσαμε τον κινούμενο εμπρός άξονα κατά 100 χιλιοστόμετρα προς τα εμπρός, προκειμένου να βελτιωθεί η γωνία προσέγγισης του φορτηγού. Και αλλάξαμε το σχεδιασμό (από κορωνοπινιό σε έδρανα) ώστε να είναι πιο ανθεκτικός και με ομαλή μορφή. Ακόμα, ενσωματώσαμε την παράλληλη ράβδο πίσω από τον άκαμπτο άξονα, έτσι ώστε το χαμηλότερο σημείο του οχήματος να είναι ο στιβαρός άξονας και να βελτιωθεί σημαντικά η απόσταση από το έδαφος με τελείως φορτωμένο όχημα.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Μην αρκείστε στα λόγια μας

Βιώστε οι ίδιοι την κορυφαία ευκινησία με μια επίσκεψη στον τοπικό αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας