Όταν η καμπίνα δεν είναι μόνο ο χώρος εργασίας αλλά και το σπίτι σας. Τότε εξαρτάστε από λειτουργίες και εξοπλισμό που υπάρχει στην καμπίνα και ο οποίος χρειάζεται ενέργεια, ακόμα και με τον κινητήρα σας σβηστό. Για το σκοπό αυτό, προσφέρουμε σήμερα ένα σύστημα μπαταριών το οποίο προσφέρει άνετες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο όχημα, χωρίς συμβιβασμούς στην ικανότητα εκκίνησης του οχήματος το επόμενο πρωί.

Ένα φορτηγό Volvo στο δρόμο

Διπλές μπαταρίες. Ξεχωριστά κυκλώματα

Το μυστικό πίσω από τη διατήρηση της ενέργειας βρίσκεται στην ύπαρξη δύο ξεχωριστών συγκροτημάτων μπαταριών με ξεχωριστά κυκλώματα. Το ένα προορίζεται αποκλειστικά για την εκκίνηση του κινητήρα και το άλλο για τις δυνατότητες και ευκολίες διαβίωσης εντός της καμπίνας. Χρησιμοποιήστε το σύστημα κλιματισμού, το σύστημα πολυμέσων και τις συσκευές φόρτισης χωρίς να ανησυχείτε για το άδειασμα των μπαταριών εκκίνησης του φορτηγού.

Μακράς διαρκείας μπαταρίες τζελ από τη Volvo Trucks

Μπαταρίες τζελ. Με μεγαλύτερη διάρκεια

Το σύστημα με διπλές μπαταρίες χρησιμοποιείται τεχνολογία τζελ για την τροφοδοσία του εξοπλισμού διαβίωσης και τεχνολογία enhanced flooded (EFB) για την εκκίνηση του οχήματος. Οι μπαταρίες με τζελ αντέχουν στην εκφόρτιση χωρίς να παθαίνουν μόνιμη βλάβη και διαθέτουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ότι οι κοινές μπαταρίες με υγρά. Διατίθεται επίσης και μια έκδοση με ένα σετ με μπαταρίες τζελ. Οι μπαταρίες με τζελ αντέχουν περισσότερες από 10–15 φορές περισσότερο από τις μπαταρίες EFB.

Άνετος ύπνος στην καμπίνα της Volvo Trucks

Χωρίς να παραμένει ο κινητήρας στο ρελαντί. Καμμία ανησυχία

Δεν χρειάζεται μέχρι να αφήνετε τον κινητήρα στο ρελαντί στη διάρκεια της νύχτας ή να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. Κοιμηθείτε χωρίς άγχος, οι μπαταρίες εκκίνησης θα έχουν αρκετή ισχύ όταν θα τη χρειαστείτε.

Διάγραμμα κύκλων φόρτισης των Διπλών μπαταριών

Κύκλος ζωής

Οι μπαταρίες με τζελ διατηρούν τη φόρτισή τους ακόμα και μετά από εκατοντάδες κύκλους εκφόρτισης και φόρτισης.

Οι διπλές μπαταρίες διαθέτουν αυτόματη επιτήρηση

Αυτόματη επιτήρηση. Για να μην χρειάζεται να παρακολουθείτε εσείς

Το σύστημα παρακολουθεί τα επίπεδα φόρτισης προκειμένου να μην ξεμείνετε από ρεύμα. Όλες οι βοηθητικές συσκευές θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά και θα έχετε ειδοποιηθεί εγκαίρως προτού υπάρξει πρόβλημα στην ικανότητα εκκίνησης του οχήματος.

Επιλέξτε το επίπεδο ισχύος σας

Βελτιστοποιήστε τη διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργειά σας. Υπάρχουν τρία κύρια επίπεδα συστημάτων μπαταριών, διαθέσιμα για το δικό σας Volvo FΜ.

Τύπος Ισχύς
Σύστημα με μία μπαταρία με υγρά 170 ή 225 Ah
Σύστημα με μία μπαταρία με τζελ 210 Ah
Σύστημα διπλών μπαταριών Με υγρά χωρητικότητας 75 Ah για εκκίνηση + με τζελ 210 Ah για εξοπλισμό διαβίωσης
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Θέλετε να διατηρήστε ψηλά τα αποθέματα ενέργειάς σας;

Ο δικός σας αντιπρόσωπος της Volvo Trucks γνωρίζει περισσότερα γύρω από την διπλή αποθήκευση ενέργειας.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας