Από την πρώτη κιόλας ημέρα, το Volvo Dynamic Steering έχει προσφέρει απόλυτη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και απόλυτο έλεγχο σε χαμηλές ταχύτητες. Η τελευταία έκδοση του συστήματος έχει να επιδείξει μερικά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά για τις καθημερινές σας δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Τώρα διαθέτει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και σας βοηθά να διατηρείτε τη θέση σας στο δρόμο. Μπορεί ακόμα και να επέμβει όταν εντοπίσει επικείμενο γλίστρημα ή ολίσθηση.

Το Dynamic Steering στις καθημερινές σας δραστηριότητες

Με το Volvo Dynamic Steering, εξαλείφονται οι κραδασμοί και τα κλοτσήματα που περνούν από το τιμόνι κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα. Διευκολύνονται ακόμα και ελιγμοί με όπισθεν και σε περιορισμένους χώρους. Η αντίσταση του τιμονιού μειώνεται κατά μέχρι 70% σε χαμηλές ταχύτητες. Επιπλέον, το τιμόνι επανέρχεται αυτόματα στο κέντρο μόλις ο οδηγός ελαττώσετε τη δύναμη με την οποία κρατάτε το τιμόνι.

Σε υψηλότερες ταχύτητες, το φορτηγό διατηρεί αταλάντευτα την κατεύθυνση που έχει επιλέξει ο οδηγός, ακόμα και σε κακούς δρόμους κει με ισχυρούς πλευρικούς ανέμους. Η τεχνολογία λειτουργεί χρησιμοποιώντας το υδραυλικό τιμόνι του φορτηγού, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενου ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος ρυθμίζει συνεχώς τις πληροφορίες από το τιμόνι και παρέχει αυξημένη δύναμη στριψίματος όταν και εάν τη χρειαστείτε.

Ο χρόνος που δαπανάται για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας είναι μικρότερος

Ο χρόνος που δαπανάται για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας είναι μικρότερος

Με το Volvo Dynamic Steering της Volvo, μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα τις ρυθμίσεις του τιμονιού σας μέσω μενού στο ταμπλό και αρχίστε το ταξίδι σας. Ακόμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα Υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, ανάλογα με το σημείο όπου κινείται το όχημα, με το άγγιγμα ενός πλήκτρου. Η Υποβοήθηση σταθερότητας πάντα λειτουργεί στο παρασκήνιο.

Volvo Dynamic Steering με προσωπικές ρυθμίσεις

Volvo Dynamic Steering με προσωπικές ρυθμίσεις

Αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε το σύστημα διεύθυνσης μέσω του μενού προεπιλογών του Dynamic Steering. μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα εύρος προκαθορισμένων θέσεων λειτουργίας ή να εξατομικεύσετε απόλυτα τη ρύθμιση του τιμονιού, μέσω ενός Μενού εξατομίκευσης (Custom).

Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας

Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας

Εάν το φορτηγό σας αρχίσει να ολισθαίνει, έστω και λίγο, τότε το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας επεμβαίνει και σας παρέχει μια ελαφρά υποβοήθηση στο τιμόνι για να σας βοηθήσει να στρίψετε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταθεροποιήσετε το όχημα. Οι αισθητήρες που υπάρχουν σε ποικίλα σημεία, παρατηρούν την ταχύτητα περιστροφής του φορτηγού.

Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας

Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας

Όταν κινείστε με ταχύτητα άνω των 55 χλμ/ώρα, επεμβαίνει το σύστημα υποστήριξης διατήρησης λωρίδας του φορτηγού σας. Το σύστημα παρακολουθεί τη θέση του οχήματος με κάμερες. Όταν αντιληφθεί ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να ξεφύγετε από την τρέχουσα λωρίδα σας, ενεργοποιείται το τιμόνι και σας βοηθά να επανέλθετε στην επιθυμητή κατεύθυνση. Εάν απαιτείται πρόσθετη υποβοήθηση, ο οδηγός ειδοποιείται μέσω μιας ελαφράς δόνησης στο τιμόνι, αντί προειδοποιητικού ήχου.

Οδήγηση χωρίς κόπο, σε οποιαδήποτε ταχύτητα

Οδήγηση χωρίς κόπο, σε οποιαδήποτε ταχύτητα

Το Volvo Dynamic Steering φροντίζει για τη σταθερότητα σας και την παραμονή στην πορεία σας σε υψηλές ταχύτητες. Και κατά τους αργούς και προσεκτικούς ελιγμούς, παρέχει την δύναμη στο τιμόνι που χρειάζεστε, ανεξάρτητα από το φορτίο. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να στρίψετε το Volvo FΜΧ με το ένα δάκτυλο.

Τώρα κινηθείτε με όπισθεν εξίσου εύκολα όπως μπροστά

Τώρα κινηθείτε με όπισθεν εξίσου εύκολα όπως μπροστά

Σας απαλλάξαμε από το άγχος της κίνησης με όπισθεν ενός πλήρως φορτωμένου φορτηγού. Το Volvo Dynamic Steering σας παρέχει ακρίβεια και τιμόνι σχεδόν χωρίς κόπο, το οποίο επαναφέρει αυτόματα το τιμόνι στο μέσον. Και με τη βελτιωμένη κατευθυντικότητα, μπορείτε να κάνετε όπισθεν χωρίς να φύγει το όχημα από την πορεία του.

Οδήγηση σε απόλυτη ευθεία σε κάθε είδους συνθήκες

Οδήγηση σε απόλυτη ευθεία σε κάθε είδους συνθήκες

Διορθώσεις στην πορεία μετά από φρενάρισμα επάνω σε οδόστρωμα με ανώμαλη επιφάνεια; Τέρμα. Αντιδράσεις από λακκούβες, νεροφαγώματα και διαγραμμίσεις; Σχεδόν ανεπαίσθητες. Το Volvo Δυναμική Οδήγηση αντισταθμίζει ακόμα και την επίδραση των δυνατών πλευρικών ανέμων. Δεν χρειάζεται να κρατάτε τόσο σφικτά το τιμόνι. Το φορτηγό αλλάζει κατεύθυνση μόνο όταν το θέλετε.

Δυναμική οδήγηση

Δυναμική οδήγηση

Το Volvo Dynamic Steering με προσωπικές ρυθμίσεις σας παρέχει απόλυτο έλεγχο. Εσείς ρυθμίζετε την αντίσταση του τιμονιού που ταιριάζει στις συνθήκες οδήγησης και τις προτιμήσεις σας. Επιλέγετε είτε μια προκαθορισμένη ρύθμιση ή δημιουργείτε μια ρύθμιση απόλυτα προσαρμοσμένη από εσάς. Το αποτέλεσμα είναι ότι σας βοηθά να αποκτήσετε την εμπειρία οδήγησης που εσείς θέλετε.

Αποφυγή της ολίσθησης

Αποφυγή της ολίσθησης

Το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω ολίσθησης του φορτηγού. Εάν το σύστημα εντοπίσει τάση του οχήματος για ολίσθηση, προσθέτει αμέσως ελαφρά υποβοήθηση στο τιμόνι. Αυτό συμβάλλει στη σταθεροποίηση του οχήματος, ακόμα και προτού καταλάβετε ότι κάτι συμβαίνει.

Μείνετε στη λωρίδα σας

Μείνετε στη λωρίδα σας

Το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων με ανατροπή του οχήματος και των συγκρούσεων με άλλα οχήματα. Εάν το φορτηγό σας πλησιάσει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων κυκλοφορίας χωρίς να το θέλετε, το όχημα σας βοηθά να στρίψετε προς την επιθυμητή κατεύθυνση με μια ελαφρά υποβοήθηση στο τιμόνι. Είναι κάτι που γίνεται μετά βίας αντιληπτό, αλλά αυτό ανεβάζει την ασφάλεια σε ένα νέο επίπεδο.

Καλωσορίσατε στη νέα καμπίνα σας

Καλωσορίσατε στη νέα καμπίνα σας

Το Volvo Dynamic Steering με Εξωτερικό χειρισμό τιμονιού σας επιτρέπει να χειρίζεστε το φορτηγό σας μέσω τηλεχειριστηρίου. Αυτό είναι ιδανικά για περίπτωση όπου πρέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενες μικρές μετακινήσεις του φορτηγού, ολοκλήρωση συνδυάζονται με κάποια εργασία εκτός της καμπίνας. Έτσι εργάζεστε παραγωγικότερα ενώ ταυτόχρονα η ημέρα σας στο φορτηγό γίνεται πολύ πιο άνετη.

Εξωτερικό τιμόνι

Έτοιμοι να δοκιμάσετε τη δυναμική οδήγηση;

Επιτρέψτε μας να σας οδηγήσουμε στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας