Μοναδική τεχνολογία

Η πατενταρισμένη τεχνολογία μας συνδυάζει το συμβατικό υδραυλικό τιμόνι με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο μηχανισμό του τιμονιού. Με την επεξεργασία των στοιχείων από ποικίλους αισθητήρες, η ECU (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου) μπορεί να υπολογίσει την κατεύθυνση που ακολουθεί το φορτηγό καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Ο κινητήρας ελέγχεται 2.000 φορές το δευτερόλεπτο και χρησιμοποιεί της λεγόμενη αρχή της «αλληλοκάλυψης ροπής», για την διόρθωση των ανεπιθύμητων κινήσεων του τιμονιού και για την παροχή πρόσθετης ροπής στο τιμόνι όταν χρειάζεται.

Το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo διατίθεται τώρα και για όλες τις διαμορφώσεις αξόνων, ακόμα και εκείνων με διπλούς εμπρόσθιους άξονες.

Βίντεο σχετικά με το πώς λειτουργεί το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo

Πώς λειτουργεί το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo

Σταθερό και ακριβές τιμόνι σε οποιαδήποτε ταχύτητα

Οδήγηση χωρίς επιβάρυνση, σε οποιαδήποτε ταχύτητα

Στις υψηλές ταχύτητες, το Volvo Δυναμική Οδήγηση φροντίζει για τη σταθερότητα σας και την αταλάντευτη πορεία σας. Και κατά τους αργούς και προσεκτικούς ελιγμούς, παρέχει την κατευθυντική δύναμη που χρειάζεστε - ανεξάρτητα από το φορτίο. Μιλάμε απολύτως σοβαρά όταν λέμε ότι μπορείτε να στρίψετε το Volvo FΜ με το ένα δάκτυλο.

Σταθερό και ακριβές τιμόνι ακόμα και κατά την κίνηση με όπισθεν

Με την όπισθεν. Τώρα εξίσου εύκολα όπως μπροστά.

Σας απαλλάξαμε από το άγχος της κίνησης με όπισθεν ενός πλήρως φορτωμένου φορτηγού. Το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo σας παρέχει απόλυτη ακρίβεια, τιμόνι σχεδόν χωρίς κόπο και αυτόματη επαναφορά στην ευθεία. Και με τη βελτιωμένη κατευθυντικότητα, μπορείτε να κάνετε όπισθεν για περισσότερα από 100 μέτρα χωρίς να φύγει το όχημα από την πορεία του. 

Σταθερό σαν τρένο σε κάθε είδους συνθήκες

Οδήγηση σε απόλυτη ευθεία, σε οποιεσδήποτε συνθήκες

Διορθώσεις στην πορεία μετά από φρενάρισμα επάνω σε οδόστρωμα με ανώμαλη επιφάνεια; Τέρμα. Αντιδράσεις από λακούβες, νεροφαγώματα και διαγραμμίσεις; Σχεδόν ανεπαίσθητες. Το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo αντισταθμίζει ακόμα και την επίδραση των δυνατών πλευρικών ανέμων. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κρατάτε σφικτά το τιμόνι. Το φορτηγό αλλάζει κατεύθυνση μόνο όταν το θέλετε.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Οδηγήστε δυναμικά

Βιώστε την ευκολότερη δοκιμαστική οδήγηση όλων των εποχών, επικοινωνώντας με τον αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας