Ο τριαξονικός τροχοφορέας

Κινηθείτε στις στροφές με τον ίδιο ρυθμό

Ο τροχοφορέας τριών αξόνων βελτιώνει σημαντικά την ευελιξία σε στενούς χώρους – ακόμα και στους πλέον στενούς δρόμους. Για τη μείωση της κατανάλωσης και της φθοράς των ελαστικών, μπορείτε να ανεβάσετε έναν (ακόμα και δύο) άξονες όταν το όχημα κινείται άφορτο σε καλούς δρόμους. Και με τη βελτιστοποίηση της πίεσης οπίσθιου άξονα σε όλους τους άξονες, έχετε στη διάθεση σας περισσότερη πρόσφυση όταν τη χρειάζεστε.

Εύκολος χειρισμός και άνετες διαδρομές

Εύκολος χειρισμός και άνετες διαδρομές

Η τριπλή διάταξη αξόνων προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τεμπέλη (πίσω από τους κινητήριους άξονες) ή προωθητικό άξονα (εμπρός από τους κινητήριους άξονες), Ακόμα και τις δύο διατάξεις εάν οδηγείτε 8x2.
Επειδή οι άξονες διαθέτουν υδραυλική στρέψη, η ακτίνα στροφής είναι πολύ μικρότερη απ' ότι σε φορτηγό με διπλούς εμπρόσθιους άξονες. Διευκολύνεται έτσι ο χειρισμός του οχήματος σε δύσκολες διαδρομές. Και ακόμα, η ανάρτηση αέρα προσφέρει άνετη μετακίνηση, ιδιαίτερα όταν το όχημα είναι άφορτο.

Με την αυτόματη ανύψωση άξονα εξοικονομούνται καύσιμα και μειώνεται η φθορά των ελαστικών

Ανεβάστε τον άξονα και κάντε οικονομία καυσίμου

Όταν δεν είναι απαραίτητος ο συρόμενος άξονας για την κατανομή του βάρους, ανεβαίνει αυτόματα για την εξοικονόμηση καυσίμου και την ελάττωση της φθοράς των ελαστικών. Για να αποφεύγεται η υπερφόρτωση, ο άξονας κατεβαίνει αυτόματα όταν φορτώσετε το φορτηγό.

Διαμορφώσεις διατάξεων τριών αξόνων

To σύστημα τριών αξόνων διατίθεται για τετραξονικές ή πενταξονικές διατάξεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου 10x4. Όλες διαθέτουν ανάρτηση αέρα και μπορούν να εφοδιαστούν με άξονες μείωσης πλήμνης.

Διαθέσιμες διαμορφώσεις

Τύπος   Άξονες   Ανάρτηση   Μέγ. φορτίο διάταξης   Τεμπέληδες / κινητήριοι άξονες
RAPDT-GR   8×2R   Αέρος   32t   Εμπρόσθιος τεμπέλης (με στρέψη)
+ οπίσθιος τεμπέλης (σταθερός/με στρέψη)
RADDT-GR   8×4R, 10×4R   Αέρος   36t   Τεμπέλης (με στρέψη)
RAPDD-GR   8×4R, 8×4T   Αέρος   35t   Εμπρόσθιος τεμπέλης (με στρέψη)
R = Πλαίσιο, T = Ελκυστήρας
VT

Στρίψτε από εδώ

Θέλετε να δείτε πόσο μικρό κύκλο στροφής θα μπορούσατε να κάνετε; Κάντε μια επίσκεψη στον τοπικό αντιπρόσωπο της Volvo Trucks και βιώσετε οι ίδιοι την τριπλή διάταξη αξόνων.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας