Ζωντανή δοκιμή της απόστασης από το έδαφος του Volvo FMX

Το βίντεο με τον τεχνικό

Βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος στο Volvo FMX

Βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος

Ελατηριωτά σκέλη. Φούσκες. Αντιστρεπτικές ράβδοι. Παραδοσιακά βρίσκονται κάτω από τον άξονα, πρώτος στόχος για μικρές και μεγάλες πέτρες. Όχι πια. Οι μηχανικοί μας γύρισαν ανάποδα την ανάρτηση αέρα και την τοποθέτησαν επάνω από τον κινητήριο άξονα. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από την ανάρτηση με φύλλα σούστας και αποδοτικότητα αντίστοιχη με την ανάρτηση αέρα.

Κοντός οπίσθιος πρόβολος στο Volvo FMX

Κοντύτερος πρόβολος

Η σχεδίαση της νέας ανάρτησης δεν επιτρέπει στα εξαρτήματα πίσω από τον οπίσθιο άξονα να εμποδίσουν την ανατροπή. Έχετε πλέον τη δυνατότητα απευθείας ανατροπής σε οδοστρωτήρα.  

Η ανάρτηση αέρα μειώνει την ένταση των κραδασμών και προσφέρει άνετη οδήγηση

Καλύτερη πρόσφυση, λιγότεροι κραδασμοί

Βελτιστοποιημένη πίεση πίσω άξονα σε κάθε άξονα σημαίνει καλύτερη πρόσφυση. Μπορούν να γίνουν και άλλες βελτιώσεις με τη χειροκίνητη ρύθμιση της κατανομής του φορτίου αξόνων. Η ανάρτηση αέρα στέλνει επίσης λιγότερους κραδασμούς στο φορτηγό. Η αυξημένη άνεση και η υψηλότερη μέση ταχύτητα ενισχύουν την παραγωγικότητα σας (αύξηση κατά 5 - 10 χλμ/ώρα στις δοκιμές μας). Και μειωμένοι κραδασμοί σημαίνουν καλύτερο χρόνο διαθεσιμότητας.

Οι αντιστρεπτικές ράβδοι στο κέντρο της διάταξης αξόνων προσφέρουν βελτίωση της σταθερότητας

Αντιστρεπτικές ράβδοι στο κέντρο της διάταξης αξόνων

Οι βελτιωμένες αντιστρεπτικές ράβδοι παίζουν σημαντικό ρόλο για τη νέα ανάρτηση αέρα. Η διάταξή τους είναι ανεστραμμένη και βρίσκεται στο μέσον μεταξύ των αξόνων. Τώρα μεταφέρουν τις δυνάμεις από το δρόμο και το ρυμουλκούμενο προς το πλέον άκαμπτο τμήμα του πλαισίου, με στόχο τη βελτίωση της ευστάθειας κατά τον εγκάρσιο άξονα. 

Το Volvo FMX με GRAS-G2 είναι τέλειο για ανατρεπόμενα και διαστρωτήρες ασφάλτου

Ανάρτηση αέρα

Η ανάρτηση αέρα προσφέρει εξαιρετική οδηγική άνεση και επιτρέπει την αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος. Δεν υπάρχουν μέρη της ανάρτησης τα οποία εξέχουν πέρα από το περιτύπωμα των οπίσθιων ελαστικών (με ελαστικά 315/80R22.5). Αυτό διευκολύνει την προσαρμογή του πλαισίου για εφαρμογές όπως διαστρωτήρες ασφάλτου ή ανατρεπόμενα.

Η οπίσθια ανάρτηση αέρα GRAS-G2 διατίθεται σε όλη τη σειρά

Σε όλη τη γκάμα

Η οπίσθια ανάρτηση αέρα GRAS-G2 διατίθεται σε όλη τη σειρά: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 και 10×6. Η σειρά διαμορφώσεων περιλαμβάνει το σύστημα τριών αξόνων και αυτό είναι σχεδιασμένο να δέχεται μικτό βάρος 36 τόνους στη διάταξη των τριών αξόνων και 10 τόνους στον εμπρόσθιο άξονα.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Κινηθείτε μαζί του

Δοκιμάστε στο δρόμο ένα Volvo FMX με οπίσθια ανάρτηση αέρα και θα νιώσετε τη διαφορά. Άμεσα. Θα βρείτε τα κλειδιά στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας