Volvo FH16 με I-Shift διπλού συμπλέκτη στο δρόμο

Απλά οδηγήστε

Το I-Shift κάνει ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη την οδήγηση. Δεν διαθέτει βαρύ συμπλέκτη ή μοχλό που να δυσκολεύει τους οδηγούς. Και κάθε αλλαγή ταχυτήτων γίνεται στον ιδανικό χρόνο. Η απλότητα του συστήματος μειώνει την καταπόνηση του οδηγού και σας βοηθά να επικεντρωθείτε στο δρόμο και στην κίνηση γύρω σας. Και εάν θέλετε να αλλάξετε μηχανικά ταχύτητες, το κουμπί επάνω στο λεβιέ ταχυτήτων σας παρέχει άμεσο έλεγχο στις αλλαγές.

Εξοικονομήστε καύσιμα

Εξοικονομήστε καύσιμα

Το I-Shift είναι σχεδιασμένο για την εξοικονόμηση καυσίμου. Οι εσωτερικές απώλειες ενέργειας είναι χαμηλές, χαμηλότερες από ότι στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων. Ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα ηλεκτρονικά. Και κάθε αλλαγή ταχυτήτων γίνεται με ακρίβεια. Έτσι εξασφαλίζεται ότι ο κινητήρας λειτουργεί στις πλέον αποδοτικές στροφές του, είτε σε λειτουργία οικονομίας ή σε λειτουργία επιδόσεων. Επιπλέον, στις κατηφόρες, το I-Roll αποσυμπλέκει τον κινητήρα για τη μεγιστοποίηση της κινητικής ενέργειας του φορτηγού και για επιπλέον οικονομία καυσίμου 2%.

Πως λειτουργεί

Πως λειτουργεί

Το I-Shift βασίζεται σε ένα «κλασικό» ασυγχρόνιστο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων - εξ ου και το μικρό μέγεθος και οι χαμηλές εσωτερικές απώλειές του. Η μαγεία βρίσκεται στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου η οποία διαχειρίζεται το συμπλέκτη και τις αλλαγές. Με την αξιολόγηση πληροφοριών για την ταχύτητα, το βάρος, την κλίση του δρόμου και την απαίτηση ροπής, εκτελεί την κάθε αλλαγή με απόλυτη ακρίβεια. Το σύστημα επικοινωνεί επίσης με τον κινητήρα, επιτρέποντας τη ρύθμιση των στροφών και τη δράση του συστήματος πέδησης για ιδανική απόδοση.

Αργή ταχύτητα Volvo FH16

Ενισχυμένο για πολύ βαριές εφαρμογές

Εάν κυκλοφορείτε σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, θα εκτιμήσετε το ενισχυμένο I-Shift. Έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για περιβάλλοντα όπου κινείστε συχνά σε ανηφόρες ή κατηφόρες με κλίση πάνω από 10% ή σε πολύ δύσβατο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι το I-Shift τώρα διατίθεται για εκείνες τις συνθήκες όπου το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο Powertronic ήταν οι μόνες επιλογές.

Βελτιωμένη ικανότητα εκκίνησης σε ορεινό έδαφος

I-Shift με αργές ταχύτητες - Ξεκινήστε οπουδήποτε θέλετε

Το I-Shift έγινε πιο ευέλικτο και ευκολοοδήγητο. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διατίθεται πλέον με τη δυνατότητα επιλογής μιας ή δύο αργών ταχυτήτων και επιπλέον τη δυνατότητα προσθήκης πρόσθετων ταχυτήτων όπισθεν. Εάν μεταφέρετε βαριά φορτία, γνωρίζετε ότι η εκκίνηση από στάση είναι δύσκολη κάποιες φορές, ειδικά σε ορεινό έδαφος ή σε κακές οδικές συνθήκες. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να αδειάσετε τα εμπορεύματα ή να ζητήσετε να σας ρυμουλκήσουν, με καταστροφικές συνέπειες για το χρόνο διαθεσιμότητας και την παραγωγικότητά σας. Εφοδιάστε το Volvo FΗ16 σας με I-Shift με αργές ταχύτητες και δεν θα σας απασχολήσουν ξανά τέτοια προβλήματα. Η ικανότητα εκκίνησης σας βελτιώνεται δραματικά και η καταπόνηση του συμπλέκτη μειώνεται έως και 75 τοις εκατό, με αποτέλεσμα να γλιτώνετε άσκοπες επισκευές.

Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου Volvo FH16

Βγείτε με αργή από τη δύσκολη θέση - για να κινηθείτε οικονομικά

Μπορεί το I-Shift με αργές ταχύτητες να ωφελήσει στ' αλήθεια την οικονομία καυσίμου σας; Βεβαίως. Επειδή μέχρι τώρα, έπρεπε συνήθως να θυσιάσετε την οικονομία καυσίμου προς όφελος της ικανότητας εκκίνησης. Αλλά χάρη στις αργές ταχύτητες, τώρα μπορούμε να εφοδιάσουμε το φορτηγό σας με ταχύτερη σχέση οπίσθιου άξονα, επιτρέποντας σε εσάς να διατηρείτε ταχύτητα ταξιδιού σε πολύ χαμηλότερες στροφές, όταν κινείστε σε καλούς δρόμους. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου σας κατά έως δύο εκατοστιαίες μονάδες.

Τέλειος έλεγχος σε πολύ χαμηλές ταχύτητες

Τέλειος έλεγχος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση

Οι ελιγμοί σε χαμηλές ταχύτητες είναι μια από τις δυσκολότερες πτυχές της εργασίας σας. Χάρη στο λόγο μετάδοσης που φτάνει μέχρι 32:1 (και μέχρι 37:1 στην όπισθεν), το I-Shift με αργές ταχύτητες σας επιτρέπει να οδηγείτε με τόσο χαμηλή ταχύτητα που φτάνει ακόμα και τα 0,5-2 χλμ/ώρα. Έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο, διευκολύνοντας τη στάθμευση με ακρίβεια, όταν πρόκειται να φορτώσετε ή να ξεφορτώσετε το φορτίο σας και για να αποφεύγετε ατυχήματα τα οποία μπορούν να καταστρέψουν την ημέρα και την παραγωγικότητά σας.

Προσθέτει στην ευελιξία του φορτηγού.

Πείτε ναι σε περισσότερες εργασίες.

Το I-Shift με αργές ταχύτητες αυξάνει την ευελιξία του φορτηγού και σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το ίδιο φορτηγό για πολλές διαφορετικές συνθήκες οδήγησης και μεταφορικές εργασίες. Κινείστε εντός αλλά και εκτός δρόμου; Πρέπει να μεταφέρετε τα εξαιρετικά βαριά φορτία; Εργάζεστε σε μεγάλο υψόμετρο; Αναλαμβάνετε ειδικές εργασίες σε χαμηλές ταχύτητες; Κανένα πρόβλημα. Η μονάδα αργών ταχυτήτων αυξάνει το μήκος και το βάρος του I-Shift κατά μόνο 120 mm και 48 kg αντίστοιχα.

Διευρύνουμε τα όρια του Vol FH16

Διευρύνουμε τα όρια

Δείτε ένα εργοστασιακό Volvo FH16 με I-Shift και με αργές ταχύτητες το οποίο αντιμετωπίζει την πρόκληση των 750 τόνων.

Πώς θα θέλατε το δικό σας I-Shift;

Πώς θα θέλατε το δικό σας I-Shift;

Το λογισμικό επιτρέπει την προσαρμογή του I-Shift στις δικές σας συνθήκες οδήγησης. Επιλέξτε ανάμεσα σε τέσσερα πρόσθετα πακέτα: Κατασκευές, Διανομή, Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων ή Βαρέων Φορτίων, καθώς και ανάμεσα σε πολλά προαιρετικά στοιχεία όπως I-See, αργές ταχύτητες και δυνατότητα για πρόσθετο δυναμολήπτη.

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα σε ορεινές διαδρομές με το I-See

I-See: μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας και της οικονομίας

Σε λοφώδες έδαφος, το I-Shift και το I-Shift διπλού συμπλέκτη εργάζονται απρόσκοπτα με την διαισθητική τεχνολογία I-See για να εξοικονομείτε ακόμα περισσότερα καύσιμα.

Μάθετε πώς λειτουργεί το I-See
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Οδηγήστε το Volvo FH16

Θέλετε να βιώσετε στην πράξη το I-Shift; Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της Volvo Trucks και ευχαρίστως θα σας δώσουν το κλειδί.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας