Το φορτηγό γνωρίζει τις κλίσεις του δρόμου που ακολουθεί, και χειρίζεται ανάλογα τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift, ώστε να μεγιστοποιήσουν την κινητική ενέργεια του φορτηγού και έτσι να κάνουν οικονομία και να μειώσουν τις εκπομπές CO2.

Anders Eriksson

Υπεύθυνος εξέλιξης του I-See, Volvo Trucks

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του I-See

Η οικονομία του I-See

Δείτε πόση οικονομία θα μπορούσατε να κάνετε με το I-See.

Πως λειτουργεί

Κατά την προσέγγισή σας σε μια ανωφέρεια, το φορτηγό λαμβάνει δεδομένα από έναν τοπογραφικό χάρτη υψηλής ανάλυσης, διαθέσιμο μέσω online σύνδεσης. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται κατόπιν σε μια διαδικασία έξι βημάτων, για τη μεγιστοποίηση της κινητικής ενέργειας του φορτηγού και για την ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά μέχρι 5%. Εάν ο χάρτης δεν έχει πληροφορίες για το συγκεκριμένο δρόμο, ή διακοπεί η σύνδεση με το διακομιστή του δικτύου, το φορτηγό θα επιλέξει τη λύση της κοινόχρηστης βάσης δεδομένων.

“Αυτό είναι κάτι που ήδη γίνεται από τους έμπειρους οδηγούς. Εάν όμως κάποιος οδηγεί το φορτηγό επί ένα οκτάωρο, είναι πιθανό να μην το κάνει με την ίδια συνέπεια. Το I-See αναλαμβάνει τη διαχείριση του επικλινούς εδάφους και ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί σε άλλες πλευρές της οδήγησης.

 Το I-See είναι σε σύνδεση με το «σύννεφο»

Πάντα με υποστήριξη και στο δρόμο

Το νέο I-See είναι βελτιωμένο. Όπως και πριν, χρησιμοποιεί τα δεδομένα του τοπογραφικού αναγλύφου για την επιλογή της ιδανικής ταχύτητας κίνησης και των αλλαγών ταχυτήτων. Το νέο I-See χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο δεδομένα από τοπογραφικό χάρτη υψηλής ανάλυσης και κατά δεύτερο λόγο χρησιμοποιεί δεδομένα από τους άλλους χρήστες του I-See, τα οποία είναι αποθηκευμένα στο cloud. Και εάν διακοπεί η σύνδεση, το σύστημα χρησιμοποιεί τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί τοπικά.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πάντα πρόσβαση σε τοπογραφικά δεδομένα, η εμπειρία οδήγησής σας θα είναι πιο εύρυθμη και το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε συνεργείο.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Επισκεφθείτε τον αντιπρόσωπο της Volvo Trucks για να σας ενημερώσει για όλες τις δυνατότητες και υπηρεσίες εξοικονόμησης καυσίμου.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας